معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی گلستان گفت: این استان همچون دیگر کشورهای دنیا درگیر تغییر اقلیم شده و تعداد سال‌های درگیر خشکسالی آن روند افزایشی داشته است.

وقوع بارش‌های سیل‌آسا و خسارت‌بار از پیامدهای تغییر اقلیم است

به گزارش گلستان 24، محمد کردجزی اظهار کرد: گلستان در ۱۵ سال گذشته، بیش از هشت سال گرفتار خشکسالی، حدود سه سال در وضعیت ترسالی قرار داشته و مابقی سال‌ها شرایط نرمال را تجربه کرده است.

وی به افزایش قابل‌توجه دما طی ۲ دهه اخیر در گلستان اشاره کرد و یادآور شد: تعداد روزهای با دمای هوای بالای ۳۰ و ۴۰ درجه در استان گلستان افزایش زیادی داشته است.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی گلستان تاکید کرد: سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ سال پربارانی برای گلستان بوده و با وجود افزایش یک درجه‌ای دمای هوا، افزایش ۱۵ درصدی میانگین بارش‌ها در استان رقم خورد اما گلستان در سال‌های ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲ شاهد خشکسالی مداوم همراه با افزایش دما بود که بر منابع آبی تاثیر زیادی داشته است.

کردجزی با بیان اینکه گلستانی‌ها، امسال تابستانی گرم را تجربه نمی‌کنند، تصریح کرد: پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد افزایش دمای هوای گلستان در تابستان امسال، جزئی و در حد نیم تا یک درجه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد روزهای گرم دارای دمای ۴۰ درجه در فروردین و اردیبهشت ماه امسال در گلستان قابل توجه بود، گفت: دمای هوای گلستان از اوایل تیر تاکنون متعادل بوده اما استان‌های جنوبی افزایش دمای زیادی را تجربه کردند.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی گلستان از افزایش نیم تا یک درجه‌ای دمای هوا در ماه‌های آینده خبر داد و یادآور شد: امسال سال خوبی بوده و احتمال تکرار این نوسانات در سال‌های آینده وجود دارد.

کردجزی گفت: احتمال بروز افزایش تعداد روزهای دارای دمای بالا و افزایش دمای حدی در استان گلستان وجود دارد که می‌تواند تنش گیاهی و مصرف بی‌رویه انرژی را رقم بزند.

به گفته وی؛ یکی از پیامدهای تغییر اقلیم وقوع بارش‌های سیل‌آسا و خسارت‌بار است که باید برنامه‌ریزی لازم برای مقابله با هر گونه بحران در گلستان انجام شود و تامین زیرساخت‌های ضروری برای برخورد با خسارت سیل و رعد و برق در دستور کار قرار گیرد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار