برداشت زعفران از مزارع شهرستان گالیکش آغاز شد + تصاویر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش اعلام کرد: در سومین سال کاشت زعفران در این شهرستان، برداشت این محصول از سطح پنج هزار مترمربع که امسال به کاشت این گیاه ارزشمند اختصاصیافته است، آغاز شد.
به گزارش گلستان24، حبیبالله زارع در گفتوگو با خبرنگار نیلکوه گفت: در چند سال اخیر تغییرات اقلیمی، آبوهوای شهرستان گالیکش واقع در شرق استان گلستان را به نیمهخشک و نیمه گرمسیری تغییر داده و به همین دلیل کشت زعفران از دو سال پیش در روستای سیجان این شهرستان بهصورت آزمایشی آغاز شد.
وی افزود: در سال 92 بهعنوان سال نخست کاشت، 300 مترمربع از اراضی این روستا بهصورت آزمایشی به کاشت زعفران اختصاص یافت و با موفقیتآمیز بودن آن، این مقدار در سال گذشته به دو هزار مترمربع افزایش یافت.
زارع گفت: امسال کشت زعفران در سطح شهرستان گسترش یافت و در روستاهای کیارام، پادلدل، لیرو، سیجان، پنو و فارسیان از توابع دهستان نیلکوه به پنج هزار مترمربع رسید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش بابیان اینکه محصول زعفران این شهرستان ازنظر کمیت و کیفیت در سطح خوبی قرار دارد، گفت: در شهرستان گالیکش میزان برداشت زعفران 10 کیلوگرم در هر هکتار است و مزایایی نظر اشتغالزایی و درآمدزایی بالا را برای کشاورزان به همراه دارد.
زارع یادآور شد: با توجه به اینکه زعفران در مناطقی که ارتفاع آن بیش از یک هزار متر از سطح دریا و دارای زمستان پربرف و تابستان گرم و خشک باشد، بهتر به عمل میآید، گفت: به همین دلیل روستاهای مناطق کوهستانی این شهرستان برای کشت زعفران مدنظر قرارگرفتهاند و کشت آن بیشتر در اراضی کم بازده و شیبدار که باعث تثبیت خاک نیز میشود، انجام میگیرد.
وی افزود: زعفران در مقایسه با کشت گندم و جو در مناطق کوهستانی و اراضی شیبدار، بیش از 20 برابر درآمد را نصیب کشاورزان میکند.
دمکرده زعفران مقوی معده، مسکن سرفه و دنداندرد بوده و برای درمان سنگ مثانه، تقویت بینایی چشم، رفع جوش و خارش بدن و درمان سختزایی کاربرد دارد.
اولین تولید کنند زعفران در شهرستان گالیکش نیز به نیلکوه گفت: برداشت زعفران در سیجان از اول تا پایان آبان ماه پیگیری میشود و مردم روستای سیجان در سال جاری بالغ بر سه هزار متر از زمینهای این روستا را اختصاص به کشت زعفران دادند.
یوسف سیجانی درباره کیفیت محصول زعفران این روستا با محصولات مشابه سایر نقاط کشور افزود: عطر، طعم و بوی زعفران این روستا با زعفران مناطق مختلف خراسان تفاوتی ندارد و در نمایشگاه اقتصاد مقاومتی که سال گذشته در تهران به مرغوبیت زعفران سیجان تأکید داشتند.
وی مهمترین دغدغه کشاورزان روستای سیجان را فروش محصولشان به قیمت مناسب عنوان کرد و گفت: انتظار این است که متولیان این بخش نسبت به خرید مناسب محصول برنامه مدونی را در دستور کار قرار دهند.
مزرعه زعفران یوسف سیجانی روستای سیجان
مزرعه زعفران حاج علی اکبر قربانی روستای کیارام
نیلکوه
ارسال نظر