پلیس فرانسه اعلام کرده که در تعقیب مردی است که احتمالا یکی از مهاجمان حملات پاریس بوده است. حکم جلب بین‌المللی برای دستگیری این مظنون صادر شده است.

آخرین‌خبر از پاریس/ این مرد خطرناک را شناسایی کنید

به گزارش گلستان24، حملات مرگبار و خونین بامداد شنبه در شهر پاریس فرانسه همچنان در اولویت خبری رسانه‌های جهان قرار دارد.

جمعه شب تروریست‌ها در چند نقطه از شهر پاریس، 132 نفر را کشتند و تعداد بیشتری را مجروح کردند.

آخرین و جدیدترین خبرها از این حادثه تروریستی را مرور می کنیم:

 

 

 

این مرد را شناسایی کنید

 

پلیس فرانسه اعلام کرده که در تعقیب مردی است که احتمالا یکی از مهاجمان حملات پاریس بوده است. حکم جلب بین‌المللی برای دستگیری این مظنون صادر شده و پلیس عکس و مشخصات این فرد را منتشر کرده است.

این مظنون "عبدسلام صلاح" نام دارد، ۲۶ ساله و متولد بروکسل است.

به نوشته بی بی سی، در اطلاعیه پلیس به مردم هشدار داده شده که او فردی خطرناک است و از مردم خواسته شده در صورت شناسایی او "خود وارد عمل نشوند."

گفته می‌شود او یکی از سه برادری است که در برنامه‌ریزی و اجرای حملات پاریس دست داشته‌اند. یکی از این سه نفر در حمله به سالن کنسرت باتاکلان پاریس کشته شد و دیگری در بلژیک دستگیر شده است.

گزارش ها حاکیست که او قبلا به عنوان کسی که یکی از اتومبیل های به کار گرفته شده در حمله را اجاره کرده بود شناسایی شده است. شناسایی او پس از آن بود که عبدسلام صلاح و دو نفر دیگر صبح شنبه در نزدیکی مرز بلژیک توسط پلیس متوقف شدند، اما پس از بررسی کارت شناسایی ظاهرا به آنها اجازه ادامه مسیر داده شد؛ ظاهرا به این دلیل که رابطه آنها با حملات در آن لحظه مورد سوءظن نبود.

 

از فولکس واگن پولو تا سیات مشکی

 

یکی از اتومبیل‌های تروریست‌ها فولکس واگن پولو بوده که در مقابل تالار کنسرت باتاکلان - جایی که ۸۹ نفر به قتل رسیدند - پیدا شد.

پیشتر پلیس فرانسه گفته بود دومین خودرویی را که برای حملات مهاجمان حملات مرگبار پاریس از آن استفاده شده، پیدا کرده است.

این خودرو یک سیات مشکی است که در مونتروی در حومه شرقی پاریس رها شده بود و بنا برگزارش‌ها در داخل آن اسلحه کلاشنیکف پیدا شده است. این همان جایی بود که مهاجمان به روی مردم در میکده ها و رستوران ها آتش گشودند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منبعی در تیم تحقیقات می‌گوید در یکی از این خودروها سه مسلسل کلاشنیکف پیدا شده که احتمال فرار یکی از مهاجمان را تقویت می‌کند.

 

بروکسل، مرکز تروریست‌ها

 

مقام‌های امنیتی بلژیک اعلام کرده‌اند که تا کنون هفت نفر را در ارتباط با حملات مرگبار جمعه شب (۱۳ نوامبر) در پاریس دستگیر کرده‌اند.

بی بی سی با تیتر "همه سرنخ‌ها به بروکسل ختم می‌شوند" نوشته است: بر اساس اطلاعیه‌ای که دادستانی فرانسه منتشر کرده، حداقل سه نفر از کسانی که در حملات پاریس نقش داشتند ملیت فرانسوی داشتند و دو نفر از آنها در بروکسل پایتخت بلژیک زندگی می‌کردند.

به نوشته دویچه وله آلمان، دو تن از سوءقصدکنندگان حملات تروریستی پاریس که کشته شده‌اند، دارای گذرنامه فرانسوی بوده‌اند و آخرین محل سکونت آن‌ها در حومه بروکسل بوده است.

یکی از آن دوجوان بیست ساله‌ای بود که خود را در نزدیکی ورزشگاه منفجر کرد و دیگری مرد سی ساله‌ای که خود را در بلوار ولتر منفجر کرد.

دولت فرانسه پیش از این از شناسایی یکی از این تروریست‌ها خبر داده و نام او را عمر اسماعیل مصطفی، شهروند فرانسوی الجزایری‌تبار اعلام کرده بود.

دادستانی فرانسه می‌گوید که این فرد ساکن حومه پاریس و یک مجرم سابقه‌دار بوده که به عنوان یک اسلام‌گرای تندرو پرونده داشته است.

پلیس شش نفر از اعضای خانواده عمر اسماعیل مصطفی را دستگیر کرده و در حال بازجویی از آنها است.

به این ترتیب از مجموع آنچه درباره مهاجمان روشن شده به نظر می‌رسد این حملات را یک تیم کماندویی سازمان یافته و تعلیم دیده بین‌المللی انجام داده است.

به نوشته بی بی سی، شبکه حمایتی این تیم از خاورمیانه تا حومه بروکسل گسترش داشته و جزیره یونانی لیروس، شهر شارتر فرانسه و احتمالا آلمان هم را شامل می‌شده است.

اولین واکنش به حملات خونین پاریس
 
وزارت دفاع فرانسه خبر داده است که جنگنده های این کشور بزرگترین عملیات خود را علیه مواضع داعش در شهر رقه انجام داده‌اند.
 
در بیانیه وزارت دفاع فرانسه آمده که "این حملات بعد از ظهر یکشنبه با شرکت ۱۰ جنگنده به طور همزمان از امارات متحده عربی و اردن انجام شد و در این عملیات از ۲۰ بمب استفاده شد". (پاسخ بی‌رحمانه فرانسه به داعش)
 
 
تمدید سه ماهه وضعیت اضطراری

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه، تقاضا کرده است تا ۳ ماه دیگر وضعیت اضطراری در کشورش تمدید شود. این خبر را یک منبع پارلمانی به خبرگزاری فرانسه گفته است.

تمدید وضعیت اضطراری بیش از ۱۲ روز به تأیید پارلمان فرانسه نیاز دارد.

دادستانی پاریس اعلام کرده است که سه هسته مرتبط با داعش در عملیاتی هماهنگی حملات روز جمعه را انجام دادند که ۱۳۲ کشته و حدود ۳۵۰ مجروح به جای گذاشت.

مانوئل والس، نخست‌وزیر فرانسه نیز گفته است که بین بیست تا سی نفر از قربانیان حملات جمعه شب هنوز شناسایی نشده‌اند.

والس صبح یکشنبه ۱۵ نوامبر در مرکزی که به بازماندگان حملات اختصاص داده شده، گفت خانواده‌هایی هستند که این حملات نابودشان کرده و هیچ تسلایی، مرهم درد و رنج آنها نیست.

تدابیر امنیتی شدید در مرزهای فرانسه همچنان برقرار است و سه هزار نیروی ارتش در نقاط مختلف پایتخت مستقر شده‌اند.

موزه‌ها، گالری‌ها و دیگر جاذبه‌های توریستی شهر از جمله برج ایفل تا اطلاع ثانوی تعطیل شده‌ بودند اما بر اساس اعلام وزارت فرهنگ فرانسه، موزه‌ها و دیگر مراکز فرهنگی پاریس فردا از ساعت یک بعدازظهر به وقت محلی بازگشایی خواهند شد.

سینماها پس از یک روز تعطیلی از امروز شروع به کار کرده‌اند، مدارس، اماکن ورزشی، پارک‌ها و بازارها هم فردا بازگشایی خواهند شد اما ممنوعیت تظاهرات و تجمعات برقرار خواهد ماند.

از سوی دیگر روز یکشنبه جمعیت حاضر در "پلاس دو لا رپوبلیک" از میادین اصلی شهر پاریس، که برای گرامیداشت یاد قربانیان جمع شده بودند برای لحظاتی وحشتزده شد.

جمعیت با شنیدن صدایی شبیه گلوله شروع به فرار کرد اما پلیس بعدا گفت که مردم احتمالا صدای ترقه را با رگبار اشتباه گرفته اند.

 

 

احتمال حملات تروریستی در دیگر کشورها

 

توماس دِمیزیر، وزیر کشور آلمان روز یکشنبه در مورد احتمال حملات تروریستی مشابه پاریس در این کشور هشدار داد.

به نوشته سایت رادیو فردا، پلیس بریتانیا نیز پس از حملات در پاریس، به حال آماده‌باش درآمده و از مسافرانی که با قطار از پاریس وارد لندن می شوند می خواهد تا مشاهدات خود را از آن حملات به اطلاع پلیس برسانند تا اگر اطلاعات به‌دردخوری داشته باشند آن را در اختیار پلیس فرانسه قرار دهند.

 

اوباما و اردوغان در اجلاس گروه 20

 

اروپا درها را می بندد؟

 

مقام‌های لهستان و اسلواکی که پیش از این هم به شدت با طرح اتحادیه اروپا برای پذیرفتن و توزیع هزاران پناهجو در میان اعضای این اتحادیه اعتراض کرده‌اند، بار دیگر این طرح را زیر سؤال برده‌اند و مقام‌های ایالت باواریا آلمان هم خواستار «بستن در باز» پذیرفتن پناهجویان و مهاجران بی‌شمار شده‌اند.

اما ژان کلود یونگر، رئیس کمیسیون اروپا روز یکشنبه در نشست گروه ۲۰ در ترکیه گفت که اتحادیه اروپا نباید در برابر حملات پاریس واکنشی عصبی نشان دهد «چرا که اگر هم یکی از مهاجمان سوری بوده، آن فرد جنایتکار است نه دیگر پناهجویان».

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، هم گفته است نباید گناه حملات تروریستی پاریس را بر گردن "پناهجویان بی‌گناهی که از جنگ و تروریسم گریخته‌اند" انداخت. او، طی روزهای گذشته، از سوی برخی سیاستمداران اروپایی به خاطر سیاست "درهای باز" در مواجهه با پناهجویان سوری مورد انتقاد قرار گرفته است.

ارسال نظر

آخرین اخبار