کشف حقایق یا انتقام‌گیری؛

خبرنگار بی بی سی مدعی است که برای کشف "حقایق" به سراغ این گزارش رفته است اما در گزارش ناقص و یکسویه خود با تکیه بر واژه‌های "ایرانی" و "افغانی" به اختلاف‌افکنی در جبهه مدافعان حرم می‌پردازد.

سوگواری ویژه بی‌بی‌سی‌فارسی برای مدافعان حرم!/ توهین‌های زشت به ایرانی‌ها +عکس و ویدئو

به گزارش گلستان24 در هفته‌ای که گذشت بخش فارسی شبکه انگلیسی بی بی سی(BBCPERSIAN) گزارشی با عنوان "مدافعان اسد؛ لشکر جنگجویان خارجی ایران" را چند بار پخش کرد که تمرکز اصلی‌اش بر حمله و انتقام‌گیری از مدافعان حرم حضرت زینب و حضرت رقیه(سلام الله علیهما) بود.

 

بی بی سی فارسی در این گزارش تمام تلاشش را به کار بسته تا در صف مدافعان حرم رخنه کند و با تکیه بر واژه‌هایی چون "ایرانی" و "افغانی" و پیش‌فرض‌های غلط میان مدافعان شیعه حرم جدایی و تفرقه بیندازد: «مراسم کشته شدگان جنگ یا به گفته ایران، شهدای حرم، فرصت طلبی حکومت ایران است از وضعیت افغان‌ها.»

 

با هم مرور دقیق‌تری بر این گزارش خواهیم داشت.

 

بی بی سی فارسی برای آنکه جمهوری اسلامی ایران را مقصر و عامل جنگ سوریه معرفی کند بر چند مقدمه تکیه کرد:

 

1. شیعیان افغان‌ با زور و فشار ایران به جنگ سوریه فرستاده می‌شوند.

2. تنها افغان‌ها هستند که در خط مقدم نبرد با تروریست‌ها در سوریه می‌جنگند و آن‌ها سپر دفاعی ایرانی‌ها شده‌اند.

3. افغان‌های مدافع حرم، اگر بتوانند برای نجات خود به اروپا فرار می‌کنند.

4. افغان‌ها به دلیل نیاز مالی و گرفتن کارت اقامت مقابل تروریست‌ها در سوریه می‌جنگند.

5. سپاه پاسداران به وعده‌های خود عمل نمی‌کند.

6. وضعیت افغان‌ها در ایران اسفناک است و جمهوری اسلامی، در بیش از سی دهه گذشته به آن‌ها ظلم کرده است.

7. ایران برای پناهجویان جهنم است و اروپا، بهشت پناهجویان است.

 

"فریبا صحرایی" از کارمندان بی بی سی فارسی، که تخصصش در زمینه تهیه گزارش از موضوع پناهجویان است این گزارش را برای بخش فارسی رسانه دولتی انگلیس آماده کرده بود.

 

وی مدعی است که برای کشف "حقایق" به سراغ این گزارش رفته است اما عنوان گزارشش به تنهایی گویای این مطلب است که وی گزارشی ناقص، یکسویه و مطابق میل شبکه‌اش تدارک دیده است نه گزارشی واقعی، حرفه‌ای و بی‌طرفانه.

 

گزارشگر بی بی سی با استفاده از عنوان "مدافعان اسد؛ لشکر جنگجویان خارجی ایران" تلاش می‌کند این موضوع را به مخاطبش القا کند که اولا شیعیانی که در سوریه می‌جنگند مدافع حرم نیستند و ثانیا ایران با لشکری از جنگجویان، در پدید آمدن و استمرار این جنگ نقش داشته است.

 

 

شروع گزارش با توهین‌های زشت به ایرانی‌ها

بخش فارسی بی بی سی در ابتدای گزارش خود، صحنه‌ای از به اسارت گرفته شدن چند شیعه افغانی به دست شورشیان تروریست را با زیرنویس کردن فحش‌هایی بر علیه ایرانی‌ها به نمایش گذاشت.

 

در این بخش دو نکته مخاطب فارسی زبان را به فکر وامی‌دارد:

اول اینکه، چرا بی بی سی بدون هیچ توضیحی، فحش‌های ضد ایرانی تروریست‌ها را زیرنویس و پخش می‌کند؟ یعنی این شبکه انگلیسی این توهین‌ها را قبول دارد؟

دوم آنکه، چرا کتک زدن چند اسیر را اقدامی ضد حقوق بشری نمی‌خواند و کوچک‌ترین اشاره‌ای به زشت بودن این اقدام تروریست‌ها نمی‌کند؟

 

بخش فارسی شبکه انگلستان که تلاش می‌کند خود را مدافع حقوق فارسی زبانان و حامی حقوق بشر نشان دهد، بار دیگر چهره اصلی خود را به نمایش گذاشت.

 

 

 

بی بی سی بدون هیچ توضیحی، توهین‌های ضدایرانی و کتک زدن اسرا به دست تروریست‌ها را پخش کرد

 

بی بی سی: ایران با فشار و تهدید شیعیان افغان‌ را به جنگ با تروریست‌ها می‌فرستد

یکی از نکات اصلی که در طول گزارش قرار است به مخاطب القا شود این موضوع است: جمهوری اسلامی با فشار و اجبار افغان‌ها را به جنگ با تروریست‌ها می‌فرستد.

 

برای اثبات این مقدمه، بی بی سی به سراغ چند پناهجویی می‌رود که می‌گویند در سوریه جنگیده‌اند یا در ایران تهدید شده‌اند اما مخاطب از کجا بفهمد که این‌ افراد، حقیقت را می‌گویند؟!

 

در بخشی از گزارش، چند مدافع حرم افغانستانی که به دست تروریست‌ها اسیر شده‌اند و آثار شکنجه بر چهره‌شان مشهود است می‌گویند برای پول و کار به سوریه آمده‌اند. بی بی سی، از اقرار این اسرا به عنوان سند ادعایش استفاده می‌کند اما آیا می‌توان اقرار زیرشکنجه این افراد را پذیرفت؟!

 

 

چهره مدافعان افغانی حرم حضرت زینب(س) که زیرشکنجه می‌گویند برای پول به سوریه آمده‌اند

بی بی سی اقرار زیرشکنجه این افراد را به عنوان سند ادعاهایش پخش می‌کند

 

گزارشگر بی بی سی برای القای سخنش به میان چند پناهجوی افغانی در کشورهای اروپایی رفت و از زبان آن‌ها گفت که "هزاران جنگجوی افغان که از پناهجویان فقیر و آسیب‌پذیر ساکن ایران هستند" به سوریه اعزام می‌شوند.

 

بی بی سی برای ادعایش دلیل و سندی ندارد و تنها به مصاحبه گزینشی و ناقص با چند نفر که می‌گویند افغانی هستند اکتفا می‌کند.

 

اگر بنا بر سخنان بی سند و بدون دلیل باشد و این سبک تهیه گزارش و القای مطلب صحیح باشد، می‌توان مدعی شد که پناهجویان مصاحبه شونده برای گفتن چنین حرف‌هایی از بی بی سی پول گرفته‌اند.

 

ضمن آنکه در همین گزارش محلی نشان داده شد که برادران شیعه افغان، بدون فشار و تهدید و برای دفاع از مقدسات خود، برای اعزام به سوریه اقدام به ثبت‌نام می‌کردند.

 

به همین دلیل گزارشگر بی بی سی تنها در بخشی از گزارش و تنها در یک جمله با لحن خاص خود گفت: «سپاه پاسداران با تکیه بر اعتقادات مذهبی افغان‌ها، آن‌ها را جذب می‌کند. دفاع از حرم حضرت زینب و شهادت، شاه‌بیت تبلیغات سپاه پاسداران است.»

 

فریبا صحرایی که به دنبال کشف حقیقت برای بی بی سی بود در نهایت معلوم نمی‌کند که آیا افغان‌ها با فشار جمهوری اسلامی به سوریه می‌روند یا با تکیه بر اعتقادات مذهبی و برای دفاع از حرم حضرت زینب؟

 

ایرانی و افغانی کنار سردار سلیمانی

 

بی بی سی: افغان‌ها سپر انسانی برای ایرانی‌ها!

"اسکات لوکاس" استاد دانشگاه بیرمنگام انگلستان با طرح این پرسش که "چرا نیروهای افغان‌ یک دفعه وارد چنین نبرد بی‌رحمانه‌ای می‌شوند؟" در شبکه دولتی کشورش مدعی می‌شود: «جنگجویان آن‌ها سپر دفاع انسانی‌اند.»

 

بی بی سی هم می‌گوید "جنگجویان افغان به خط مقدم جبهه‌های نبرد گسیل می‌شوند."

 

فریبا صحرایی در اردوگاه پناهجویان در یکی از کشورهای اروپایی به سراغ فردی می‌رود که مدعی است در سوریه جنگیده است. وی نیز پروژه بی بی سی را برای عبارت "سپر انسانی" تکمیل می‌کند: «جان نیروهای افغان، کمترین ارزش را دارد؛ درست مثل سپر انسانی.»

 

 

سؤالی که در مقابل مطرح است آن است که آیا اصلا در جنگ سوریه، غیر از خط مقدم جبهه، خط دیگری هم وجود دارد؟ شیوه و سبک نبرد در سوریه با نبردهای کلاسیک متفاوت است؛ جنگی است گسترده و نامنظم.

 

ضمن آنکه مگر ایرانی‌ها، لبنانی‌ها، عراقی‌ها، یمنی‌ها و... در خط مقدم همین جبهه به شهادت نرسیده و نمی‌رسند؟ جنگ در سوریه، ایرانی و سوری و افغانی و پاکستانی و... نمی‌شناسد. هدف از تشکیل گردان‌ها مدافع حرم هم همین بوده که از اماکن مقدس شیعیان در برابر تروریست‌های تکفیری دفاع شود.

 

بی بی سی فارسی با اهدافی که برایش تعریف شده، یک روز میان شیعه و سنی، روز دیگر میان کردها و عرب‌ها و اکنون میان ایرانی و افغانی فاصله و جدایی می‌اندازد تا بلکه با تجزیه منطقه به اهداف دولت مطبوع خود کمکی کرده باشد.

 

آیا هدف بی بی سی از تکرار چندباره "سپر انسانی" بودن برادران افغان‌، چیزی جز اختلاف‌افکنی در جبهه نبرد با تروریست‌های تکفیری است؟

 

اما در واقع میان ایرانی و افغانی فاصله‌ای نیست. چنان‌که در جریان قتل فجیع "ستایش قریشی" دختربچه معصوم افغانی در تهران، همه جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای و مقامات ایرانی با خانواده وی ابراز همدردی کردند و این حادثه را محکوم کردند.

 

لینک دانلود ویدئو

 

بی بی سی: حکومت ایران در سه دهه گذشته به افغان‌ها ظلم کرده است!

در حالی‌که دولت انگلستان درهای کشورش را به روی پناهجویان بسته است و در بحران اخیر تنها تعداد بسیار ناچیزی از پناهجویان را به کشورش راه داده، بی بی سی فارسی، ایران را که در سه دهه گذشته آغوشش را بر بیش از دومیلیون مهاجر افغان باز کرده، متهم به بدرفتاری و تحقیر آن‌ها می‌کند.

 

شبکه دولتی انگلیس در گزارشش آورده است: «اکثر پناهجویان افغانی در ایران از حقوق اولیه و حق اقامت قانونی در ایران محرومند. موضوعی که آن‌ها را آسیب‌پذیر کرده و ایران را به اعزامشان به جنگ ترغیب کرده است.»

 

دلیل این شبکه برای اثبات ادعایش باز هم همان مصاحبه‌های تکراری با چند نفر است که خودشان معترفند به صورت قاچاقی وارد ایران شده‌اند و کارت اقامت نداشتند.

 

آیا دولت انگلستان یا سایر دولت‌های اروپایی، به پناهجویان اجازه می‌دهند که بدون مجوز اقامت حتی یک شب آزادانه در خیابان‌های لندن و پاریس و... قدم بزنند؟

 

پناهجویانی که امروز در مرزهای کشورهای اروپایی سرگردانند مسیر سخت و طوفانی را پشت سر گذاشته‌اند. آن‌ها اکنون برای گرفتن مجوز اقامت در کشورهای اروپایی، باید ماه‌ها و سال‌ها بدترین شرایط را در اردوگاه‌های نظامی تجربه کنند. پناهجویان در کشورهای اروپایی در ماه‌های گذشته چند بار مورد حمله و تعرض و بی‌احترامی قرار گرفتند و تعداد زیادی از آن‌ها نیز به کشورهایشان بازگردانده شدند.

 

مصاحبه شوندگان برای تشریح ظلم و بی‌عدالتی در جمهوری اسلامی به بی بی سی گفتند که در ایران نمی‌توانستند به نام خود سیم کارت بخرند یا گواهینامه رانندگی نداشتند که سوار موتور شوند.

 

بی بی سی تلاش دارد که به مخاطب خود بقبولاند جمهوری اسلامی از مهاجران افغان سوءاستفاده کرده، آن‌ها را برای گرفتن کارت اقامت و شهروندی ایران و پول و ماشین و خانه به جنگ با تروریست‌ها فرستاده است.

 

به بخشی از گفته‌های چند پناهجوی سرگردان افغان در اروپا توجه کنید:

«در کلانتری به من گفتند بیا برو سوریه، خانواده‌ات را تأمین می‌کنیم. یک ماه بروی سوریه هر چقدر بخواهی می‌دهیم. من قبول نکردم آمدم اروپا.»

 

«به من گفتند اگر بروی سوریه بچه‌هایت تا دانشگاه رایگان درس می‌خوانند.»

 

«به من گفتند سوریه بروی راحت زندگی خواهی کرد و شهروند ایران می‌شوی، خانه می‌گیری، ماشین می‌گیری، آزاد می‌شوی.»!

 

این گفته‌ها برای بی بی سی به سند یقینی تبدیل شد تا نتیجه مورد نظرش را بگیرد: «نداشتن کارت اقامت و بی‌پولی، هزاران افغان را به قبول پیشنهاد سپاه برای جنگ در سوریه ترغیب می‌کند.»

 

 

 

پناهجویان در مرزهای اروپا

 

بی بی سی: اروپا یعنی زندگی امن؛ یعنی وطن!

از همه این‌ها بخش فارسی بی بی سی نتیجه می‌گیرد که بهترین جا برای زندگی کردن، اروپا است: «در هلند، پناهجوی نوجوان؛ یعنی علی به رؤیایش نزدیک‌تر می‌شود. رؤیای زندگی در کشوری امن، رؤیای داشتن وطن. جایی که او مجبور نباشد جانش را در جنگی خارجی به خطر بیندازد؛ آن هم برای یک کارت اقامت.»

 

Flash version 9,0 or greater is required

You have no flash plugin installed

Click here to download latest version

 

گزارش سه ماه پیش بی بی سی/ حتما این ویدئو را هم ببینید

 

چند ماه قبل گزارشی از بی بی سی پخش شده بود که در آن با اشاره به شرایط سخت پناهجویان در آلمان، از تمایل آن‌ها برای بازگشت به کشورشان خبر داده شده بود: «اگر تصور واقعی از شرایط پناهندگی در آلمان و آنچه در انتظارشان است داشتند شاید تصمیم دیگری می‌گرفتند.»

 

یک پناهجوی ایرانی در آلمان: آمدیم اینجا الان باید برای یک لقمه غذا که کفاف یک ساعتمان را هم نمی‌دهد باید صف طولانی بایستیم.

 

در گزارش سه ماه قبل بی بی سی آمده است که پناهجویان افغان هم در آلمان تجمعی برگزار کردند و در اعتراضشان گفتند که وضعشان از پناهجویان بقیه کشورها بدتر است و مأموران کمپ‌های پناهندگی در آلمان هم با آن‌ها بدرفتاری می‌کنند. مقامات آلمانی می‌گوید افغانستان امن است و از این کشور پناهجو نمی‌پذیریم و آن‌ها باید به کشورشان بازگردند.

 

این مدل رفتار با پناهجویان را بگذارید در کنار استقبال ایران از پناهجویان قانونی در دوران جنگ و بحران در کشورهایشان. البته این به معنای نادیده گرفتن سختی‌ها و مشکلات پناهجویان در ایران نیست؛ اما به هر حال اغلب مردم و مقامات ایرانی، برخلاف گفته‌های بی بی سی، مشکلی با پناهجویان قانونی دیگر کشورها ندارند.

 

منبع: جام نیوز

ارسال نظر

آخرین اخبار