کماکان سوالات هیأت تخلفات اداری بی پاسخ مانده است
تحلیلی بر عملکرد دوره چهارم شورای شهر و شهرداری بندرترکمن
علیرغم گذشت بیش از دو سال از فعالیت شهردار ، خوجه هنوز نتوانسته بر اوضاع شهرداری و کار خودش تسلط پیدا کند و حتی از حضور مستمر در شهرداری نیز امتناع می کند .
به گزارش گلستان24، آغاز کار شورای شهر دوره چهارن با خروج نفر اول شورای شهر و ورود نفر هشتم به شورای شهر همراه شد.
رحمت اله خوجه که به عنوان منتخب اول مردم بندرترکمن به شورای شهر راه یافته بود ترجیح داد تا مدیریت مهمترین اداره شهر یعنی شهرداری بندرترکمن را بر عهده بگیرد.برخی معتقد بودند که مدیریت شهرداری برای رحمت اله خوجه که هیچگونه سابقه مدیریتی ندارد خیلی سنگین خواهد بود که گذشت زمان،حرف این افراد را به کرسی نشاند.
در هر صورت خروج خوجه از شورا باعث شد تا جبار ایری به شورا راه پیدا کند. اولین سال شورای چهارم با ریاست رجب پور شروع شد. با اینکه همگان اذعان دارند در این دوره بسیاری از پروژه های عمرانی مهم پایه ریزی شد و تعامل بسیار خوبی نیز با مسئولین استانی و شهرستانی وجود داشت ولی شیطنت های تعدادی از اعضای شورا که با حاشیه سازی در بحث جابجایی بازار هفتگی ، سعی کردند شور و شوق و توان وی را در مدیریت شورا بگیرند و هر چند در جریان عادی امور خلل ایجاد کردند ولی خیلی زود متوجه اشتباه خودشان شدند.
در هر صورت پروژه های بزرگی نظیر تعریض پل ورودی گمیشان ، چراغانی مسیر اسکله و احداث بولوار آن ، زیر سازی و آسفالت بولوار ورودی کردکوی در این دوران پایه ریزی شد. گرچه در زمان ریاست ویی بر شورا بود که سه نفر از اعضای بر خلاف قانون بیش از 14 نامه به یکی از اداره جات بندرترکمن صادر کردند سال دوم شورا با ریاست یارعلی جوان شروع شد، سالی بسیار آرام و کم رونق برای شورای شهر، یارعلی که تجربه چندانی نداشت و تعامل مناسبی نیز نتوانسته بود با مسئولین ایجاد کند چندان تغییری در اوضاع شهر ایجاد نکرد و حتی طرح استیضاح شهرطار هم که در اواخر سال دوم شورا شروع شد بعلت عدم تعامل با مجموعه استانداری و فرمانداری عملیاتی نشد.
هر چند دلیل اصلی شکست استیضاح ، عدم همراهی یکی از اعضای شورای در آخرین لحظات بود.
سومین سال فعالیت شورا با ریاست رشید کم در حال سپری است . رشید کم هر چند نسبت به یارعلی تجربه بیشتری در مدیریت و توانسته کمی اوضاع را سر و سامان دهد ولی هنوز تعامل و رایزنی موثری که در اولین سال شورا وجود داشت تکرار نشده است و در برخورد با تخلفات شهردار اقدام موثری از طرف ایشان تاکنون مشاهده نشده است.
متاسفانه علیرغم گذشت بیش از دو سال از فعالیت شهردار ، خوجه هنوز نتوانسته بر اوضاع شهرداری و کار خودش تسلط پیدا کند و حتی از حضور مستمر در شهرداری نیز امتناع می کند و ترجیح می دهد برنامه های کاری خودش را در نشست های شیانه اش که با مشاوران خود از جمله جلیل قره جه ، خلیل رستگار و بهمن نیک نام برگزار می کند ، تنظیم نماید.
