سرپرست دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه گنبد کاووس:
نقش بانوان ترکمن در راهبری دیپلماسی وحدت ممتاز است
میتاپس تخصصی دیپلماسی وحدت اسلامی با طعم چکدرمه به ابتکار و همت دانشجویان گروه فقه و حقوق حنفی ورودی 1401 دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی شعبه گنبد کاووس برگزار شد.
به گزارش گلستان24؛ در این دورهمی تخصصی سرپرست واحد گنبد کاووس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با تقدیر و تشکر از دانشجویان برای چنین ابتکار و برنامه ریزی؛ با اشاره به دیپلماسی و انواع آن از جمله دیپلماسی عمومی، اظهار کرد: هدایت روابط بین افراد، گروه ها و ملت ها در عرصه مناسبات بین المللی از جمله جهان اسلام در راستای سیاست خارجی دولت اسلامی کار بسیار خطیر و حساسی است.
«حسن بیارجمندی» فارغ التحصیل دانشگاه وزارت خارجه روسیه افزود: این هدایت از طرق دیدار، گفتگو و خاصه ضیافت کاری صورت می پذیرد، دیپلماسی وحدت اسلامی در ۲۰ تیرماه ۱۳۹۱ از سوی مقام معظم رهبری در حکم دبیر کل وقت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان یک راهبرد مورد تأکید قرار گرفت: «با همکاری و همدلی نخبگان جهان اسلام به ویژه اندیشمندان حوزه و دانشگاه دیپلماسی وحدت اسلامی را راهبرد خود قرار داده و پایه گذاری تشکیل امت واحده اسلامی را در مقابل اردوگاه استکبار بعنوان چشم انداز آینده ترسیم نمائید».
سرپرست دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی شعبه گنبد کاووس با تأکید بر فرصت ها و ظرفیت های دیپلماسی وحدت، تصریح کرد: دیپلماسی وحدت اسلامی در سایه تعامل و تبادل مستمر بین مسلمانان، فرصتی فراهم می نماید تا پیروان مذاهب اسلامی، افق های ذهنی خود را نسبت به واقعیت های جهان اسلام و تهدیدات علیه آن عمق ببخشند.
وی ادامه داد: در این نوع دیپلماسی می توان با تصحیح تصورات و تحکیم روابط و همزیستی مسالمت آمیز، زمینه تشکیل امت واحده اسلامی را فراهم کرد.
بیارجمندی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت 4 هزار شهید استان گلستان در 15 آذرماه 1395 مبنی بر ویژگی های استان گلستان در حوزه وحدت و تقریب، اظهار کرد: "مردم یک همزیستی مطلوب و مؤثری را در بین اقوام و مذاهب در منطقه گرگان دارند ارائه می کنند که این خیلی مهم است".
وی افزود: اساس و مبدأ اصلی این ارائه همزیستی مردم و هدایت از منازل و با میزبانی منزل به منزل ایجاد شده است که این میزبانی و ضیافت ریشه در فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما از جمله قوم عزیز ترکمن دارد.
دستیار استاندار گلستان در امور اقوام و مذاهب، بار اصلی این مسئولیت فرهنگی و هنرمندانه را بر عهده بانوان شریف ترکمن به عنوان مدیران خانه و خانواده دانست و گفت: شاهد مثال عینی آن همین ضیافت فرهنگی است، حداقل در این چند سال اخیر با توجه به مسئولیتم در دانشگاه و دستیاری امور اقوام و مذاهب میزبان مهمانانی از کشورهایی بودیم که بخشی از این دیدارها و نشست ها و گفت و گوها حول محور وحدت اسلامی در منازل علما و نخبگان ترکمن بود و فضای این گفتگوها تحت تأثیر سبک زندگی، صنایع دستی و فرهنگی، مدیریت خانه و خانواده و همچنین پذیرایی هنرمندانه از جمله با طعم فراموش نشدنی چکدرمه بود.
وی ادامه داد: می توانم به جرأت بگویم که این دیپلماسی وحدت اسلامی در جغرافیای گلستان و منزل به منزل و به میزبانی علما و نخبگان اهل سنت استان که بخش تأثیرگذار فرهنگی و نمایان گر سبک زندگی ایرانی- اسلامی با تمامی اجزای آن می باشد و مورد توجه مهمانان خارجی قرار گرفت.
به گفته وی؛ باید از آن به عنوان مهمترین بخش این دیپلماسی یاد کرد، همگی بر عهده بانوان گرامی ترکمن است؛ اما چون تمام این زحمات در خفا انجام می شود و در دید و منظر نیست؛ کمتر از آن سخن گفته می شود و روایت می شود و این نشست بهانه ای برای روایت این هنر و هنرمندی بانوان ترکمن است.
بیارجمندی با تقدیر از تمامی بانوان گلستانی که در این پیشگامی و ممتازی استان گلستان نقش آفرینی می کنند این تجربه بانوان گلستانی را الگوی عملی تحقق چشم انداز گام دوم انقلاب اسلامی تحت راهبرد وحدت اسلامی و همبستگی اجتماعی دانست و از دانشجویان خواست این فرهنگ غنی را به عنوان یک الگو هم خوب بیاموزند و هم ارائه کنند و هم به خوبی روایت کنند.
گفتنی است؛ در ادامه جلسه چند نفر از اساتید این واحد نقطه نظرات خود را بیان کرده و همچنین چند نفر از دانشجویان خاطرات و اشعاری را ارائه کردند.
انتهای پیام/
ارسال نظر