رییس اداره پارک ها و ذخیرگاه های جنگلی منابع طبیعی گلستان:
فنس کشی جایگاه مرال های قرق بعد از ۵۰ سال اجرایی شد
رییس اداره جنگلکاری، پارک ها و ذخیرگاه های جنگلی منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت : بعد از گذشت ۵۰سال جایگاه جدید نگهداری و حفاظت از مرال های فرق گرگان فنس کشی و بهسازی شد.
به گزارش خبرنگار گلستان 24، رسول مقسم اظهار کرد: در حال حاضر در پارک جنگلی قرق ۹رای مرال زیست می کنند که از این تعداد ۳راس مرال نر و ۶راس ماده هستند.
وی افزود: تعداد مرال های این منطقه حفاظت شده در گذشته بیش از این تعداد بود که چند راس از آنها به خارج از استان منتقل شد و تعدادی دیگر نیز در اثر بیماری یون از بین رفتند و در حال حاضر فقط ۹ راس از مرال های قرق باقی مانده اند.
مقسم ادامه داد: از ابتدای انقلاب تا کنون فنس کشی محوطه نگهداری مرال ها بهسازی نشده بود و فرسودگی فنس ها موجب فرار آنها و بازگرداندن سخت آنها به محوطه می شد که در این بین گاهی برخی مرال ها توسط افراد سودجو نیز کشته می شدند.
رییس اداره جنگلکاری، پارک ها و ذخیرگاه های جنگلی منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: در وی پیگیری های رسانه ها و حساسیت مردم نسبت به سلامت مرال ها و ورود دادستان مرکز استان و معاون وی به این مسأله ، طرح فنس کشی محوطه جدید در مساحت ۱/۵ با اعتبار ۳۶۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گرفت .
مقسم بیان کرد: این فنس ها به طول ۱۰۷۱ متر و عرض ۴ متر برای حفاظت کامل مرال ها اجرا می شود تا دیگر نگرانی بابت فرار آنها نداشته باشیم .
وی با اشاره به اینکه وجود مرال ها برای مردم قرق و گرگان بسیار مهم است، اظهار کرد: مردم این منطقه مرال ها را شناسنامه این خطه می دانند و از رو گردشگران زیادی هم برای دیدن آنها به منطقه قرق می آیند .
وی افزود: حسب دستور دادستان مرکز استان ، تامین غذای سالم مرال ها به دلیل ممانعت از بیماری یون بر عهده سه دستگاه شهرداری قرق، منابع طبیعی و محیط زیست گذاشته شده و دامپزشکان محیط زیست نیز به طور مستمر موظف به نظارت بر سلامت مرال ها هستند.
مقسم تصریح کرد: مکان قبلی نگهداری مرال ها در همین منطقه پارک جنگلی قرق نیز بعد از انتقال مرال ها به مکان جدید در قرق، درمساحت ۲ هکتار نیز فنس کشی جدید می شود و برای آنها معبری طراحی می شود تا بین دومکان به راحتی وآزادانه تردد کنند.
به گفته وی ، این رخداد بعد از ۵۰سال برای مردم منطقه بسیار خوشایند بوده و بدون شک گردشگران بیشتری جذب پارک جنگلی برای مشاهده مرال ها خواهند شد و امید داریم در پی این تغییرات تعداد آنها نیز با زاد و ولد افزایش پیدا کند.
ارسال نظر