عمر ازدواج های مجازی بیشتر از 5 سال نیست!
این روزها تب ازدواج های اینترنتی و به اصطلاح مدرن ویروسی فراگیر در جوامع بشری شده است.
به گزارش گلستان24؛ با خود گفتم حالا که عصر ارتباطات است و جهان به کوچکی یه دهکده شده ؛ پس دیگر دغدغه " فرهنگ بسته " را ندارم که در ارتباط یا شناسایی دختر دلخواهم جهت ازدواج مشکل داشته باشم. دیگر دامنه گزینشم به چند دختر آشنای همسایه، محل کار و تحصیل و فامیل محدود نیست.می توانم از طریق فضای مجازی و اینترنت و شبکه های اجتماعی از میان این همه دختر برومند، باسواد و های کلاس ؛ دختر مناسب و مطلوبم را بیابم و با او ازدواج کنم.
کامپیوتر را روشن می کنم ، به اینترنت وصل می شوم تا از میان هزاران دختر برومند ، با سواد و با فرهنگ و های کلاس ؛ که آنها هم چون خودم به اینترنت متصل هستند و دور برشان را مثل من پر از شبکه های اجتماعی کردند ؛ دست به گزینش بزنم و فهیم ترین همسر عالم را برای خودم انتخاب کنم.با آی دی خودم تو تمام شبکه های مجازی مثل تلگرام ، واتس اپ و...وارد شدم تا شریک زندگی و همدمم را پیدا کنم. این صحبت های پسر مجردی بود که دلش می خواست به دور از سنت ها و به اصطلاح مدرن ازدواج کند!
یادتان می آید ؛ قبلترها اینطور نبود. در بیشتر مواقع، مادر داماد عروس را میپسندید. گاهی حتی پسر تا بعد از عقد، دختر را نمیدید. این وسط ، واسطههایی بودند که با شناخت عمیقی که از دو خانواده و پسر و دختر داشتند، این ازدواجها را جوش میدادند و فرصتهایی را برای پسر و دختر ایجاد میکردند. اما شکل ازدواجها این روزها تغییر کرده است.
نمی دانم خوب یا بد اما با پدید آمدن محیطهای جدید مختلط، مانند دانشگاه و محل کار، گونههای جدید ازدواج به تبع این محیطها شکل گرفته است. رفتهرفته با ظهور پدیدههای جدید ارتباطی، مانند تلفن و اینترنت، هم نوع ارتباط در دوران آشنایی به قصد ازدواج تغییر کرد و سر و کله ی ازدواج های مجازی و اینترنتی پیدا شد، یعنی پسر و دختر بدون آنکه یکدیگر را در دنیای واقعی دیده باشند، به منظور ازدواج، ارتباط برقرار میکنند.
متاسفانه یکی از خطراتی که ازدواج های اینترنتی دارد، ادامه ارتباط بهصورت مجازی است ،چرا که فضای مجازی زمینهی مناسبی برای طرح دروغ و ساخت تصویری دروغین از شخصیت و هویت خود است.
متین السادات نصری روانشناس و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اخبار داغ فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ازدواج های مجازی گفت : پیدا کردن شریک زندگی مناسب همواره یکی از مهمترین چالش های زندگی فردی و اجتماعی است و این با پیشرفت فن آوری و تکنولوژی در عصر ارتباطات صورت های نوینی به خود گرفته است .مثل ازدواج های اینترنتی و مجازی که در نظر عامه ی مردم ازدواجی خطرناک و غیر قابل پیش بینی است.
وی در ادامه اظهار داشت :متاسفانه تعداد قابل توجهی از نوجوانان و جوانان با هدف دوستیابی وارد این فضا میشوند و بعد به ازدواج ختم می شود که بر اساس نتایج پژوهشی که از خردادماه سال 92 تا اردیبهشت سال 94 از سوی یک گروه تحقیقاتی روی برخی از کاربران شبکههای تلگرام، واتس آپ، تانگو، وایبر و ایمو در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و رشت با همکاری بنیاد علوم رفتاری انجام شد، حدود 10 درصد از آشناییها و دوستیها در فضای مجازی به ازدواج منجر میشود که طول عمر آنها هم کمتر از 5 سال است که یشتر شکست خوردگان این روابط دختران هستند چرا که از نظر عاطفی آسیب پذیرتر و لطیف تر هستند .
این روانشناس در پایان به دختران و پسرانی که از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا شدهاند و قصد ازدواج دارند، توصیه کرد: باید بدانید یکی از مهم ترین آفت های ازدواجهای مجازی، توجه نکردن به اختلافات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی فرد و خصوصا خانوادهی اوست. در ارتباط مجازی، از آنجا که طرف مقابل در واقعیت دیده نمیشود، توجه کمتری به اختلافات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی میشود پس درباره طرف مقابل تحقیق کنید و به اطلاعات داده شده اکتفا نکنیدو حتما خانواده ها را در جریان این روابط قرار بدهید.
/باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظر