نخستین محموله از مسیر ریلی اینچه برون فردا وارد کشور می شود
مدیرکل راه آهن منطقه شمال شرق کشور گفت: نخستین محموله رسمی واردات کالا از مسیر ریلی مرز اینچه برون چهارشنبه این هفته (17 دی) وارد کشور می شود.
راه آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان 12 آذر ماه امسال با حضور روسای جمهوری سه کشور در نقطه صفر مرزی ایران - ترکمنستان به بهره برداری رسید.
به گزارش گلستان 24، با بهره برداری از مرحله نخست این شبکه ریلی ظرفیت سه میلیون تن در سال پیش بینی شده که به نظر می رسد با تکمیل این پروژه ظرفیت انتقال بار تا سقف 12 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
محمدرضا قربانی مدیر کل راه آهن منطقه شمال شرق کشور که این مسیر ریلی در محدوده آن قرار دارد، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین محموله ترانزیتی در این مسیر شامل هشت هزار تن گندم است که از قزاقستان ارسال شده و سپس وارد خاک ترکمنستان می شود و از آنجا پس از طی مراحل قانونی و تشریفات گمرکی وارد ایران می شود.
وی افزود: این محموله قرار است فردا (سه شنبه) در خاک ترکمنستان مقدمات تشریفات گمرکی را پشت سر بگذارد و از آن جا وارد گمرک اینچه برون شود.
وی ادامه داد: پس از ورود این بار و در زمان تخلیه واگن ها، به دنبال شناسایی صاحبان کالا، تجار و بازرگانان خواهیم بود تا بتوانند کالاهای خود را از طریق خطوط ریلی صادر کنند.
قربانی اظهار کرد: در تلاش هستیم واگن های حامل بارهای وارداتی در زمان برگشت به همراه بار صادراتی به ترکمنستان یا قزاقستان برگردانده شوند که در اصطلاح به آن «دو سر بار» اطلاق می شود.
مدیرکل راه آهن منطقه شمال شرق کشور گفت: از زمان تاسیس این اداره کل، مدت زمان زیادی نمی گذرد و این اداره کل با مشکلات عدیده ای همچون کمبود نیروهای اداری و متخصص ایستگاه ها مواجه است و اکنون در حال شکل دهی چارت تشکیلاتی تعریف شده برای این اداره کل هستیم.
وی تصریح کرد: کار فنی 35 کیلومتر خط آهن قره تپه به بندرگز به مناقصه گذاشته شده و پیمانکار مشخص شده و قرار است طی یک ماه آینده کار خود را در این مسیر آغاز کند.
قربانی یادآور شد: این مسیر که مربوط به زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است اکنون نیاز به ترمیم و مرمت دارد.
وی به نبود ساختمان اداری در خور شان و جایگاه اداره کل راه آهن اشاره کرد و گفت: در حال تهیه زمینی برای احداث ساختمان اداره کل هستیم و تلاش داریم طی دو سال آن را آماده و تجهیز کنیم.
مدیر کل راه آهن منطقه شمال شرق کشور تاکید کرد: این اداره کل با توجه به وجود خط آهن گرگان - اینچه برون که به ترکمنستان و از آنجا به قزاقستان متصل است، یک خط آهن بین المللی است که در ترانزیت کالا و خدمات، اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی همچنین از تجهیز ایستگاه اینچه برون توسط معاونت ساخت راه آهن کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: این ایستگاه با توجه به حضور میهمانان و لوکوموتیوران نیازمند ساختمان هایی برای اسکان و استراحت است.
قربانی گفت: با توجه به کمبود این امکانات و مشکلات در تلاش هستیم تا به هر شکل ممکن، بارهای ورودی در کشور مشکلی نداشته باشد و حتی المقدور در داخل کشور تخلیه شود.
مدیرکل راه آهن منطقه شمال شرق کشور از حضور هیات عالی رتبه اقتصادی از کشور و سفارت هندوستان به استان گلستان خبر داد و گفت: این هیات که شامل سفیر هند، اعضای ارشد سفارتخانه، مدیرکل وزارت بازرگانی و صنایع کشور هند به همراه نمایندگان فدراسیون حمل و نقل آن کشور است همراه با شماری از مدیران ستادی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، چهارشنبه این هفته وارد استان شده و در اولین روز حضور خود از ایستگاه راه آهن گرگان بازدید می کنند.
قربانی افزود: همچنین این هیات هندی، روز پنج شنبه از راه آهن و گمرک اینچه برون بازدید می کنند و امکانات آن را بررسی کرده تا بتوانند از طریق این خط ریلی، کالاها و اجناس خود را وارد ایران و از ایران به کشورهای دیگر صادر کنند.
وی اظهار کرد: بهتر است در زمان حضور این هیات عالی رتبه و رسمی، تجار، بازرگانان، سرمایه گذاران و صاحبان کالاها نشستی با افراد با حضور استاندار نیز داشته باشند زیرا این نشست ها در رشد و توسعه اقتصاد استان تأثیرات بسزایی خواهد داشت.
ارسال نظر