برنامه های عمرانی شهر هم عمدتا از طریق تعدادی از اعضای شورا پیگیری می شود و شهردار تنها مجری مصوبات شوراست البته آن هم بطور ناقص.
متاسفانه بعد از استیضاح ناموفق شهردار ، سه نفر از اعضای شورا که نقش موافقان شهردار را بازی کردند بیشترین سو استفاده را بعد از این قضیه کردند.
خرید موزاییک از شورای شهر ، جذب پسر شورا در جایگاه CNG جذب فرزند باجاناق شورا در سازمان حمل و نقل ، ارتقا جایگاه خواهرزاده شورا از رانندگی کامیون به کارشناسی شهرسازی تنها گوشه ای از سواستفاده های جبار ایری است که بی محابا دارد در این جاده یکطرفه یکه تازی می کند و متاسفانه مسئولین نظارتی استان تاکنون فقط با وی مدارا کردند و بس !
حالجان چوگان هم نقش اصلی را در شکست استیضاح شهردار بر عهده داشت در مناقصات سنگین خدمات شهری دخالت هایی داشت که این تخلفات حتی منجر به طرح سوال از شهردار در تخلفات اداری شد و بسیاری از معملات شهرداری با دخالت ها و نظر چوگان صورت می گیرد. چوگان فامیل ها و نزدیکان خودش را نیز بی نصیب نگذاشته است و تعدادی از نزدیک ترین فامیل هایش در واحدهای خدمات شهری ، فضای سبز و عمران و سد معبر مشغول بکار شده اند.
از حالجان چوگان بعنوان متزلزل ترین عضو شورای دوره چهارم یاد می کنند.فردی که با این اوصاف توانسته سه سال پیاپی نایب رییس شورای شهر شود !!
سوء استفاده های اعضای متخلف شورای شهر و تخلفات مستند و آشکار شهردار باعث شد تا بالاخره هیأت تخلفات اداری استانداری گلستان طی برگه ابلاغ اتهام به تخلفات شهرداری رسیدگی کند .
اما نکته مهم در نامه هیأت تخلفات این است که همه موارد اشاره شده در این نامه جزو اخبار منتشرشده در این سایت عدالت خواهان گلستان ( اینجا را کلیک کنید ) بوده که حدود دو سال است از طریق این سایت بیگیری شده و حتی منجر به طرح شکایت از این سایت از طرف شهرداری شده بود !
موضوع واگذاری مناقصه خدمات شهری به نفر دوم و عدم اخذ ضمانت نامه بانکی در قرار یازده و نیم میلیارد ریالی شهرداری ، برنده نمودن نفر چهارم در مناقصه واگذاری فضای سبز ، معاملات مشکوک در خرید گراویل و انعقاد قرارداد خرید گراویل با یک ماهی فروش و قبض های مورد دار ، نامه رهن بانک ساختمان متعلق به کریم چوگان که بدون واریز عوارض متعلقه ( یک میلیارد و دویست میلیون ریال ) از شهرداری جواب گرفته بود ، واگذاری ساختمان تجاری جنب شهرداری به قربان مهربرور( سیروس کمی ) که سه نفر شرکت کننده مزایده همگی از یک خانواده بودند ، عدم اخذ نظریه حراست و گزینش در تعیین جانشین و مسئولین واحدها ، خرید موزاییک از یکی از اعضای شورای شهر با سند سازی و ساخت مهر بنام عبدالحکیم سقلی ، قصه تلخ و تکراری مینی بوس شهرداری که همچنان بلا استفاده رها شده فقط بخاطر اصرار یکی از شوراها که میخواهد عمویش راننده مینی بوس شود ، تغییر کاربری غیرمجاز و تبدیل تالار مسیر اسکله به غرفه های تجاری تحت عنوان بازارچه صنایع دستی اتهاماتی هستند که هیأت تخلفات اداری از شهردار خواستار ارائه جواب و دفاعیه کتبی شده است .
محمد خادملو - مدیریت عدالت خواهان گلستان
ارسال نظر