پزشکان آمریکایی مصرانه از والدین می خواهند برای نوزادان کتاب بخوانند
گروهی از پزشکان آمریکایی اصرار دارند والدین برای کودکانشان در آغاز دوران نوزادی کتاب بخوانند تا مهارتهای زبانی آنها را در روزگار دیجیتالی افزایش دهند. پزشکان متخصص اطفال از گذشته همواره بچهها را به مطالعه کردن تشویق کردهاند، اما این اولین بار است که آکادمی اطفال آمریکا به صورت دستورالعملی رسمی از پزشکان میخواهد تا درباره کتابخوانی روزمره برای بچهها، از اولین سالهای تولد تا هنگام مهدکودک، با والدین صحبت کنند.
همچنین از پزشکان و سیاستسازان میخواهد با توزیع کتابهای کودکان به صورت رایگان، بستر لازم را خانوادههای نیازمند و کارمند فراهم کنند.
در دستورالعمل آکادمی کودکان آمریکا چنین آمده است: «مطالعه همراه با کودکان، الگوهای مطلوب ذهنی رشد مغز را تحریک میکند و روابط والدین با فرزند را در دوران حیاتی رشد کودک تقویت می کند، که در نتیجه منجر به ساخته شدن زبان، ادبیات و مهارتهای اجتماعی-هیجانی برای تمام طول عمر میشود».
در ادامه این دستورالعمل تأکید شده است که طبق نتایج تحقیقات، شکاف آشکار از لحاظ اقتصادی نیز در این موضوع مهم است؛ به طوری که از هر 3 کودک فقیر فقط یکی به صورت روزانه برایش کتاب خوانده میشود که منجر به «نقطه ضعف مهم در یادگیری» در زمان تحصیل در مدرسه میشود.
براساس یک نظرسنجی در سال 2011 تا 2012، حتی خانوادههای ثروتمند نیز همیشه به صورت مدون کتابخوانی نمیکنند، به صورتی که 60 درصد افراد با درآمد بالای 400 درصد خط فقر، گفتهاند از هنگام تولد تا 5 سالگی برای بچههایشان کتاب میخوانند.
کمبود وقت و گرفتاریهای کاری یک مانع همیشگی است و بعضی از متخصصین اطفال نگران استفاده گسترده از فناوریهای تصویری و ابزار دیجیتالی، از تلویزیون گرفته تا تلفنهای همراه هوشمند و تبلتها، هستند که میتواند مجالی برای کتابخوانی باقی نگذارد.
آکادمی کودکان آمریکا قبلا نیز گفته بود که بچههای زیر 2 سال باید تا حد امکان، به وسایل دیجیتالی دسترسی نداشته باشند و بهترین نوع یادگیری بازیهای بدون ساختار تعاملی با انسانها و اسباببازی هاست.
پیتر ریچل، از متخصصین آکادمی کودکان آمریکا و رئیس متخصصین اطفال بیمارستان نورثرن وستچستر در نیویورک معتقد است تا کودکان خیلی کم سن و سال نیز میتوانند از مطالعه والدین بهرهمند شوند، حتی اگر ظاهرا مجذوب نشوند. او میگوید: «ما میتوانیم رشد مغزی بیشتری را در این ماهها و سالها برانگیزیم. من همواره در کودکان در معرض کتابخوانی روزانه، تشخیص زودتر کلمات، عبارات و ساخت جمله را مشاهده میکنم».
آکادمی کودک آمریکا حمایت خود را از سرمایهگذاری دولتی و فدرال در حوزه کتاب کودک اعلام کرده است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا نیز حمایت خود را از این دستورالعمل اعلام کرده است. او همچنین اعلام کرده که انتشارات Scholastic ، از بزرگان عرصه کتاب کودک، 500 هزار کتاب برای توزیع بین خانوادههای نیازمند بوسیله متخصصین اطفال اهدا خواهد کرد.
کلینتون میگوید: «تا سن چهار سال، کودکان خانوادههای با درآمد پایین، 30 میلیون کلمه کمتر از کودکان خانوادههای مرفهتر شنیدهاند؛ سی میلیون و چون کلمات کمتری به گوششان میخورد، کلمات کمتری میآموزند. این شکاف کلماتی منجر به شکاف در موفقیت میشود که میتواند نتایج به اندازه یک عمر داشته باشد. کلینتون تجربه خودش از مطالعه کتاب برای دخترش را متذکر میشود و انتظار دارد دخترش نیز برای نوهشان چنین کند
ارسال نظر