دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر گلستان:
ساخت مرکز ماده 16 نیاز ضروری و فوری استان/ مواد مخدر ابزاری برای نسل کشی در کشور است
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گلستان گفت: در حال حاضر ساخت مرکز ماده 16 برای جمع آوری، بهبود و توانمد سازی معتادان متجاهر یکی از نیازهای ضروری و فوری استان است که باید از سوی دستگاه های اجرائی مرتبط با این حوزه جدی گرفته شود.
به گزارش خبرنگار گلستان 24، ظهر امروز مهدی طالبی در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر و قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: استان گلستان دارای یک مرکز ماده 16 جمع آوری معتادان متجاهر واقع در توسکستان است که این مرکز فقط ظرفیت نگهداری و درمان 100 معتاد را دارد .
وی افزود: مراکز ترک اعتیاد MMT در استان آن گونه نیست که ظرفیت نگهداری معتادان را داشته باشد و از سوی دیگر این پراکندگی در نوع بهبود، درمان و جمع آوری معتادان این ستاد و دستگاه های اجرائی دخیل در این موضوع را با مشکل مواجه مواجه میکند و به همین دلیل نیازمند احداث فور ی مکانی برای اجرای ماده 16 با ظرفیت بالا و روشهای درمانی و توانمند سازی معتادان بعد از خروج داریم.
طالبی گفت: اجرای ماده 42 که همان ساخت به اردوگاه های کار اجباری برای قاچاقچیان و فعالان در حوزه مواد مخدر است هم یکی دیگر از نیازمندی های مرکز استان است که اگر چه از سال 90 کلنگ احداث آن بر زمین زده شده اما تا کنون اعتباری برای ساحت آن جذب نشده است .
وی ادامه داد: امروزه مواد مخدر در اصل همانند ابزاری در دست دشمنان برای ضربه زدن به نسل جوان و کارآمد کشور است که برای براندازی نظام از آن استفاده میکنند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر گلستان بیان کرد: بر اساس آمار های موجود 85 درصد طلاق ها ، 20 درصد قتل ها، 65درصد همسر آزاری و کودک آزاری ها و 5 درصد شرارت ها با اعتیاد در ارتباط است و 40درصد در زندان ها به صورت مستقیم و 20 درصد به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر درگیر هستند.
وی افزود: مواد مخدر و معتادان در حوزه های بهداشتی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آسیب های زیادی بر پیکره جامعه می زنند و با توجه به اینکه گلستان یکی از استان های ورودی مواد مخدر است لذا این مساله نمود بیشتری در آن پیدا میکند و باید حساست ها نسبت به معضل اعتیاد بیشتر شود.
طالبی گفت: گلستان با شیوع 13/7درصدی مواد مخدر از میانگین کشوری بالاتر است و در واقع رتبه دوم کشوری در این حوزه را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه های ستاد در حوزه کاهش آسیب مواد مخدر توانمند سازی معتادان بعد از خروج و بهبودی از مراکز است که اگر معتاد نتواند بعد از بهبودی اشتغالی برای خود داشته باشد مجدد به چرخه قبلی باز میگردد و یکی از دلایل افزایش اعتیاد هم مساله اشتغال است که باید با همکاری دستگاه های اجرائی و مشارکت خیران که نقش عمده ای در این حوزه دارند ، حل شود.
طالبی با اشاره به اینکه استاندار گلستان با جدیت به دنبال ساحت مرکز ماده 16 است، اظهار کرد: ضروری است تا رسانه های استان هم هر چه بیشتر به این مساله توجه کنند و جامعه را در فضای مجازی نسبت به حضور خیران همانند دیگر استان ها حساس کنند تا بتوانیم به مطالبات مردم که همان جمع آور ی معتادان متجاهر است جامه عمل بپوشانیم.
وی تصریح کرد: با درایت و پیگیری استاندار گلستان 8 مصوبه در دیدار با دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در این حوزه برای استان به انجام رسید که این مصوبات باید از سال ها قبل در حوزه پیشگیری اجرائی می شد.
طالبی گفت: امسال در هفته مبارزه با مواد مخدر 700 برنامه در سطح استان به اجرا درامد که شاخص ترین آن تجلیل از خانواده های شهدا و جانباز مبارزه با مواد مخدر و برگزاری نخستین یادواره 83 شهید مبارزه با مواد مخدر استان بود .
ارسال نظر