توصیههای یک کارآگاه پلیس در مورد اینترنت کودکان
نسبت به اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی، چت رومها، ایمیل و وبلاگ میگذارید هوشیار باشید، این اطلاعات ممکن است شما را در خطر آزار و اذیتهای اینترنتی قرار دهد.
کامپیوتر، تبلت و برخی از گوشیهای همراه ممکن است برای کودکان سرگرم کننده باشد اما این ابزارها میتوانند خطرناک باشند اگر مراقب نباشیم.
کارآگاه جیسون موور در صحبتهایی در دپارتمان پلیس راناک در مورد سوءاستفادهها و زورگیریهای نتی مطالبی را گوشزد میکند. او پیشنهادات بسیاری برای کوکان و جوانان در مورد داشتن یک فضای اینترنتی پاک پیشنهاد میکند:
ایمنی از شکارچیان اینترنتی
- هرگز اطلاعات شخصی خود مانند شماره تلفن، آدرس و نام مدرسه را در شبکهها ارسال نکنید.
- برای اولین بار هرگز به تنهایی به ملاقاتهای اینترنتی نروید. بسیاری از افراد همانی که خود را در اینترنت معرفی میکنند نیستند.
- به خاطر داشته باشید پست کردن اطلاعاتی از دوستانتان، میتواند آنان را در خطر قرار دهد.
- هرگز پسوردهای خود را به جز والدین به کسان دیگری ندهید.
- تنها کسانی را در لیست دوستان خود اضافه کنید که آنها را در واقعیت میشناسید.
- قبل از ارسال تصاویر خوب فکر کنید. ارسال عکسهای نیمه برهنه یا برهنه از خود و یا هرکس دیگری میتواند آنان را در خطر بیندازد و همینطور یک کار غیر قانونی نیز هست.
- تصاویر شخصی نباید گویای اطلاعات شخصی شما مانند اسم مدرسه و یا آدرس باشد.
- از تنظیمات حریم خصوصی در فضای مجازی برای ایمنی بیشتر خود استفاده کنید.
نکاتی در مورد آزارهای اینترنتی
- نسبت به اطلاعاتی که در شبکههای اجتماعی، چت رومها، ایمیل و وبلاگ میگذارید هوشیار باشید، این اطلاعات ممکن است شما را در خطر آزار و اذیتهای اینترنتی قرار دهد.
- کودکان هرگز نباید پاسخ متون، پیامها و ایمیلهای بی ادبانه را بدهند. هر پیام ناخواسته را پاک کنید و دوستانی که مرتباً برای شما پیامهای نامناسب میفرستند از لیست خود حذف کنید. پلیس از شما میخواهد گزارش تهدیدها و آزار و اذیتهای اینترنتی را برای تحقیقات به آنان بدهید.
- چیزی را که هرگز میتوانید رو در روی شخصی بگویید، به صورت آنلاین ارسال نکنید.
- 81% جوانان معتقدند به صورت آنلاین اذیت کردن و حرف نامناسب زدن بسیار راحت تر از این کار رو در روی شخص است.
- 80% نیز فکر میکنند مخفی کردن حرفهای زشتی که به صورت آنلاین زده میشود از والدین، راحت تر از مخفی کردن آن به صورت رو در رو است.
خطرات گوشیهای هوشمند
- دسترسی راحت تر به سایتهای مستهجن و خشونت بار و دیگر سایتهای نامناسب.
- ارعاب اینترنتی و آزار و اذیت
- برقراری راحت ارتباط با مزاحمان جنسی
- آپلود تصاویر و ویدئو (آنان میتوانند از طریق دوربینهای گوشی خود تصاویر و یا ویدئوهای نامناسب و یا مبتذل بگیرند و در فضای مجازی پخش کنند.)
- دسترسی مستقیم به شبکههای اجتماعی
- پیغام زدن در زمان رانندگی/ حواس پرتی از رانندگی
- مشکل بودن کنترل محتوا و لیست تماسهای آنان برای والدین
- کلاهبرداران تلفنی
از والدین میخواهد تا با فرزندان خود در زمینهی دسترسی به اینترنت یا داشتن گوشی هوشمند صحبت کنند. والدین میتوانند از فروشگاهها نرمافزارهایی تهیه کنند تا به کمک آن به محتوای اینترنتی فرزندان خود دسترسی داشته باشند. برخی از نرم افزارها مانند Verizon و AT&T به والدین این امکان را میدهند.
ارسال نظر