زنان کارگر در آمریکا
امروزه در تولید موقعیتهای شغلی خالی وجود دارد که به مهارتهای خاص احتیاج دارند و بر خلاف آنچه در پایان جنگ جهانی دوم روی داد، تولید کنندگان امیدوارند این شکاف به وسیله ی زنان پر شود.
امروزه در بسیاری از کشورها، اشتغال زنان به عنوان معیاری از سطح پیشرفت شناخته میشود. سنتهای ریشه دار اجتماعی و مذهبی، زنان را به سوی حفظ اركان خانواده دعوت میكند؛ اما هنجارهای دنیای متجدد از سوی دیگر آنان را به حضور هر چه بیشتر در جامعه و همكاری فعال در مراكز اشتغال فرا میخواند. اینفوگرافی شماره 1 که در پیوست آمده است نشاندهندهی تغییرات در نیروی کار زنان در طول جنگ جهانی دوم و وضعیت کنونی زنان در تولید است. بررسیهای اخیر نشان میدهد 600.000 کارگر ماهر زن در صف انتظار کار هستند.
جشن زنان در تولید
تغییراتی که از سال 1940 تا 1945 در اشتغال زنان روی داده است:
- تعداد زنان در محیط های کاری 50 درصد افزایش یافته است.
- تعداد زنان در تولید 100 درصد افزایش یافته است.
- تعداد زنان در تجهیزات دفاعی 400 درصد افزایش یافته است.
- در صنایع هوایی 39 درصد از کارمندان زنان و 61 درصد آقایان، هستند.
رزی پرچ کن ((Rosie the Riveter نماد فرهنگی ایالات متحده آمریکا است و نشان دهنده زنان آمریکایی است که در خلال جنگ جهانی دوم در کارخانهها مشغول به کار بودند و بسیاری از آنان مهمات و تجهیزات جنگی تولید میکردهاند. گاهی این زنان مشاغل کامل جدیدی را به جای مردان انجام میدادهاند. "رزی پرچ کن" عموماً به عنوان نمادی برای قدرت اقتصادی زنان مورد استفاده قرار میگیرد. طبق آمارهای مراکز آماری از سال 1940 تا 1944 تعداد زنان شاغل از 12 میلیون نفر به 20 میلیون نفر افزایش یافته است که رشد 57 درصدی را نشان میدهد.
متوسط حقوق هفتگی به مردی که در تجهیزات جنگی کار کرده، پرداخته شده است 54.65 دلار میباشد در حالیکه متوسط حقوق هفتگی که به زنی که در تجهیزات جنگی کار کرده است، 31.50 دلار پرداخته شده است آنچه که زنان را به ماندن در این مشاغل تشویق کرده وظیفه ی میهن دوستی و افرادی نظیر رزی پرچ کن بودهاند. زنانی که در خرده فروشیها، هتلها و یا رستورانها کار میکنند هفتگی حقوقی معادل 24.10 دلار تا 29.75 دلار دریافت میکنند.
نورمن راکول تصویری از "رزی پرچ کن" بر روی جلد نشریه ستردی ایونینگ پست در ۲۹ مه ۱۹۴۳ کشید که در سطح گستردهای انتشار یافت. در این تصویر زنی سبزه رو به نام "رزی" را نشان میداد که در حالت استراحت و صرف ناهار است، در حالی که یک تفنگ پرچ بر روی پای خود دارد، و در زیر چکمههایش نسخهای از کتاب" نبرد منهیتلر" قرار دارد.
در سال 1942 پوستری طراحی و انتشار یافت که بسیاری از مردم فکر میکردند رزی پرچ کن است. اما هنرمندی از اهالی پیتسبورگ به نام جی.هاوارد میلر، از سوی کمیته هماهنگی محصولات جنگی شرکت وستینگهاوس استخدام شده بود تا پوسترهای متعددی را برای فعالیتهای جنگی طراحی کند. یکی از این پوسترها تبدیل به تصویر معروف "میتوانیم انجامش دهیم" گردید که این تصویر و تصویر رزی پرچ کن به نمادی برای فمینیسیم تبدیل شدند.
نقش کنونی زنان در تولید:
امروزه در تولید موقعیتهای شغلی خالی وجود دارد که به مهارتهای خاص احتیاج دارند و بر خلاف آنچه در پایان جنگ جهانی دوم روی داد، تولید کنندگان امیدوارند این شکاف به وسیله ی زنان پر شود.
بر اساس اطلاعاتی که از 1.100 تولیدی گرفته شده:
- کمبود شدید در نیروی کار متخصص:83٪
- زنانی که در کارهای تولیدی کار میکنند:30٪
طبق آمارها، از سال 2010 تا سال 2011 در بخش تولیدی:
- 25.000 نفر از زنان شاغل هستند
- 230.000 نفر از مردان شاغل هستند.
در حال حاضر در ایالات متحده 600.000 موقعیت شغلی بدون کارمند وجود دارد و زنانی با چنین مهارتهایی لازماند تا این جاهای خالی را پر کنند.
- تعداد مردانی که در دورهی لیسانس در حال تحصیل هستند: 43 درصد
- تعداد زنانی که در دورهی لیسانس در حال تحصیل هستند:57 درصد
تعداد زنانی که از سال 1997 تا سال 2004 به کارآفرینی در مشاغل تولیدی روی آوردهاند 38 درصد افزایش یافته است.
- طبق گزارشات 43 درصد از زنان از بودن در کارهای تولیدی بسیار رضایت دارند.
- همین آمار برای مردانی که در مشاغل تولیدی فعالیت دارند 33 درصد است.
با توجه به مطالبی که در اینفوگرافی آمده است زنان در آمریکا حقوق بسیار کمتری از مردان دریافت میکنند اما با این وجود باز هم پا به پای مردان در بسیاری از شغلهای سخت و مردانه مانند کار در ساخت ابزار آلات جنگی کار میکنند و عامل این مسئله کارهای فرهنگی است که بر روی زنان انجام شده است. زن در تمدن غرب نیروی کاری ارزان و کم توقع میباشد لذا از هرگونه ظلم و مردواره کردن زن ابائی ندارند. وقتی از مساله زن و خانواده از غرب سئوال میکنیم و اینکه چرا زن در کار ویژه طبیعی خود قرار ندارد و از نقش زن در خانواده پرسش میکنیم، تمدن غرب جوابی برای این دغدغه و مساله ندارد چون باور به حق زن باید در جامعه وجود داشته باشد و علاوه بر آن این باور باید مستند و استوار بر نقش و جایگاه اصلی زن در خانواده و جامعه و تمدن باشد. در این تمدن با محوریت آمریکا زن آلت و ابزار عیش و راحت طلبی مرد است از این رو هرگونه فعالیت زن در جامعه باید در همین راستای ارضای نیازهای مختلف مردانه باشد. این امر باعث از هم پاشیدگی بنیان خانواده غربی شده و زن برای خود هیچ مسئولیتی در قبال خانواده قائل نمیباشد لذا پدیده تک والدینی در آمریکا و غرب بیداد میکند.
ارسال نظر