بیمارستانهای دولتی گلستان دستگاه ام. آر. آی ندارند !
در سالهای گذشته معمولاً افرادی که به بیمارستان های دولتی گلستان مراجعه می کردند به این موضوع واقف بودند که بخش دولتی به دلیل محدودیتهای فراوان خدمات ایده آلی ارائه نمی کند و حتی گاه از تجهیزات به روز پزشکی برخوردار نیست...
به گزارش گلستان24، در سالهای گذشته معمولاً افرادی که به بیمارستان های دولتی گلستان مراجعه می کردند به این موضوع واقف بودند که بخش دولتی به دلیل محدودیتهای فراوان خدمات ایده آلی ارائه نمی کند و حتی گاه از تجهیزات به روز پزشکی برخوردار نیست، از همین رو ترجیح می دادند در صورت تمکن مالی از خدمات درمانی بخش خصوصی استفاده کنند.
اما در چند سال اخیر و خاصه بعد از اجرای طرح تحول سلامت به تعداد افرادی که به بخش دولتی مراجعه می کنند افزوده شده و گویی این طرح توانسته تا حدودی رضایت مردم کشور را به همراه داشته باشد. با این وجود مشکلات بخش سلامت مراکز درمانی دولتی گلستان هنوز باعث آزار مراجعهکنندگان به این مراکز می شود.
در این میان نبود برخی تجهیزات تصویربرداری مناسب مانند ام. آر.آی در بیمارستان های دولتی استان یکی از موضوعاتی است که گاه سبب بروز مشکل برای بیماران میشود.
یکی از مراجعان با اشاره به اینکه همسرش مدتهاست به کما رفته و در بیمارستان صیاد شیرازی گرگان بستری است به همشهری گفت: پزشک بیمارستان انجام ام. آر. آی را برای همسرم تجویز کرد و مجبور شدیم وی را در حالی که از بهره هوشی 2/5 برخوردار بود به دلیل نبود این دستگاه در بیمارستان، با آمبولانس به مرکز خصوصی ببریم و در آنجا نیز مدت طولانی را درصف انتظار و نوبت بودیم.
«علیرضا غیاثی» افزود: شرایط بسیار بدی بود و مجبور شدم همسرم را با آن شرایط نامناسب در آمبولانس گذاشته و جابه جا کنیم. به نظرم باید دستگاههای لازم در مراکز درمانی دولتی موجود باشد تا بیماران با چنین شرایط دشواری روبه رو نشوند.
فرد دیگری که پدربزرگ بیمار و سالمندش را تا مرکز خصوصی ام. آر. آی همراهی کرده بود نیز در گفت و گو با همشهری گفت: پدربزرگم بر اثر سکته نیمی از بدنش بی حس و به دنبال آن مدتی را در بیمارستان 5 آذر گرگان بستری شد. پس از تشخیص پزشک برای انجام ام. آر. آی به همراه چند بیمار دیگر با آمبولانس به یک مرکز خصوصی رفتیم.
«سعید کیانی» ادامه داد: از آنجا که افراد دیگری نیز در آن آمبولانس از طرف بیمارستان برای انجام ام. آر. آی حضور داشتند، من به عنوان همراه ناچار شدم کنار پدربزرگم بنشینم و با توجه به وضعیت نامناسب او، وی را در حالت نشسته نگه دارم که تحمل چنین شرایطی برای بیماران واقعا دشوار است. ضمن اینکه همه بیماران مدت زیادی را در آمبولانس میگذرانند تا نوبت به آنان برسد.
همچنین یک بانوی گلستانی با بیان اینکه بیمارستانهای دولتی خدمات به روز و پیشرفته ندارند و تجهیزات موجود آنها نیز مناسب نیست، گفت: چند بار برای انجام سی. تی. اسکن به این مراکز مراجعه کرده ام. به نظر می رسد دستگاه سی. تی. اسکن قدیمی است و نتیجه درستی ارائه نمی دهد تا جایی که حتی یکبار مجبور شدم بعد از یک تصادف جزئی، به دلیل این که دستگاه اسکن مورد خاصی را نشان نداد دوباره برای انجام سی. تی. اسکن به مرکز خصوصی مراجعه کنم.
با وجود چنین مشکلاتی در مراکز دولتی گرگان و با توجه به این که سایر شهرستانهای استان نیز از امکانات مناسبی در این زمینه برخوردار نیستند، برای پیگیری این مشکلات به سراغ رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان رفتیم.
«تقی ریاحی» در خصوص تجهیزات بیمارستان های دولتی گلستان به همشهری گفت: بیمارستان های استان از تجهیزات خوبی برخوردارند و به طور مثال 5 آذر یک بیمارستان ویژه در استان و شمال کشور به شمار می رود. این بیمارستان 3 دستگاه سی. تی. اسکن دارد که 2 تای آنها از پیشرفتهترین دستگاههای استان به شمار میروند و در خود بیمارستان هم مستقر هستند، به طوری که یکی از دستگاه ها به بیماران سرپایی و اورژانس خدمات می دهد. دستگاه سی. تی. اسکن دیگر هم از سال 92 در بیمارستان و در ساختمان رادیوتراپی مستقر شده است؛ ضمن اینکه غالب خدمات تکمیلی رادیولوژی استان نیز در این مرکز انجام می شود. همچنین رادیوتراپی بیمارستان 5 آذر نیز جزو 3 رادیوتراپی پیشرفته کشور است. سال گذشته بالغ بر 25 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی برای تمام استان خریداری شد که صرف چنین هزینهای بیسابقه است.
وی درباره دلیل ارجاع برخی بیماران برای انجام سی. تی. اسکن به بخش خصوصی گفت: در برخی شهرهای اطراف به دلیل توزیع مناسب و جلوگیری از ازدحام، این اتفاق رخ میدهد اما در واقع بیمار هیچ رابطه مالی با بخش خصوصی ندارد و تعرفه ها دولتی و در بیمارستان محاسبه می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اما در پاسخ به این که چرا هیچ کدام از بیمارستانهای دولتی گلستان از دستگاه ام. آر. آی برخوردار نیستند؟ گفت: میزان تجویز ام. آر. آی به خصوص در شرایط اورژانسی بسیار کم است و از طرفی تهیه این دستگاه نیز برای بیمارستان چند میلیارد تومان هزینه در بر دارد. به همین دلیل خرید خدمت بسیار مناسبتر و اقتصادیتر است.برای این خرید خدمت یعنی ما تفاهمنامهای با بخش خصوصی استان در این خصوص امضا کردهایم و بیماران را برای بهرهمندی از خدمات ام. آر. آی به آن مراکز اعزام میکنیم. خوشبختانه در این مورد همکاری خوبی با بخش خصوصی داریم و فروش خدمات نیز با تعرفه دولتی انجام می شود به این شکل که بیماران با آمبولانس فرستاده می شوند و هیچ رابطه مالی نیز بین بخش خصوصی و بیمار برقرار نمی شود. دقت کنید که غالباً خدمات سی. تی . اسکن فوری است و به همین دلیل هم باید در مرکز درمانی موجود باشد، اما درباره ام. آر.آی چنین الزامی وجود ندارد. سیاست دولت هم طبق تفاهمنامه درمانی- آموزشی کشوری در این خصوص خرید خدمت است. با وجود این، اگر شرایط مناسب شود یکی از مراکز درمانی دولتی را به دستگاه ام. آر. آی مجهز خواهیم کرد.
گرچه طبق گفتههای رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان،امکان وصرفه اقتصادی برای خرید دستگاه ام. آر. آی برای بیمارستان وجود ندارد، اما روند انتقال بیماران با آمبولانس به مراکز خصوصی نیز مشکلاتی را برای بیماران و همراهان آنها ایجاد کرده است که تحمل آن، دست کم برای برخی بیماران مانند معلولان و سالمندان دشوار است و ضرورت دارد، برای حل این معضل، مسئولان درمانی استان نگاه خود را تغییر دهند.
گزارش از فرسانه فیجانی/همشهری
ارسال نظر