بررسی محتوایی روزنامه های چهار شنبه:
احمدی نژاد به خندوانه می رود؟
روزنامه های چهارشنبه ایران در گزارش ها و اخبار خود مباحث مربوط به اظهارات هاشمی رفسنجانی، دیدارها در دستگاه سیاست خارجی و صدور مجوز برای بی بی سی را پوشش داده اند.
به گزارش گلستان 24 سخنان صریح و طعنه آمیز آیت الله هاشمی رفسنجانی، نشان از پایان دوران مصلحت اندیشی و شروع دوران تاختن به ارزش هایی است که خود نیز در بنیان آن شریک بوده است. روزنامه های اصلاح طلب با تمجید از اظهارات بی پرده هاشمی، اخبار وی را پوشش داده اند. روزنامه ها همچنین در پرونده های ویژه به سالگرد انقلاب مشروطیت و همچنین شهید آیت پرداخته اند.
صدای پای روباه/ هرگز یک انقلابی را تهدید نکنید/ بیمسؤولیتی مسؤولان و بلاتکلیفی نخبگان
روزنامه وطن امروز، در گزارشی به ورود مجدد بی بی سی به ایران پرداخته و تیتر گزارش خود را نیز " صدای پای روباه"،برگزیده است: رد پای گرگ فرانسوی هنوز پاک نشده، صدای پای روباه میآید! انگلیسیها میهمانان بعدی پاستور هستند! این بار اما آنها میآیند که بمانند! به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته منابع خبری از لغو تعلیق مجوز فعالیت شبکه انگلیسی بیبیسی در ایران خبر دادند. اما انتشار خبر لغو موقت تعلیق مجوز بیبیسی در ایران در حالی است که در ایران دیپلماتهای حسن روحانی خود را برای پذیرایی از وزیر خارجه انگلیس آماده میکنند! سفری که میتواند بازگشایی سفارت انگلیس در تهران را که با روی کار آمدن دولت حسن روحانی مطرح شد، تسریع کند...سیاستمداران انگلیسی همچنین معتقدند تا زمان اعلام بازگشت روابط دیپلماتیک بین دو کشور، انگلیسیها برای تکمیل مراحل سفر به ایران باید به سفارت سوئد یا هر یک از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی مراجعه کنند. العرب نوشت: از آغاز ریاست جمهوری روحانی در رسانهها و اظهارات مسؤولان ایران نشانههایی از احتمال زیاد بازگشت روابط بین لندن و تهران پدیدار شده است.
حسین قدیانی در یادداشت روز وطن با عنوان "هرگز یک انقلابی را تهدید نکنید"، به نقد سیاست خارجی دولت یازدهم پرداخته: بهراستی این بود آخر و عاقبت «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید»؟! گیرم جمهوری اسلامی عزم کرده به ملتی از ملل دنیا که تحت ستم و ظلم، روزگار را آزگار سپری میکنند، کمکی خیرخواهانه کند شامل مقادیری لباس، دارو، غذا و چند بطری آب معدنی! یعنی برای این بدویترین و بدیهیترین عمل ممکن هم، اذن باید از آمریکا بگیریم؟ چه میکنند آقایان با آبرو و حیثیت نظام مقدس جمهوری اسلامی؟ چه میکنند؟ «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید» که درجه آخر، خودش را در این ۲ تماس تلفنی نشان داد لیکن عالیجنابان! با این دست فرمانتان اگر «هرگز یک انقلاب را تهدید نکنید» لطف کردهاید به برند خمینی و خامنهای و شهدایشان. در ضمن یک انقلابی را هم هرگز تهدید نکنید! سخن به زبان تکریم باید گفت با بچههای انقلاب! بچههای انقلاب، زبان انگلیسی را خوب میفهمند اما خوابش را ببینید که زبان زور را تحمل کنند! این را، هم به دشمن گفتم، هم به بعضی از این داخلیها که سال ۸۸ نه «حقالناس» را رعایت کردند، نه امروزهروز «حق سخن» را! آری! آدابی دارد بیان برای خود. مبادی این آداب نباشیم به سرنوشت جمله «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید» مبتلا خواهیم شد!
"بیمسؤولیتی مسؤولان و بلاتکلیفی نخبگان"، عنوان یادداشتی است در نقد فرهنگ نخبه گرایی ناقص دولت: اگر از ابتدای انقلاب اسلامی تا بهحال لیستی مثلا از 2 هزار نخبهسیاسی- بروکراتیک کلیدی در بازههای 4 ساله ایجاد کنیم، به زعم ما به تشابهات بسیاری در دورههای 4 ساله میرسیم. کما اینکه به قول آقای نوبخت، معاون رئیسجمهور، پس از رأی آوردن دکتر روحانی نوبت آن است گسست مختصر بافت نخبگان حاکم که در دوره قبل ایجاد شده بود ترمیم شود و دوباره زنگنهها و نعمتزادهها و... به مناصب کلیدی بازگردند و تشکیل کلیتی را بدهند که در نهایت کشور را به فتحالفتوحی افسانهای به نام برجام برساند و به بهانه تاثیر تحریم بر اقتصاد متکی به نفت به ضرورت فریز کردن خیز کشور به سمت فناوری هستهای برسند؛ اقتصاد تکمحصولی آسیبپذیری که این مخرج مشترک نخبگان، سی و اندی سال فرصت مقاوم کردن داشتند و امروز مسؤولیت ضعف عملکرد خود را نه تنها بر عهده نمیگیرند بلکه در طنزی جذاب مقصران اصلی، منتقدان اصلی نیز شدهاند و اینجاست که باید به مدد آنچه در مقدمه اول خود به آن پرداختیم، بهتزده و آچمز شد و سکوت کرد.
نشست سران اصلاح طلب با هاشمی/ فرمانداران غیرهمسو، برکنار خواهند شد/ برخی وزرا باری روی دوش دولت شدهاند/ احمدی نژاد به خندوانه می رود؟
روزنامه اصلاح طلب آرمان، در گزارشی با عنوان "نشست سران اصلاح طلب با هاشمی"، آخرین تحرکات اردوگاه اصلاح طلبان را برای رسیدن به ائتلاف پیگیری کرده است. اصلاح طلبان به سختی در تلاش اند تا بتوانند در چند ماهه باقی مانده به دو انتخابات مهم در اسفند نقاط ضعف و شکاف های موجود را برطرف سازند و در لوای اسامی چون ناطق نوری و لاریجانی با هماهنگی هاشمی رفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات، به لیستی مورد توافق برسند: با گذشت دو سال و نزدیک شدن به انتخابات مجلس دهم حامیان دولت و اصلاحات این انتظار را دارند که ترکیب مجلس دهم با همکاری جریان اصلاحات و اعتدالیون کاملا دگرگون شود. سیدفاضل موسوی، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده پیشین مجلس در گفتوگو با «آرمان» به نسبت اصلاحطلبان و دولت اعتدال میپردازد. «در یک سوی مساله انتخابات آقای هاشمیرفسنجانی قرار دارد و در سوی دیگر رئیس دولت اصلاحات. قطعا این دو شخصیت با توجه به تجربیات دوره گذشته نشستهایی برگزار میکنند. اصلاحطلبان دائما و بلاانقطاع در سطوح مختلف با آقای هاشمی دیدار میکند. قطعا در این ردهها نظراتی تبادل میشود که در نهایت به نتیجه و تصمیماتی ختم خواهد شد. اصلاحطلبان کارهای خود را در جبهه یا احزاب خود دنبال میکنند که تا اکنون صحبت کردن از نتیجه و عمل نهایی زود است. آنچه برداشت میشود این است که اصلاحطلبان دنبال یک انسجام جدی از افراد توانمند و بدون حاشیه هستند. اینکه آقای ناطق نوری و رئیس دولت اصلاحات با هم دیدار داشته باشند خبری ندارم، اما دیدهام که در جاهای مختلف با هم، همصحبت شدهاند.»
"فرمانداران غیرهمسو، برکنار خواهند شد"، عنوان گزارشی است از آرمان که به نظر آرزوی اصلاح طلبان را برای برکناری برخی از مدیران و فرمانداران در دولت یازدهم، تحقق یافته دیده اند: 24خرداد 93 بود یعنی یک سال از انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور یازدهم میگذشت. در آن مدت نقاط ضعف و قوت دولت تاحدودی مشخص شده بود و دلسوزان این موارد را به دولت گوشزد میکردند که بتواند با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت گامهای اساسی در تحقق خواست ملت بردارد. آرمان در آن مقطع نسبت به حضور فرمانداران غیرهمسو با مشی دولت هشدار داده بود و در 24خرداد93 در نشست خبری رئیسجمهور خواستار تغییر فرمانداران و استانداران غیرهمسو شده بود. در مورد فرمانداران ظاهرا هنوز غیرهمسوها حضور دارند چنانکه دیروز قائممقام وزیر کشور گفت: «از حدود دو ماه پیش کار ارزیابی عملکرد فرمانداران به صورت جدی آغاز شده و کسانی که در این ارزیابیها همسو با دولت نباشند یا برنامههایشان منطبق با دولت نباشد از سمت خود کنار خواهند رفت.»
علی شکوری راد در مصاحبه با آرمان گفته "برخی وزرا باری روی دوش دولت شدهاند ": ماندن یا رفتن مدیران روحانی؛ «مساله این است». اینکه آیا تمام وزرای روحانی عملکرد مناسب داشتهاند مساله نیست، مساله این است که آیا همه وزرای دولت با سیاستهای آقای روحانی هماهنگ هستند یا خیر. علی شکوریراد معتقد است: «برخی از وزرای دولت آقای روحانی علاوه براینکه با دولت هماهنگ نیستند خود باری بر روی دوش دولت هستند». اینکه کدام یک از وزرای آقای روحانی از مجلس رأی اعتماد گرفتند مساله نیست، مساله این است که آیا همه وزرای دولت، انتخاب خود آقای روحانی بودند؟ وی در اینباره عنوان میکند: « بنده معتقدم آقای روحانی در برخی از زمینهها موفق نشده از گزینههای اول خود استفاده کند، بلکه مجبور شده از گزینههای دوم، سوم و حتی چهارم خود استفاده کند». روحانی با دو چالش درون گروهی و برون گروهی مواجه شده است. از یک سو مورد هجمه مخالفان دولت قرار گرفته و از سوی دیگر با زمزمههایی مبنی برناکارآمدی که از درون به گوش میرسد مواجه است. باید دید آینده و تاریخ چه قضاوتی درباره دولت «شیخ امید» خواهد کرد. «آرمان» این مسائل را با علی شکوریراد، نماینده اصلاحطلب مجلس ششم مورد بررسی قرار داده است. متن این گفتوگو را در ادامه از نظر میگذرانید. ..در شرایط کنونی این مدیران در دولت آقای روحانی حضور دارند و مسئولیت همه کارهای آنها برعهده آقای روحانی است. با این وجود در بین مدیران آقای روحانی برخی عملکرد ضعیفی از خود نشان دادهاند و در این مساله شکی وجود ندارد. اینگونه مدیران در مقابل برخی نمایندگان عملکرد منفعلانهای از خود نشان دادهاند. عملکرد منفعلانه اینگونه مدیران علاوه بر اینکه در راستای تحقق مطالبات مردم نیست بلکه خود باری بر روی دوش دولت شده است. به هر حال هر کدام از وزرا دارای نقاط ضعف و قوت خاص خود هستند. نکته دیگر اینکه آقای روحانی یک فرد اصلاحطلب نیست و ما توقع نداشتهایم که همه وزرای ایشان اصلاحطلب باشند. اما ما انتظار داشتیم وزرایی که انتخاب میکنند با برنامههای خود ایشان هماهنگ باشند. این در حالی است که برخی از وزرا نسبت به برنامههای آقای روحانی عقب میمانند که این مساله سبب گلایهمندی در آینده خواهد شد.
ارسال نظر