افزون بر ۸ هزار پرنده شکاری مهاجر در گلستان شمارش شدند
مدیر پروژه پایش پرندگان شکاری مهاجر در گلستان گفت: در مدت زمان ۱۵ روزه اجرای طرح پایش و سرشماری، ۸ هزار و ۳۳۴ پرنده شکاری مهاجر عبوری از گلوگاه غرب استان شناسایی و شمارش شدند.
به گزارش گلستان 24، محمدرضا کشفی اظهار کرد: شمارش پرندگان شکاری توسط تیم ۱۰ نفره از کارشناسان حوزه پرنده نگری و پرنده شناسی و مشارکت ۷۰ نفر از علاقمندان به این حوزه در مدت ۱۵ روز در روستای نوچمن گرگان انجام شد.
وی تعداد گونههای پرندگان شکاری عبوری از آسمان گلستان را حدود ۲۵ نوع اعلام کرد و گفت: بیشترین گونههای مشاهده شده مربوط به عقاب صحرایی، عقاب خالدار بزرگ، عقاب شاهی، عقاب مارخور و عقاب خالدار کوچک بود.
مدیر پروژه پایش پرندگان شکاری مهاجر در گلستان بیان کرد: طبق پیش بینی یک سری از پرندگان شکاری شمارش شده، زیستگاههای جنوب ایران را برای زمستانگذرانی انتخاب میکنند و عدهای دیگر به عرضهای جنوبیتر به سمت قاره آفریقا مهاجرت خود را ادامه میدهند.
کشفی ادامه داد: گروه ما در ۲ سال گذشته در شهر گلوگاه مازندران به عنوان یکی از محلهای پرتردد پرندگان شکاری مستقر بود اما علاوه بر این محل، امسال به دنبال بررسی ظرفیت نقاط دیگر از جمله گلستان برای پایش در این استان حضور یافت.
وی اظهارداشت: بعد از بررسی مناطق مختلف استان گلستان در نهایت ارتفاعات روستای نوچمن گرگان را برای استقرار گروه انتخاب کردیم و در مدت ۱۵ روز استقرار روزانه علاقمندان زیادی با اطلاع از فراهم شدن فرصت آشنایی بیشتر با پرندگان شکاری و شناسایی انواع آن در کنار گروه حضور داشتند و در شمارش پرندگان عبوری همکاری کردند.
در حال حاضر پرندهنگری به عنوان یک صنعت در برخی کشورها رونق پیدا کرده و افراد برای گذران اوقات فراغت به تماشای پرندگان میروند و اگر حرفهایتر باشند از آنها عکاسی هم میکنند، بر همین اساس در بسیاری از کلانشهرها با اینکه شاید از محیطزیست گیاهی و جانوری هم دور باشند، اما اماکن مدیریتشده برای تفرج و تماشای پرندگان و بهرهگیری از ظرفیت بالقوه آنها در تحقیقات، آموزش و گذران اوقات فراغت، احداث میکنند.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۳۰۴ گونه پرنده شناساییشده در گلستان ۱۰۷ گونه بومی استان، ۹۷ گونه زمستان گذران، ۸۱ گونه برای تولید مثل و ۱۹ گونه به طور اتفاقی دیده شدند.
انواع مرغابیها، قو، پلیکان، حواصیل، چنگر، پرستوها، آبچلیکها، غاز، فلامینگو، باکلان و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونههای پرندگان مهاجری هستند که نیمی از سال را در زیستگاههای آبی گلستان ساکن میشوند و انواع گنجشکسانان، سلیمها، چنگرها و کاکاییها به عنوان پرندگان بومی در استان زادآوری میکنند.
توسعه بخش پرنده نگری در گلستان علاوه بر مزیتهای فراوانی که میتواند عاید صنعت گردشگری کند، نقش مهمی در آشنا کردن مردم با دنیای زیبا و لطیف پرندگان و اشاعه فرهنگ حفظ و پاسداشت حیات وحش و محیط زیست خواهد داشت.
استان گلستان به سبب دارا بودن مجموعه تالاب های آلماگل، آلاگل، آجیگل، اینچه، دانشمند، بیبیشیروان، تالاب ساحلی گمیشان و خلیج گرگان، همه ساله میزبان صدها هزار انواع پرنده آبزی است.
ارسال نظر