با افتتاح کارخانه انگلیسی تولید سیگار؛

سرمایه‌ گذاری 30 میلیون پوندی شرکت انگلیسی آمریکایی در استان البرز، جای بحث و بررسی دارد و گویا تحریم ‌ها تنها زمانی بی ‌اثر هستند که ایران را به سمت ضرر بیش ‌تر سوق دهند و اقتصاد آینده ایران را به بازی بگیرند.

حرکت در خلاف اهداف اقتصاد مقاومتی

به گزارش گلستان 24، در حالی که سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان در کشور برای سیگار کشیدن، هزینه می ‌شود و ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه‌ اضافی به بخش سلامت تحمیل می‌ شود، در روزهای اخیر، یک کارخانه‌ خارجی تولید سیگار در اشتهارد واقع در استان البرز، افتتاح شده است و سوال این جاست که مسئولانی که مجوزهای راه‌اندازی چنین کارخانه‌ای را می‌ دهند، آیا واقعا بر کار خود آگاهی کامل دارند؟! آیا اصلا سلامت مردم برایشان اهمیتی ندارد؟ آیا در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، چنین عملی را شایسته‌ جامعه‌ ای اسلامی که در مسیر خوداتکایی و پیشرفت گام برمی دارد، می‌ دانند؟

فرهنگ همیشه از مهم‌ ترین مسائلی است که می ‌تواند سرنوشت یک جامعه را تحت تأثیر قرار داده و تعیین کند و در ادامه آن را به سربلندی و ترقی برساند. حال که مسئولان باید با برنامه و تدبیر در حال فرهنگ سازی همه‌ جانبه باشند، به ویژه در حوزه تولید داخلی و کنترل آسیب ‌های برخی کالاهایی که طعمه‌ قاچاق هستند، مخصوصا دخانیات، چنین عملی نشان از بی‌ اعتنایی نهادهای گوناگون به مقوله‌ی فرهنگ دارد. این عمل، اقدامی در راستای مصرف‌ گرایی آن هم به منفی ‌ترین شکل ممکن است.

استان البرز با توجه به شرایط ویژه ‌ای که دارد، اوضاع نا به ‌سامانی را در بسیاری از زمینه‌ ها تجربه می ‌کند و اکنون با راه ‌اندازی این کارخانه‌ خارجی، گویی اقتصاد مقاومتی در ابتدای سال ۹۵ مورد غفلت واقع شده است. درست است که معضلی به نام قاچاق سیگار به داخل کشور، شکلی جدی به خود گرفته است و کارشناسان معتقدند که دولت به راحتی می‌ تواند این موضوع را کنترل کند و مانع از انجام آن شود، اما افتتاح کارخانه‌ خارجی سیگار در البرز توسط سرمایه گذاری شرکت بریتیش آمریکن توباکو BAT انگلیس، به طور کامل خلاف جهت اقتصاد مقاومتی کشور و تکیه بر تولید داخلی است.

متاسفانه علی‌ رغم تلاش‌ های جسته و گریخته در سال‌ های اخیر، به دلیل نا منسجم بودن و ناهماهنگی نهادهای گوناگون، اتکا به تولید داخلی و بهره بردن از اقتصاد مقاومتی، آن‌طور که شایسته است به صورت فرهنگی ملی درنیامده است و این شعار اساسی هنوز تحقق نیافته است. در حالی که اگر رویای پیشرفت و ترقی کشور را در سر داریم باید به تولیدات بومی خود اعتماد کنیم و بستر حمایتی و نظارتی دقیق بر آن‌ ها را مهیا کنیم و مردم را به مصرف کالاهای تولید داخل تشویق کنیم. اگر بناست در ظاهر دم از اقتصاد مقاومتی بزنیم و در عمل به شرکت ‌های خارجی تکیه کنیم تا کالاهای مصرفی در اختیار مردم قرار دهند، تنها مصرف‌ گرایی را ترویج خواهیم داد و اقتصاد کشور را در آینده به مرحله ‌ای بحرانی خواهیم رساند.

به افتتاح کارخانه‌ انگلیسی سیگار در اشتهارد بازگردیم. نماینده ولی فقیه در البرز در سخنان خود پیرامون اعتراض به افتتاح این کارخانه گفته است: «ما باید اولویت بندی کنیم و بر اساس اولویت ها امور اقتصادی استان البرز را انجام دهیم اما برخی اوقات در مقطعی می شود از یک جریان دفاع کرد و برخی موارد از یک جهت قابل اغماض است و از جهات دیگر باید منافع و مضرات آن را با یکدیگر مقایسه کرد. رهبر معظم انقلاب فرمودند با قاچاق مبارزه شود و امروز ۵۰ درصد دخانیات کشور از راه قاچاق وارد می شود و کار باید به سمتی پیش برود که این مواد مورد استفاده مردم قرار نگیرد اما اگر بخشی در این زمینه در داخل کشور فعال بود و می توانست احیای اقتصادی شود به آن توجه شود و بخشی از تولید آن صادر شود که  باید با دقت به این مسائل نگاه کرد و امیدواریم اقتصاد مقاومتی در البرز نمونه و الگوی کشور شده و طرح های آن عملیاتی شود.»

آیت الله حسینی همدانی به بحث اولویت‌ها اشاره کرده است و در ادامه صحبت ایشان باید این مطلب را ذکر کنیم که آیا واقعا افتتاح این کارخانه در البرز واجد اولویت است؟ آیا افتتاح هیچ کارخانه‌ دیگری در استان البرز برای حرکت در راستای پیشرفت اقتصادی در اولویت قرار نداشت؟ آن هم در حالی که برای رسیدن به رشد ۸ درصدی و توسعه‌ای که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، باید ۷۵۰ هزار میلیارد تومان پول در سال تأمین شود؟

کارشناسان معتقدند که باید صادرات تولیدات داخلی را افزایش داد و سرمایه‌ گذاران خارجی را جذب کرد اما این که از شرکت ‌های آمریکایی و انگلیسی به طور مستقیم برای تولید کالا در کشور استفاده کنیم، مصداق بارز ترویج مصرف ‌گرایی و حرکت برخلاف اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر آن تأکید کرده ‌اند.

سرمایه‌ گذاری ۳۰ میلیون پوندی شرکت انگلیسی آمریکایی در استان البرز، جای بحث و بررسی دارد و گویا تحریم ‌ها تنها زمانی بی ‌اثر هستند که ایران را به سمت ضرر بیش ‌تر سوق دهند و اقتصاد آینده ایران را به بازی بگیرند. به  نظر می ‌آید این اقدامات، توطئه ‌ای بلند مدت برای فلج کردن چرخ اقتصاد ایران و ترویج مصرف ‌گرایی صرف در کشورمان باشد و سرمایه ‌گذاری این واحد تولیدی دخانیات با چند صد میلیارد پول، تنها آغازی بر این برنامه‌ ی شوم باشد. چرا که زمان بندی رفع تحریم و اقدامات ابتدایی برای راه‌اندازی این کارخانه نیز به هیچ وجه با هم منطبق نیست و خبر از مسائل پشت پرده می‌ دهد.

زمانی که مردم ایران به کالاهای حیاتی و مهمی‌ نیاز دارند و در تحریم به سر می ‌برند، چرا در خصوص دخانیات، همه‌ کارها روند خود را به سرعت می‌ پیماید و افتتاح این کارخانه بدون هیچ مشکلی، اجرایی می ‌شود؟ آن هم برای کالایی که هزینه‌ی زیادی بر بخش سلامت تحمیل می ‌کند و مضرات آن چنان زیاد است که نمی‌ توان از آن چشم ‌پوشی کرد. تمام این مسائل اگر به طور دقیق بررسی شود، پرسش‌هایی مهم در ذهن‌ مان نقش خواهد بست که دست غربی‌ها را در خصوص این سرمایه‌ گذاری‌ های عمده و پر شبهه برای ملت ایران باز خواهد کرد. امیدواریم مسئولان بیش تر به این موضوع دقت کنند و استان البرز دست مایه ای برای بی اعتنایی به دغدغه های مقام معظم رهبری نباشد.

منبع: البرزیان

ارسال نظر

آخرین اخبار