شهیندخت مولاوردی در گرگان:
وجود 2.5 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور / توازن در حوزه زنان و خانواده برقرار شود
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رواج سرخوردگی دختران تحصیلکرده گفت: تعداد زنان سرپرست خانوار افزایش یافته و به 2.5 میلیون نفر رسیده است.
به گزارش گلستان24، شهیندخت مولاوردی صبح امروز در اختتامیه ششمین نشست منطقهای سازمانهای مردمنهاد حوزه بانوان، خانواده و دستگاههای اجرایی شمال کشور که در شهرستان گرگان برگزار شد، اظهار کرد: میزان پیشرفتهایی که در حوزههای مختلف ایجاد شده به یک اندازه نبوده است، در این میان نقشهای چندگانه زنان در خانواده، بازار کار و مدیریت ایجاب میکند که تعادل جنسیتی و عدالت جنسیتی برقرار شود.
وی تصریح کرد: مجموعه سیاستها در ابتدای دولت تدبیر و امید ما را به این وضعیت رساند؛ ورود دختران به دانشگاهها یک تهدید محسوب میشد، با عدم گرایش جوانان به ازدواج مواجه هستیم، سن ازدواج افزایش پیدا کرده و با روند رو به رشد طلاق مواجه هستیم، حضور زنان در بازارکار روز به روز کاهش یافته و تعداد بیشتری خانهنشین شدند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رواج سرخوردگی دختران تحصیلکرده افزود: تعداد زنان سرپرست خانوار افزایش یافته و به 2.5 میلیون نفر رسیده است.
مولاوردی گفت: رویکردی که وجود داشت سرپوش گذاشتن بر آسیبهای اجتماعی و تابو دانستن آسیبهای اجتماعی بود که مترادف دانستن آن را با سیاهنمایی قلمداد میکردند.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ اظهار کرد: فرهنگ ما همانند اقتصاد نیاز به مقاومسازی دارد که باید این مهم مورد توجه قرار بگیرد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به شاخصهای بینالمللی در زمینه شکاف جنسیتی اشاره کرد و گفت: مشارکت و توانمندی اقتصادی و سیاسی ایران حتی در مقایسه با کشورهای منطقه از جمله عربستان، ترکیه و افغانستان از رتبههای پایینتری برخوردار بود، به طوری که در سال 2015 از بین 145 کشور رتبه 141 را داشتیم.
مولاوردی با اشاره به اینکه سایر کشورها برای ارتقای شاخصها برنامهریزی داشتند، افزود: ایران در حوزه آموزش و بهداشت از سالهای اولیه انقلاب در مقایسه با کشورهای منطقه وضعیت مطلوب داشت، اما آنها شاخصهای خود را ارتقاء دادند، ولی ما درجا زدیم کشورهای یمن، سوریه، چاد و سومالی رتبههای پایینتر از ایران را دارند.
وی اظهار کرد: بازگشت به عقب در زمینه دختران بازمانده از تحصیل را داشتیم و با نرخ دو برابری بیکاری زنان تحصیلکرده مواجه بودیم که گزارش مستند افزایش آسیبهای اجتماعی به عنوان چالشهای دولت یازدهم در حوزه خانواده و زنان مطرح است.
شعارها، وعدهها و برنامههای رئیسجمهور سطح توقعات را بالا برده است
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه شعارها، وعدهها و برنامههای رئیسجمهور در زمان انتخابات سطح توقعات را از این دولت بالا برده است، گفت: ما شاهد جهش مطالبات از دولت یازدهم بودیم که بلافاصله بعد از روی کار آمدن دولت با صدور کوچکسازی دولت مواجه شدیم.
مولاوردی با اشاره به اینکه هدف ما ارتقای سرمایه اجتماعی بانوان و خانواده است، افزود: چارهای نداریم جز اینکه از جزیرهای عمل کردن خارج شویم.
وی به موضوع عفاف و حجاب نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه راهکارهای 326 بندی وجود دارد که هر یک از نهادها و دستگاههای اجرایی با سلیقه خود کار را جلو میبرد.
دولت از طریق بسترسازی و اعتمادسازی میتواند سرمایه اجتماعی را ارتقا دهد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رشد آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: برای همگان جای این سوال وجود دارد، چرا با برنامههای مختلف هنوز آن اتفاقی که باید نیفتاده است، برای اینکه ظرفیتهای خودمان را کنار یکدیگر قرار نمیدهیم و فعالیتها اثربخش نیست.
مولاوردی گفت: دولت در بحث اقتصاد اهتمام دارد تا با مشارکت بخش خصوصی بتواند فعالیتهای خود را پیش ببرد، مباحث اجتماعی با رویکرد اجتماعمحور و مردممحور میتواند موفق باشد.
وی تنها سرمایه دولت را حمایت مردم دانست و گفت: الگوی این حمایت را در برجام و مذاکرات هستهای داشتیم، وقتی همه به فهم مشترک رسیدیم که این مسئله باید حل شود شاهد حمایت مردم و هدایت مقام معظم رهبری بودیم و توانستیم مذاکرات را به نتیجه برسانیم که امیدواریم آن را به قدرت منطقهای تبدیل کنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه دولت از دو طریق میتواند سرمایه اجتماعی را ارتقاء دهد، اظهار کرد: بسترسازی و اعتمادسازی دو مولفه برای ارتقاء سرمایه اجتماعی است.
ارسال نظر