فعال فرهنگی اهل تسنن استان گلستان با بیان اینکه همه اهل تسنن استان گلستان برای ورود شهدای غواص لحظه شماری می‌کنند، گفت: اهل تسنن برای استقبال از کاروان فرزندان شهید استان برنامه‌های ویژه دارند.

برنامه‌های ویژه اهل تسنن برای استقبال از کاروان شهدا

به گزارش گلستان 24 استان گلستان نگارستان ایران روزها و ساعات بی‌نظیری را تجربه می‌کند. تکاپوی پر شتاب و پر حجم همگان برای آب زدن به راهی که تا چند روز دیگر مفتخر به حضور شهدای غواص خط‌شکن است تا بار دیگر خط زنگار گرفتگی دل‌های خسته و پژمرده را بشکند و صیقل دهد دل‌های دریایی مردمان این استان سرسبز را.

از غرب تا شرق استان گلستان این روزها فضایی حاکم شده است که شبیه بغضی است که ماده است برای ترکیدن. چه بسا این بغض با مارش نظامی گروه استقبال از شهدای غواص در ورودی استان بشکند و گونه‌ها را آبیاری کند.

اما آنچه این روزها بر زیبایی فضای حاکم بر استان گلستان افزوده است تکاپوی مردمان بی‌ریا و صادق اهل تسنن این استان برای آمادگی میزبانی فرزندان خط شکن استان است. تکاپویی که که حاکی از ارادت و دلبستگی این مردمان مومن ولایتمدار به نظام و انقلاب شکوهمند اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب است.

اهل تسنن این استان که خود ده‌ها شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده‌اند همواره نشان داده‌اند در همه صحنه‌های انقلاب از ابتدا تا امروز با صلابت و اقتدار در کنار برادران اهل تشیع حاضر بوده‌اند و همواره بینی دشمن را در حسرت اختلاف به خاک مالیده‌اند.

اما این روزها که استان گلستان گلستان خود را برای میزبانی کاروان شهدای غواص خط شکن آماده می‌کند اهل تسنن این استان نیز برنامه‌های ویژه‌ای را برای استقبال تدارک دیده‌اند و با اعلام آمادگی خود قرار است تدفین نیمی از این شهدا در شهرهای ترکمن‌نشین این استان صورت بگیرد.

به همین منظور با سیروس کمی شهروند نمونه سال ۱۳۹۰ استان گلستان و از فعالان فرهنگی این استان گفت و گوی انجام داده‌ایم که توجه مخاطبان را به آن جلب می‌کنیم:

* خودتان را معرفی کنید و از سوابق خود بگویید؟

کمی: به نام خدا. سیروس کمی هستم، افتخار دارم از ساکنان استان پر مهر و سرسبز گلستان و شهرستان گمیشان هستم.

درباره سوابق خود باید اشاره کنم که بنده مشاور اسبق استاندار خراسان شمالی و دبیر پیگیری مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به این استان بوده‌ام و پس از بازگشت به استان گلستان که زادگاه من است موسسه فرهنگی اجتماعی را تاسیس کرده‌ام و در سال ۱۳۹۰ نیز شهروند نمونه استان گلستان انتخاب شده‌ام و امروز نیز افتخار دارم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تقویت اقدامات فرهنگی مردمی و خودجوش در این حوزه فعالیت کنم.

* حتما خبر ورود کاروان ۱۳ نفره شهدای غواص را به استان گلستان شنیده‌اید. احساس خود را از این رخداد بیان کنید؟

کمی: بله شنیده‌ام و از همان لحظه تک تک سلول‌های بدنم مملو از شور و اشتیاقی شده است که قابل وصف نسبت و خودم نیز کمتر آن را تجربه کرده‌ام. احساس سراسر وجودمان را فرا گرفته است که حکایت از افتخار دادن این شهدا به مردم این استان است که در این فضای فرهنگی دوباره آمده‌اند تا دست همه ما را بگیرند و بار دیگر روح معنویت را در کالبد این استان بدمند.

* به نظر شما اهمیت این رویداد در چیست؟ و چه پیامی را در بردارد؟

کمی: در سالی که به فرمایش رهبر معظم انقلاب به همدلی و همزبانی میان دولت و ملت نامگذاری شده است قطعا حضور شهدا آن هم در این برهه حساس و تاریخی کشور بیانگر اینست که پیامشان همدلی و همزبانی آحاد ملت شریف ایران است تا دشمنان نتوانند با فریبکاری و اختلاف‌افکنی به مقاصد شوم خود برسند. از این رو علاوه بر ایجاد یک فضای معنوی و سرشار از الطاف الهی همراه با حضور این عزیزان خط‌شکن در استان به معنای ادامه مسیر ایستادگی و مقاومت ملت سلحشور ایران و به تبع آن مردم مومن استان گلستان است.

* تاثیرات حضور کاروان شهدای غواص را در استان گلستان چه می‌دانید؟

کمی: به نظر بنده یکی از مهمترین تاثیرات حضور این کاروان سراسر نور در استان گلستان می‌تواند انتقال روح رشادت و مقاومت و دفاع از ارزش‌ها به نسل سوم و چهارم انقلاب در استان باشد زیرا این انقلاب در ادامه مسیر پرافتخار خود نیاز به حضور پر شور جوانان در عبور از گردنه‌های سخت دارد.

تاثیر دیگر این حضور تحکیم پیوند و اتحاد میان مردمان سنی و شیعه این استان است و نمایش این موضوع که مردمان این استان برای تحقق آنچه اراده کنند در کنار یکدیگر و در سایه ارزش‌های انقلاب و فرامین رهبری خواهند بود.

* آمادگی مردمان غیور و شهید پرور اهل تسنن را در استان برای استقبال از این شهدا چگونه ارزیابی می‌کنید؟

کمی: در حال حاضر همه مردم اهل تسنن استان گلستان برای ورود کاروان شهدای غواص خط شکن لحظه‌شماری می‌کنند و خودم مطلع هستم که بسیاری از مادران شهدای اهل تسنن گوسفندهایی را برای قربانی کردن در مقابل این کاروان آماده کرده‌اند.

در میان جوانان و فعالان فرهنگی اهل تسنن این استان نیز شور و نشاط ویژه‌ای بر پا شده است و در فضای مجازی راه‌اندازی پویش مردمی استقبال و پیام‌های سراسر عشق و محبت به شهدا نشان می‌دهد همه خود را برای میزبانی از فرزندان عزیز و شهید این ملت آماده کرده‌اند.

* فعالیت های صورت گرفته برای استقبال و تشییع این شهدا از سوی اهل تسنن چه بوده است؟

کمی: علاوه بر تشکیل ستاد استقبال در فرمانداری گمیشان ستادهای مردمی نیز در سرتاسر استان توسط فعالان فرهنگی و سیاسی اهل تسنن ایجاد شده است و برای استقبال باشکوه برنامه‌ریزی می‌شود.

تدارک ایستگاه‌های صلواتی نان روغنی و دستپخت زنان ترکمن در مسیر تشییع شهدا نیز از طرح‌هایی که است برای آن آمادگی ایجاد شده است.

علاوه بر پخش اطلاعیه ها و اعلامیه ها و انجام مصاحبه با رسانه‌ها برپایی غرفه‌های صنایع دستی و تقدیم هدایا به مادران شهدا نیز از سایر برنامه‌های ما در کنار برنامه‌های مشترک شهرستانی است.

* پیام حضور اهل تسنن را در چنین برنامه‌هایی به ویژه تشییع شهدا چه می‌دانید؟

کمی: نخستین پیام این حضور پرشور قطعا خطاب به دشمنان ایران اسلامی به ویژه غربی‌ها و تکفیری‌هاست که بدانند اهل سنت ایران به ویژه استان گلستان تا آخرین نفس حامی این انقلابی هستند که برایشان ایمان و آزادی و اراده و صفا و صمیمیت را به ارمغان آورده است.

پیام دوم این حضور اینست که اهل تسنن خود را متعلق به این نظام و انقلاب می‌دانند و تقدیم ۵۰۰ شهید به این انقلاب و راهی که امام و رهبری حاکی از صداقت ما در این مدعا است و این حضور در تشییع نشان می‌دهد هنوز بر این عهد خود صادق هستیم.

پیام سوم این حضور آن است که مردم سنی این دیار در همه صحنه‌های شکوفایی انقلاب سهیم خواهند بود و امروز نیز در برگزاری باشکوه این مراسم و رویداد عظیم که به تصفیه هوای نامساعد فرهنگی نیز کمک می‌کند نقش خود را ایفا می‌کنند.

برنامه‌های استقبال از ۱۳ شهید غواص خط‎شکن در گلستان

۱۴ مردادماه ۱۳ شهدای گمنام غواص و خط‌شکن وارد گلستان خواهند شد و این استان افتخار میزبانی ۱۳ شهید غواص و خط‎شکن دوران دفاع مقدس از مناطق عمومی شلمچه را دارد.

هم اکنون ۱۰۱ شهید گمنام در ۲۵ نقطه استان گلستان مدفون شده‎اند، هم اکنون افتخار خادمی و میزبانی شهدای غواص برای مردم شهیدپرور و ولایت‌مدار استان گلستان فراهم شده است حال و هوایی معنوی که به برکت ورود این شهیدان بزرگوار در استان حاکم شده است از طریق مشارکت‎های مردمی تلاش می‎شود برگزاری مراسم‎های تدفین، استقبال، تکریم و تشییع پیکر این شهدا به بهترین شکل ممکن انجام گیرد.

بعد از ابلاغ ماموریت به سپاه نینوا استان گلستان در راستای تدفین ۱۳ شهید خط‌شکن «ستاد استقبال و تکریم از شهدای گمنام در استان گلستان» تشکیل شد و ستاد استقبال شهدای خط‌شکن گلستان به دنبال این بوده است که همه شهرستان‎های استان از معنویت شهدا فیض ببرند.

مقام معظم رهبری در ۲۶ خردادماه شهدای غواص و خط‌شکن را با جملات «سلام بر دستان بسته و سلام بر پیکرهای آسیب‌دیده» و «دردانه‎های به میهن بازگشته» مورد خطاب قرار داد و لذا «ستاد استقبال شهدای خط‌شکن گلستان» نیز این جملات را برای نام‌گذاری کاروان شهدای خط‌شکن و غواص در استان گلستان استفاده کرده است.

۱۴ مردادماه ۱۳ شهدای گمنام غواص و خط‌شکن وارد گلستان خواهند شد و شهر گمیشان نخستین میزبان کاروان «دردانه‎های دست بسته» است و از ساعت هشت صبح پنج‌شنبه ۱۵ مردادماه مردم شهیدپرور این شهرستان میزبان شهدا خواهند بود.

در همان روز از ساعت ۱۱ تا ۱۳ شهرستان بندرترکمن و عصر از ساعت ۱۸ تا ۲۰ مردم شهیدپرور شهرستان کردکوی با برگزاری مراسم‎های مختلف از شهدای گمنام استقبال خواهند کرد.

برای اسکان کاروان «دردانه‎های دست بسته» از سوی «ستاد استقبال شهدای خط‌شکن گلستان» شهرستان علی‌آبادکتول در نظر گرفته شده است، از ساعت ۹ تا ۱۲ روز ۱۶ مردادماه مردم گرگان از شهدای خط‌شکن و غواص تکریم خواهند کرد و عصر آن روز به صورت گذری شهرستان‎های خان‎ببین و دلند شهدای گمنام را میزبانی می‎کنند.

مقصد بعدی شهدای گمنام را در روز جمعه ۱۶ مردادماه شهرستان رامیان خواهد بود و از ساعت ۱۵ تا ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه مردم رامیان می‎توانند از شهدای گمنام بهره‎مند شوند و شب جمعه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ شب شهرستان آزادشهر میزبان شهدای گمنام خواهد بود.

صبح روز شنبه شهرستان مینودشت و عصر همان روز گالیکش و کلاله میزبان شهدا خواهند شد.

مراسم وداع با شهدای گمنام و خط‌شکن به صورت متمرکز در گرگان برگزار می‎شود، از روز یک‌شنبه ۱۸ مردادماه از ساعت ۹ تا ۱۲ مردم شهیدپرور شهرستان مراوه‎تپه میزبان کاروان «دردانه‎های دست بسته» خواهند بود و عصر همان روز نیز از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۳ مراسم وداع با شهدای گمنام در شهرستان گرگان خواهیم داشت.

سردار «رمضان شریف» معاون روابط عمومی کل سپاه و «حاج صادق آهنگران» مهمانان ویژه ما در این مراسم هستند.

تشییع پیکر شهدا در صبح روز ۱۹ مردادماه و از روبروی معراج شهدا آغاز می‎شود، و شهرهای اینچه‎برون، قرق، انبارالوم و نوکنده محل‎هایی است که تاکنون برای تدفین شهدای گمنام مشخص شده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار