مدیرکل دامپزشکی گلستان از مشاهده و کنترل هشت مورد ابتلا به بیماری تب مالت در دام های استان طی نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: تعداد دام های مبتلا درمقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

هشت مورد ابتلابه تب مالت در دام های گلستان مشاهده و کنترل شد

به گزارش گلستان24، محمود رضا وفایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری تب مالت بیشتر در دام های سبک (گوسفند و بز) بروز می کند و بر این اساس پس از نمونه گیری خون و در صورت مثبت بودن اقدام به کشتار دام بیمار و امحای احشای آن می شود.

تب مالت در دام های گلستان
وی گفت: لاشه این دام ها نیز به مصارف صنعتی می رسد ،ضمن اینکه دامپزشکی برای پیشگیری از این بیماری هرساله اقدام به طرح مایع کوبی دام های سبک و سنگین دراستان می کند.


وفایی اضافه کرد: طی نیمه نخست امسال 458 هزار راس دام سبک و 42 هزار و 500 راس گار و گوساله که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل سه برابر است، علیه بیماری تب مالت مایع کوبی شدند.


وی، خونگیری از دام ها قبل از کشتار، برگزاری کلاس های آموزشی و بازدید مستمر از فروش فرآورده های لبنی خام بصورت سنتی درسطح استان را از دیگر فعالیت های دامپزشکی برشمرد و از شهروندان خواست از این نوع فرآورده ها بویژه شیر استفاده نکنند.


مدیرکل دامپزشکی گلستان تصریح کرد: طی سال های اخیر تعداد فروشگاه های عرضه شیر خام بدون مجوز افزایش یافته است که استفاده از فرآورده های این واحدها احتمال ابتلا به بیماری تب مالت را دوچندان می کند. 


به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت گلستان، هم اکنون 77 واحد ماست بندی سنتی با مجوز و 53 واحد بدون مجوز در سطح این استان بویژه درسه شهرستان گرگان، گنبدکاووس و علی آباد مشغول فعالیت هستند. 
محمدرضا هنرور می گوید: طی سال جاری 28 واحد متخلف فروش فرآورده های لبنی خام و سنتی استان گلستان با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

* بیماری تب مالت:
تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که بر اثر ورود باکتری بروسلا از دام های آلوده به انسان ایجاد می شود، این بیماری در گوسفند، بز و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دام ها می شود.
خوردن شیر غیر پاستوریزه دام آلوده و لبنیاتی که از شیر خام به دست می آید مثل خامه، پنیر و بستنی باعث بیماری تب مالت می شود، از دیگر راه های آلودگی، تماس مستقیم با خون و احشای دام های آلوده است.

* نشانه های بیماری تب مالت:
علامت اصلی این بیماری تب است که بیشتر در عصر و شب به اوج می رسد و بیمار دچار تعریق فراوان می شود، به طوری که تمام لباس هایش خیس می شود، اوایل بیماری ممکن است تا مدت ها بجز تب و تعریق شبانه علامت دیگری وجود نداشته باشد، ولی بتدریج درد استخوان و مفاصل بخصوص درد لگن در برخی بیماران شروع می شود، درد لگن گاهی آنقدر شدید است که راه رفتن بیمار به سختی انجام می شود.

* پیشگیری از بیماری تب مالت:
پیشگیری از این بیماری با مایه کوبی دام های آلوده و ریشه کن کردن بیماری در دام ها صورت می گیرد، ولی درهر صورت با توجه به اینکه بیماری در دام ها وجود دارد، بهترین راه پیشگیری، پرهیز از مصرف شیر نجوشیده یا غیر پاستوریزه، خامه و پنیر محلی و بخصوص بستنی های غیر پاستوریزه و متفرقه است.

ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار