مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت قدس‌سره سالنامه «العبد» ویژه سال 95 را منتشر کرد.

سالنامه «العبد» ویژه سال 95 منتشر شد

به گزارش گلستان24، پس از رحلت حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره، مرکز تنظیم و نشر آثار آن مرجع بزرگوار، در راستای ترویج عمومی اندیشه‌های ناب معظم‌له تصمیم به انتشار سالنامه‌ای با محوریت تفکرات ایشان گرفت؛ چراکه سالنامه قابل استفاده برای عموم اقشار مردم است و همچنین می‌توان موضوعات گوناگونی را در آن گنجانید. ازاین‌رو مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت قدس‌سره سالنامه «بهجت جانان» را برای اولین بار در سال ١٣٩١ منتشر کرد و این طرح را با عنوان «العبد» در سال‌های بعد بر پایه تجربه‌های گذشته، ادامه داد.

اکنون در آستانه سال 1395 سالنامه «العبد» با محتوایی بدین شرح تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

این سالنامه در ٣ بخش تنظیم شده است:

الف. بخش ابتدایی

در این بخش، به معرفی کوتاه مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت قدس‌سره پرداخته‌ شده و سپس توضیح مختصری درباره اطلاعات نجومی موجود در سالنامه آمده تا روشن شود که مقصود از اصطلاحاتی مانند «قمر در عقرب» چیست. پس از آن هم زندگی‌نامه مختصری از حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره نگاشته شده است.

ب. بخش اصلی

محتوای اصلی سالنامه شامل 6 قسمت است:

• کتاب اقبال‌الاعمال: حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره تمام کتاب‌های سیدبن‌طاووس را مفید می‌دانستند و به‌ویژه مطالعه کتاب اقبال‌الاعمال و مراعات اعمال و ادعیه این کتاب را سفارش می‌کردند و می‌فرمودند: «هر کس که [کتاب] اقبال سید‌بن‌طاووس را نداشت، اساتید ما او را رفیق خود نمی‌شمردند. هر مقدار از اقبال که مطالعه کردنی است، مطالعه و هر مقدار که عمل کردنی است، به هر اندازه حال دارید عمل کنید». با توجه به عنایت ویژه آن مرجع عالی‌قدر، در روزهای شنبه، به اعمال مربوط به آن هفته اشاره شده و در برخی از هفته‌ها، نکته‌هایی گوهربار از آن کتاب برای مطالعه نگارش شده است. ارجاع‌هایی که در ذیل مطالب این قسمت بیان شده، مربوط به ترجمه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد روحی است که توسط انتشارات «سماء قلم» به چاپ رسیده است.

 

• احادیث: حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره معتقد بودند که انسان با خواندن روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام گویا پای منبر آن بزرگواران حاضر می‌شود؛ یکی از کتاب‌هایی که ایشان مشتاقان سیروسلوک و خواستاران تزکیه نفس را به خواندن و عمل به روایات توصیه می‌کردند بخش «آداب عشرت» از کتاب «وسائل‌الشیعه» بود. برای آشنایی کلی خوانندگان گرامی، گزیده‌‌ای از این روایات در این سالنامه گنجانده شده است. این احادیث در روزهای دوشنبه و چهارشنبه ذکر شده است.

• فرمایش‌ها: کلام بندگان صالح خداوند متعال، گنج‌ گران‌بهایی است که قدر آن را زرشناسان دانند. روزهای سه‌شنبه هر هفته را به سخنان کوتاه و گران‌قیمت این عبد صالح اختصاص دارد.

• استفتائات: انجام واجب و ترک حرام، وظیفه اصلی هر مسلمانی است؛ لذا بارها در سخنان مرحوم آیت‌الله بهجت قدس‌سره شنیده شده بود که پیش از هر دستورالعملی به این مطلب توصیه می‌فرمودند. این مهم سبب شد گزیده‌ای از سؤالات فقهی و جواب‌های آیت‌الله بهجت قدس‌سره ـ که مورد ابتلای عموم است ـ در روزهای یک‌شنبه ذکر شود. ناگفته روشن است که این موارد تنها نمونه‌ای از صدها حُکمی است که هر مسلمان باید از آنها آگاهی داشته باشد.

• داستانک: زندگی بر ملاک تقوا و ایمان، سبب شده بود که هر لحظه از حیات آن عالم عامل، تجسّم عینی معارف اسلامی باشد. به همین سبب بود که هر کس ملاقاتی هرچند کوتاه با آن مرد خدایی داشت، خاطره‌‌ای شیرین از ایشان برایش به یادگار مانده بود. این خاطرات با سبکی داستان‌گونه نگاشته شد تا علاقه‌مندان به آن بزرگوار، از این طریق با گوشه‌هایی از زندگی ایشان آشنایی یابند. مطالب این بخش در روزهای پنج‌شنبه ذکر شده است.

• معراج‌السعادة: ملا احمد نراقی رحمة‌الله‌علیه با نوشتن کتاب «معراج‌السعادة» گنجینه گران‌قیمتی برای طالبان طهارت و پاکی به یادگار نهاد. آیت‌الله بهجت قدس‌سره که ارزش والای این کتاب را مشاهده می‌کردند، به بسیاری از کسانی که خواستار دستورالعملی برای تزکیه نفس بودند، مطالعه روزانه و عمل به این کتاب را توصیه می‌فرمودند. روزهای جمعه هر هفته به گزیده‌هایی از این کتاب اختصاص داده شد تا دریچه‌ای برای آشنایی با این کتاب ارزشمند باشد. آدرس‌هایی که در این بخش ذکر شده مربوط به چاپ انتشارات هجرت، سال ١٣٧٧ است.

• شرح حال علما: حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره زندگی عالمان بزرگ شیعه را سرمشقی برای زندگی می‌دانستند و به مطالعه زندگی‌نامه آنان سفارش می‌کردند و آن‌قدر به این امر اهتمام داشتند که مطالعه زندگی این عالمان را با مطالعه کتبِ اخلاقیِ معتبر، همسان می‌دانستند. ما به نیت نزدیک شدن به مقصود آن عالم بزرگ، همانند سال گذشته، بخشی از سالنامه را به معرفی مختصری از دوازده عالم شیعه اختصاص دادیم تا موجب شوق بیشتر خوانندگان برای مطالعه زندگی‌نامه آنان باشد. عالمانی که در سالنامه امسال به شرح مختصر زندگی آنان پرداخته‌ایم، همگی از اساتید یا دوستان حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره هستند. این مطالب به‌صورت ماهانه در سالنامه ذکر شده است و منبع مطالب در مرکز موجود است.

ج. بخش پایانی

در این بخش، برخی از عبادات مورد توجه حضرت آیت‌الله‌ بهجت قدس‌سره ذکر شده است. این موارد عبارت است از: زیارت عاشورا؛ حدیث کسا و نماز جعفر طیار به همراه دعای مذکور در کتاب «زادالمعاد».

علاقه‌مندان برای تهیه این سالنامه می‌توانند به یکی از روش‌های زیر اقدام کنند:

خرید اینترنتی از بخش فروشگاه سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت‌الله بهجت: www.bahjat.ir

نماینده فروش جهت کتاب‌فروشی‌ها: آفتاب پنهان 09192511036

نماینده فروش جهت سازمان‌ها و ارگان‌ها: آقای سلطانی 09126270134

همچنین به اطلاع می‌رساند برای دریافت آدرس نما‌یندگی فروش در شهر خود می‌توانید کد مرکز استان خود را به سامانه پیامکی 3000101101 ارسال کنید تا پس از چاپ سالنامه آدرس نمایندگی فروش شهر خود را دریافت نمایید. آدرس این نمایندگی‌ها به‌زودی در سایت معرفی خواهد شد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار