زیبایی به قیمت معتاد شدن

آمارهای رسمی نشان می دهد اگرچه تعداد مردان معتاد از زنان معتاد بیشتر است اما روند رو به رشد اعتیاد بانوان گلستانی در سال‌های اخیر بسیار نگران کننده شده است.


گرایش بانوان گلستانی به اعتیاد رو به افزایش است

 گلستان 24-مهین نورافروز: اعتیاد به مواد مخدر سالانه قربانیان بی‌شماری می‌گیرد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند.
اعتیاد یکی از انحرافات شایع در جهان است و متأسفانه سالانه جان بسیاری از افراد را می‌گیرد. در ایران آمار اعتیاد هم رو به افزایش است و آسیب‌ها و خسارت‌های زیادی را به جامعه و خانواده وارد می‌کند. پدیده اعتیاد در زنان می‌تواند از مشکلات فردی، خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی سرچشمه بگیرد.

این پدیده خانمان‌سوز که بیش از هر مقوله دیگری نیاز به نگاهی عمیق و دلسوزانه دارد این روزها بیشتر از گذشته جای خود را در بین بانوان باز کرده است. هر چند آمار دقیقی از میزان جمعیت زنان معتاد در کشور وجود ندارد، اما براساس اعلام برخی مسئولان حوزه اجتماعی۱۰ درصد از معتادان کشور را زنان تشکیل می دهندو وزارت بهداشت هم از اعتیاد یک زن معتاد به ازای هشت مرد معتاد گزارش می دهد.


شیشه؛ پر مصرف ترین مخدر بین زنان

مسئول یکی از مراکز خصوصی ترک و درمان اعتیاد شهر گرگان با بیان اینکه بیشترین مخدر مصرفی در بین این زنان شیشه  است، به گلستان 24 گفت: ترک اعتیاد این افراد به مراتب از آن دسته افرادی که مخدر سنتی استفاده می کنند بسیار سخت تر است.

وی که تمایلی به انتشار نام خود نداشت، افزود: هزینه درمان زنان معتاد و برخی دختران جوان که تعدادی از آن ها از خارج استان به مرکز معرفی می شوند، بسیار زیاد است به طوری که برخی مواقع برای پرداخت هزینه های جاری این مرکز از جمله برق، گاز و آب با کمبود نقدینگی روبرو می شویم.

وی افزود: اگر چه بهزیستی مبلغی را ماهیانه به عنوان یارانه این افراد پرداخت می کند، اما زمانی می توانیم خدمات بهتری ارائه دهیم که خانواده ها هم در پرداخت هزینه های ترک اعتیاد مشارکت کنند که اینگونه نیست.

وی ادامه داد: در بسیاری مواقع تعدادی از معتادان زن بدون پرداخت هزینه به این مرکز معرفی می شوند، اما مانع از حضور آنان نمی شویم، چرا که با هدف پیشگیری از اعتیاد این مرکز راه اندازی شده است.

وی گفت: اعتیاد سرآغاز انواع آسیب هایی است که زنان با ابتلا به آن در معرض پیامدهای آن قرار می گیرند و لازم است مدیران و کارکنان همه دستگاه های فرهنگی، آموزشی و حمایتی برای کاهش این آسیب ها دست در دست هم دهند و با تقویت امور پیشگیرانه از گسترش دامنه شوم اعتیاد جلوگیری کنند.

افسردگی عمده ترین اختلال زنان معتاد

به گفته یک کارشناس حوزه آسیب های اجتماعی بر اساس آمار جهانی، اعتیاد در زنان، عوارض خطرناک‌تری نسبت به مردان ایجاد می‌کند که مسئولان باید نسبت به افزایش آن در جامعه هشیار باشند.

ملیحه معمارزاده  گفت: زنان معتاد ۶ سال زودتر از مردان به ورطه وابستگی شدید، که درمان آن سخت‌تر و عوارض جسمی، روانی و اجتماعی آن هم به مراتب بیشتر است کشیده می‌شوند. برای مثال فاصله زمانی نخستین تجربه مصرف مواد مخدر، تا تزریق در زنان بطور متوسط دو سال طول می‌کشد در حالی که این زمان در مردان حدود هشت سال است.

وی ادامه داد: زنان معتاد در مقایسه با دیگر زنان مسایل و مشکلات روانی بیشتری دارند به طوری که بر اساس بررسی‌های انجام شده اختلالات افسردگی یا اضطراب، شایع‌ترین بیماری در بین زنان معتاد به مواد مخدر است.  

معمار زاده گفت: از سوی دیگر اعتیاد موجب از بین رفتن قدرت تفکر و تصمیم‌گیری مناسب، بروز مشکلات فراوان در زمینه اشتغال و فعالیت اجتماعی فرد، فقر، فحشا و انحرافات جنسی می‌شود.

