مدیرکل میراث‌ فرهنگی گلستان:

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان گفت:با توجه به گستردگی دیوار بزرگ گرگان و تأسیسات وابسته و ظرفیت جهانی این اثر ارزشمند و همچنین فراهم شدن زمینه لازم برای ثبت جهانی آن در دستور کار قرار گرفته است.

ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان در دستور کار قرار گرفت

به گزارش گلستان 24، احمد تجری با اعلام این خبر اظهار کرد: نخستین پایگاه دیوار بزرگ گرگان با محوریت خدمات پژوهشی، حفاظتی و گردشگری در شهرستان گمیشان کلنگ زنی شد.

وی افزود: با توجه به گستردگی دیوار بزرگ گرگان و تأسیسات وابسته و ظرفیت جهانی این اثر ارزشمند و همچنین فراهم شدن زمینه لازم برای ثبت جهانی آن، هم‌زمان با مطالعات باستان‌شناسی و مرمت و احیای بخشی از تأسیسات دفاعی دیوار بزرگ گرگان، با هماهنگی و مساعدت دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در سطح ملی و محلی، احداث پایگاه دیوار بزرگ گرگان با محوریت خدمات پژوهشی، حفاظتی و گردشگری در دستور کار قرارگرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان افزود: در این راستا عملیات اجرایی نخستین پایگاه دیوار بزرگ گرگان در محدوده روستای قلعه‌جیق بزرگ شهرستان گمیشان، بااعتبار ۱۳ میلیارد و ۹۴۹ میلیون ریال از ردیف اعتبارات ملی سال ۱۳۹۹، در هفته دولت و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و مردم شریف منطقه آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که این پروژه در زمینی به مساحت ۹۰۰ مترمربع و با زیربنای ۳۳۲ مترمربع کلنگ‌زنی خواهد شد، بیان کرد: ساختمان نخستین پایگاه دیوار بزرگ گرگان با نقشه مربع مستطیل، مشابه قلعه‌های دیوار بزرگ گرگان به‌صورت یک طبقه طراحی‌شده و شامل بخش‌هایی مانند تالار سخنرانی و پخش فیلم، نمایشگاه اشیای باستان‌شناسی، نمایشگاه عکس و تابلو، غرفه محصولات فرهنگی، غرفه صنایع‌دستی، نمازخانه، چای‌خانه و غیره است که به معرفی ظرفیت‌های منطقه با محوریت دیوار بزرگ گرگان می‌پردازد.

تجری تصریح کرد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان با همراهی پایگاه‌های جهانی و ملی در تلاش است با تهیه و تأمین حداقل امکانات اطلاع‌رسانی و رفاهی، زمینه حضور را برای همه پژوهشگران و گردشگران در اماکن و محوطه‌های تاریخی-فرهنگی فراهم کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در ادامه با اشاره به هدف از اجرای این پروژه گفت: احداث و تجهیز پایگاه‌های کوچک و بزرگ در چندین نقطه در طول مسیر دیوار بزرگ گرگان و در محدوده روستاهای واجد شرایط و برخوردار در حوزه سه‌گانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باهدف معرفی دستاوردهای علمی، پژوهشی، حفظ و نگهداری مواریث فرهنگی ملموس و ناملموس، ارائه خدمات و توسعه گردشگری و اشتغال پایدار با همکاری شهروندان و روستائیان فرهیخته و انجمن‌های مردم‌نهاد اجرایی می‌شود.

گفتی است دیوار بزرگ گرگان به طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر به همراه تأسیسات وابسته، یکی از هزاران آثار شاخص محسوب می‌شود که با مصالح آجر و خشت در زمان امپراتوری ساسانی و به‌منظور جلوگیری از هجوم قبایل نواحی شمال شرقی ایران و تأمین امنیت جاده ابریشم، آسایش بازرگانان و دهقانان احداث‌شده است.

منابع تاریخی فراوانی به احداث دیوار بزرگ گرگان و تأسیسات وابسته به آن اشاره کردند و اطلاعات زیادی از کاوش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان به‌دست‌آمده است که در راستای رونق گردشگری تاریخی، نیازمند معرفی و اطلاع‌رسانی عمومی با روش‌های مختلف و الگوهای رایج در حوزه میراث‌فرهنگی هستیم.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار