افزایش نگرانی در خصوص جنبه‌های اخلاقی ورزش می‌تواند منجر به ظهور تغییرات ممتد در مراکز ورزشی بزرگ شود. واقعیت آن است که در آمریکا محبوبیت ورزش تحت الشعاع مسائلی چون امنیت، ثبات، عدم تساوی درآمد و نهایتاً آگاهی و شعور اجتماعی است.

ورزش برای آمریکای ها مفید است یا زیان بخش؟

در ایالات متحده، ورزش تبدیل به جزء مهم و جدا ناپذیری از فرهنگ مردم شده به گونه ای که اکنون آمریکایی‌ها معتقدند ورزشکاران بیش از هر رهبر دینی بر آن‌ها تاثیرگذار می‌باشند. بر اساس تحقیقی که در سال 2014 از سوی گروه ""Barna صورت گرفت، 89 درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ورزش بخش مهمی از زندگی مردم این کشور را تشکیل می‌دهد (43 درصد به شدت موافق این امر بوده و 46 درصد تا حدودی با آن موافق بودند). در دهه‌های اخیر، رویدادهای ورزشی توجه توده مردم را در سطح ملی و جهانی به خود جذب نموده است اما ورزش علاوه بر جنبه‌های مثبت جنبه‌های منفی نیز دارد مانند رسوایی اخلاقی، صدمات خطرناک و ....

با در نظر گرفتن این فاکتورها شاید جالب باشد که بدانیم چه گروه‌هایی به گونه متعصبانه ورزش را به عنوان بخشی مهم از فرهنگ آمریکا تلقی می‌کنند:

  1. مسیحیان – 55 درصد
  2. متولدین بین سالهای پس از جنگ جهانی دوم تا اواخر دهه 60 قرن 20 (سنین 50 تا 69 سال) – 48 درصد
  3. مردان – 46 درصد
  4. ثروتمندان تحصیل کرده با درآمد سالانه بیش از 70 هزار دلار – 44 درصد
  5. افراد بالاتر از سن 70 سال – 43 درصد
  6. افراد متولد شده بین دهه‌های 60 تا 70 که درک بهتری از تکنولوژی داشته و با کامپیوتر آشنایی دارند (31-49 سال) – 42 درصد
  7. زنان – 41 درصد
  8. افراد بین 18 تا 30 سال – 38 درصد
  9. افرادی با تحصیلات پایین تر و درآمد سالانه کمتر از 20 هزار دلار - 33 درصد

گروه " "Barna سوالی را نیز در حین تحقیق خود مطرح نموده است: آیا با بذل توجه بیش از اندازه به رویدادهای ورزشی، یک سرگرمی لذت بخش به یک دغدغه ناسالم و افراط گونه تبدیل نشده است؟

پاسخ آنکه وقتی گران‌ترین شرکت صوتی- تصویری جهان "ESPN" است، وقتی درآمد حاصل از فوتبال تخیلی از درآمد حاصل از فوتبال واقعی بیشتر باشد و هنگامی که در اغلب ایالات، پر درآمدترین کارمند بخش عمومی، مربی ورزش یک کالج آموزشی باشد، از هر 3 بزرگسال، دو نفر از آن‌ها (حدود 67 درصد) به این حقیقت اذعان می‌دارد که آمریکایی‌ها بیش از حد ضرورت به ورزش بها می‌دهند. جالب آنکه در این مطالعه درصد آن‌هایی که به چنین امری معتقد می‌باشند به ترتیب زیر می‌باشد:

  1. افراد بین 18 تا 30 سال – 75 درصد
  2. مردان – 72 درصد
  3. افراد 70 سال به بالا – 70 درصد
  4. مسیحیان معتقد – 69 درصد
  5. ثروتمندان تحصیل کرده با درآمد سالانه بیش از 70 هزار دلار – 68 درصد
  6. افراد متولد شده بین دهه‌های 60 تا 70 که درک بهتری از تکنولوژی داشته و با کامپیوتر آشنایی دارند (31-49 سال) – 65 درصد
  7. متولدین بین سالهای پس از جنگ جهانی دوم تا اواخر دهه 60 قرن 20 (سنین 50 تا 69 سال) – 61 درصد
  8. افرادی با تحصیلات پایین تر و درآمد سالانه کمتر از 20 هزار دلار - 58 درصد

ضمناً، اغلب آمریکایی‌ها از جنبه‌های منفی دنیای ورزش نیز باخبر می‌باشند. در واقع، 62 درصد معتقدند که ورزشکاران حرفه ای به شدت دچار انحرافات اخلاقی می‌باشند. 86 درصد معتقدند که آن‌ها بش از اندازه حقوق می‌گیرند و 62 درصد نیز باور دارند که تماشای رویدادهای ورزشی مردم را از پرداختن به مسائل مهم‌تر دنیا باز می‌دارد.

ورزش  آمریکای ها

اما بازی‌های مورد علاقه آمریکایی‌ها بر حسب رده‌های سنی به چه نحو است؟

آنچه بزرگسالان تماشا می‌کنند:

  1. فوتبال آمریکایی – 53 درصد
  2. بیسبال – 33 درصد
  3. بسکتبال - 33 درصد
  4. فوتبال – 11 درصد
  5. گلف – 11 درصد
  6. تنیس – 11 درصد

آنچه آمریکایی‌ها در گذشته بازی می‌کردند:

  1. بیسبال – 41 درصد
  2. بسکتبال – 39 درصد
  3. فوتبال آمریکایی – 30 درصد
  4. والیبال - 23 درصد
  5. فوتبال – 20 درصد
  6. تنیس - 17 درصد
  7. گلف - 13 درصد
  8. هاکی – 7 درصد

آنچه نوجوانان آمریکایی امروزه بازی می‌کنند:

  1. بیسبال – 22 درصد
  2. بسکتبال – 22 درصد
  3. فوتبال آمریکایی – 18 درصد
  4. فوتبال – 16 درصد
  5. تنیس – 7 درصد
  6. گلف - 7 درصد (والیبال و هاکی از لیست سلایق آمریکایی حذف شده است)

هر فرهنگ پیشرفته­ای توجه خاصی به رقابت‌های ورزشی داشته و به آن‌ها تا حد ممکن بها داده است. اما سؤال این است که آیا آمریکا در ابراز عشق به رویدادهای ورزشی رویه ای افراطی به خود گرفته است؟

نکته آن است که ورزش آمریکا بر حسب اندازه، طیف و منابع مالی، بسیار منحصر به فرد است و این طیف وسیع را مدیون ترکیبی از دو فاکتور درآمد قابل دسترس طرفداران، تبلیغات وسیع رسانه‌های جمعی نظیر تلویزیون و رادیو و این روزها اینترنت می‌باشد.

ضمناً، در آمریکا به ورزش علاوه بر ابزاری لذت­بخش و سرگرم کننده به عنوان وسیله­ای برای سنجش معیارهای جامعه نیز نگاه می‌شود. لذا، افزایش نگرانی در خصوص جنبه‌های اخلاقی ورزش می‌تواند منجر به ظهور تغییرات ممتد در مراکز ورزشی بزرگ شود. واقعیت آن است که در آمریکا محبوبیت ورزش تحت الشعاع مسائلی چون امنیت، ثبات، عدم تساوی درآمد و نهایتاً آگاهی و شعور اجتماعی است.

به این ترتیب، گروه‌های ورزشی باید مراقب ارزیابی که از خود در مواجه با این مسائل به دست می‌دهند باشند. اینکه آن‌ها چگونه از پس پاسخگویی به انتظارات موجود بر می‌آیند، تعیین کننده آن خواهد بود که نسل آتی ورزش و ورزشکاران در آمریکا و بلکه جهان چگونه به نظر خواهند آمد.

ارسال نظر

آخرین اخبار