این مددکار اجتماعی اظهار کرد: زندانی شدن زنان به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر نظیر دزدی‌های کوچک، شریک شدن در جرایم بزرگ‌تر، فروش مواد مخدر، پیوستن به زنان خیابانی و روسپیگری، ضرب، شتم و تهاجم نیز از عوارض اعتیاد در زنان است.

علل اعتیاد زنان بر اساس آمار، زنان و مردان در یک سری از موارد تفاوت‌هایی را دارند. مردان بیش‌تر به سمت الکل می‌روند و زنان معتاد اکثراً قرص مصرف می‌کنند هرچند که امروزه زنان هم روی به الکل می‌آورند. بعضی از محققان اظهار می‌کنند که زنان نسبت به مردان، نسبت به درد حساس‌تر هستند و ممکن است دچار دردهای شدید و مزمن‌تری نسبت به مردان شوند و برای کم‌تر کردن یا رفع درد از هروئین یا تریاک استفاده کنند.

علل گرایش زنان به مواد مخدر

در جامعه امروزی ممکن است دلایل مختلفی از علل گرایش زنان به مواد مخدر باشد. از مهم‌ترین علت اعتیاد در زنان به مواد مخدر کنجکاوی و هیجان خواهی در دوران نوجوانی می‌تواند باشد. در این دوره خاص و بحرانی در تلاش برای یافتن واقعیت‌های ناشناخته به سمت اعتیاد روی می‌آورند.

از عوامل مؤثر در گرایش زنان به اعتیاد به مواردی همچون طلاق، اختلافات خانوادگی، به‌خصوص اعتیاد یکی از اعضای خانواده و زنان متأهلی که اعتیاد خود را در نتیجه اعتیاد همسر تجربه می‌کنند و در این اعتیاد، زنان قربانی شرایط دشوار زندگی خود می‌شوند که در این صورت کودکان این افراد به دلیل اعتیاد پدر و مادر خود نیز دچار اعتیاد می‌شوند، می‌توان اشاره کرد.

شیوه تربیت پدر مادر تأثیر بسزایی در شکل‌گیری تربیت از جمله اجتماعی، عاطفی، اخلاقی و… آن فرزند دارد. اکثر پدر و مادرانی که به‌خصوص به دختران خود سخت می‌گیرند و نسبت به خواسته‌های فرزند خود بی‌توجه هستند آن‌ها را برای این‌گونه ناهنجارها مستعد می‌کنند.

پارتی‌های شبانه نیز چه برای دختر و چه پسر تأثیر زیادی برای روی آوردن به مواد دارد، در این نوع از پارتی‌ها فضا برای کشیدن مواد و نوشیدن الکل وسوسه‌برانگیز است و فرد با یک‌بار امتحان کردن و با نداشتن جنبه کافی در دام اعتیاد می‌افتد. این مورد را می‌توان به‌عنوان بارزترین دلیل اعتیاد خانم‌ ها برشمرد. ترک الکل در مواردی که وابستگی شدید باشد، موردی است که نیازمند کمک حرفه ای یک کلینیک و پزشک است.

تاثیرات مخرب اعتیاد بر بانوان

یکی از تأثیرات مخرب در اعتیاد زنان، استرس و خلق‌وخوی منفی است که با مصرف مواد این حالت‌ها را بدتر می‌کند و همچنین می‌توانند دچار بیماری‌های جنسی و جسمی نیز بشوند.

تاثیر مخرب اعتیاد بر زندگی شخصی

زنان متأهلی که شوهران معتاد دارند اکثراً به دلایل شرایط سخت زندگی روی به مواد می‌آورند که این خود یکی از دلایل اعتیاد به مواد مخدر در زنان است که تأثیرات مخرب آن جدای از خود بر فرزندانشان است. یکی از تأثیرات منفی نه‌تنها فرزندانشان معتاد می‌شوند، بلکه اعتیاد می‌تواند مانع بزرگی در ازدواج دخترشان باشد.

تأثیر مخرب اعتیاد بر ظاهر بانوان

اعتیاد باعث لاغری، بی‌اشتهایی، توهم و بیماری‌های روانی زیادی برای مرد و زن می شود و جنسیت باعث کم یا بیشتر شدن این حالت‌ها نمی‌شود.


اما آنچه در این بین از اهمیت فوق العاده ای برخودار است، آموزش و اطلاع رسانی بیشتر به خانواده ها و نوجوانان و بانوان در راستای مضرات موا د مخدر است که بعدها شاید دیگر جای جبران نداشته باشد و بهترین کمک کننده ها برای مسئولان در جهت کاهش و اموزش مضرات مواد مخدر سمن های فعال در جامعه هستند که باید از ظرفیت انها استفاده کرد.

 

 

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار