مادران مجرد یکی از محورهای اصلی این فیلم هستند که کارگردان آن را به خوبی به نمایش گذاشته است و در آغاز فیلم آن را به عنوان الگویی اجتماعی که بسیاری از زنان فمنیسم آن را باور دارد، معرفی می‌کند.

فیلم The Back-up Plan

   The Back-up Plan

کارگردان: Alan Poul

تهیه کنندگان: Todd Black

Jason Blumenthal

Steve Tisch

 بازیگران:

Alex O'Loughlin

Jennifer Lopez

کشور سازنده: آمریکا

ژانر: کمدی_ رومانتیک

زبان: انگلیسی

سال تولید: این فیلم در آمریکا و مکزیک در 23 آوریل 2010 و در اسپانیا در 7 می 2010 بر روی پرده رفت. این اثر از ماه می تا ژوئیه 2009 ساخته شد.

خلاصه داستان:

فیلم The Back-up Plan اثری کمدی_ رمانتیک است. زوئه (Jennifer Lopez) شخصیت اصلی داستان است. او بسیار علاقه­مند است که مادر باشد اما از آنجایی که نمی‌تواند مرد آرزوهایش را پیدا کند، لذا تصمیم به لقاح مصنوعی می‌گیرد و پزشکش او را به مجموعه­ای از مادران مجرد معرفی می‌کند. در همان روز پس از لقاح مصنوعی، با مردی به نام استن (Alex O'Loughlin) آشنا می‌شود. آنان به هم علاقه­مند می‌شوند اما مشکل اصلی آن جایی است که زوئه باردار است و استن نیز نمی‌تواند این امر را بپذیرد و باید با این مسئله کنار آید.

توضیحات تکمیلی:

شخصیت اول این فیلم "جنیفر لوپز" است که در این فیلم پس از مدت‌ها نقش مادری باردار را پذیرفته است او در مصاحبه­ای که در این زمینه انجام داده است، اولویت اصلی خود را پذیرش نقش زنانگی می‌داند و نقش مادری و همسری را بیشتر از دیگر نقش‌های حرفه ای‌اش در سینمای هالیوود می‌پذیرد و علت این انتخاب را تغییر سبک زندگی و نگرش خود می‌داند، اما آن­چه که از اهمیت زیادی برخوردار است آن است که او می‌خواهد نوعی از خانواده جدید "مادران مجرد" را به بیننده القا کند و حاملگی قبل از ازدواج را امری عادی جلوه دهد و در صورت ازدواج با غیر همجنس، پدران باید بپذیرند که فرزندان خانواده می‌توانند فرزندان واقعی آن‌ها نباشند.

فیلم The Back-up Plan

درون مایه فیلم:

کارگردان این فیلم قصد داشته است سبک جدیدی از زندگی را که چند سالی است در آمریکا رواج یافته است معرفی کند. در این اثر خانم "زوئه" کاراکتر زنی را به نمایش می‌گذارد که با مردان بسیاری ارتباط داشته است اما نتوانسته است با هیچ کدام از آن‌ها تشکیل خانواده بدهد و لذا تصمیم می‌گیرد که بچه­دار شود و برای این امر از بسیاری از مردان درخواست می‌کند که به او "اسپرم" بدهند و در نهایت از طریق لقاح مصنوعی این امر میسر می‌شود. اگرچه در این فیلم زنان بسیاری نشان داده می‌شوند که از این امر رضایت دارند و از مادران مجرد به عنوان الگویی نیکو یاد می‌کنند اما زوئه پس از مدتی کوتاه از این اقدام خود پشیمان می‌شود و قصد دارد با مردی به نام استن ازدواج کند اما سعی می‌کند استن را متقاعد کند که با فرزندان غیر واقعی‌اش مانند فرزند خود برخورد کند و استن نیز آن را می‌پذیرد و پس از متولد شدن فرزندان دوقلوی همسرش با او رسماً ازدواج می‌کند.

مادران مجرد یکی از محورهای اصلی این فیلم هستند که کارگردان آن را به خوبی به نمایش گذاشته است و در آغاز فیلم آن را به عنوان الگویی اجتماعی که بسیاری از زنان فمنیسم آن را باور دارد، معرفی می‌کند.

ارضاى تصنعى نيازهاى عاطفى و انسانى، ایجاد الگوها و روش‌های خاص براى تأمين نيازهاى جنسى و عاطفىِ انسان‏ها فارغ از روش‌های طبيعى و سنّتى امری است که در جامعه آمریکا امروزه رواج یافته است و می‌توان به نهاد خانواده و روابط همسرى و نظام فرزنددارى و تربيت اولاد به سبک جدید اشاره کرد که این امر در این فیلم به وضوح دیده می‌شود.

از آن جا كه نياز انسان به همراهى، هم­انديشى و آرامش در زندگى امرى انكارناپذير مى‏باشد و انكار آن عملاً ميسّر نيست، اما متأسفانه در غرب كسانى به اين نتيجه رسيده‏اند كه مى‏شود اين نياز را از روش‌های دیگر تأمين كرد و زنان در صورت احساس نياز به فرزند، با استفاده از روش‌های جديد تلقيح و باردارى مى‏توانند بدون داشتن همسر، باردار شوند و مى‏توانند در يك ارتباط آزاد و غيرسنّتى و بدون تن دادن به زندگى مشترك خانوادگى، صاحب فرزند شوند. اين‏ها همه تلاش‏هاي مدرنیته است تا بتواند الگویی هر چند ناقص را به جاى نظام همسرى و نهاد خانواده، براى انسان‏ها ارائه بدهد، در حالى كه طبيعت و فطرت انسانى و همچنين تجربه ‏هاى علمى حكايت از آن دارد كه اين گونه تدابير و برنامه ‏ها، چيزى جز يأس و آشفتگى و روان‏پريشى براى فرد و جامعه به همراه نداشته است و هیچ گاه نمی‌تواند جایگزین ازدواج اصیل و نهاد خانواده واقعی باشد

ارسال نظر

آخرین اخبار