مظلومیت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه سینما / «شیار۱۴۳» فیلم برگزیده مردم، سینما سرگروه ندارد!
این روزها که به فصل اکران «شیار143» نزدیک می شویم شاید هر مخاطبی توقع داشته باشد که بون دغدغه به تماشای فیلم برگزیده مردمی بنشیند اما عوامل این فیلم برای اکران آن همچنان با مشکل مواجه هستند.
نرگس آبیار نویسنده و کارگردان «شیار143» در مراسم تقدیر از عوامل فیلم و دو مادر شهید گمنام در رابطه با فصل اکران آن گفت: « علی رغم این که این روزها استقبال فراوانی از سوی دانشگاهها و سازمانها برای اکران خصوصی "شیار 143 " صورت میگیرد، هنوز هیچ راهی برای اکران عید فطر آن از سوی مسئولان سینما باز نشده است و این فیلم هنوز سینمای سرگروه ندارد. اگر شرایط بر همین منوال پیش برود عملا مردم سینمایی را برای دیدن شیار 143 در اختیار نخواهند داشت. از مسئولین میخواهم تا اگر شیار 143 که در جشنواره فیلم فجر بهترین اثر از نگاه مردم لقب گرفت، در این زمینه تصمیمگیری و اقدامات ضروری را ترتیب دهند. »
به گزارش گروه فرهنگی «سراج24» همین چند جمله کافی است تا دریابیم جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه سینما تا چه اندازه مظلوم و غریب است. البته اتفاقات روزهای نخست جشنواره فیلم فجر نیز بر مظلومیت این فیلم و جبهه فرهنگی انقلاب شهادت می داد تا جایی که ابراهیم حاتمی کیا پس از تماشای «شیار143» در جشنواره با انتقاد از داوران بخش انتخاب گفت: احتمالا دوستان خواب بوده اند یا اصلا این فیلم را ندیده اند.
اما پس از آنکه «شیار143» با خواست مردم به بخش مسابقه وارد شد، از سوی مخاطبین توانست سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را دریافت و مریلا زارعی بواسطه بازی درخشان در آن بعنوان بهترین بازیگر نقش اول زن برگزیده شد.
این روزها که به فصل اکران «شیار143» نزدیک می شویم شاید هر مخاطبی توقع داشته باشد که بون دغدغه به تماشای فیلم برگزیده مردمی بنشیند اما عوامل این فیلم برای اکران آن همچنان با مشکل مواجه هستند.
محمد حسین قاسمی تهیه کننده فیلم با انتشار یادداشتی می گوید:
« این روزها تب فوتبال داغ شده تا حدی که حال و روز سینما و فیلم ما هم به نوعی فوتبالی شده. انگاری جشنواره و حضور در آن و کسب نتایج توسط فیلم «شیار 143» یک نیمه از بازی تمام عیار فیلم در عرصه سینمای ایران بوده و هنوز نیمه دوم آن که به نوعی حیات فیلم نیز به آن بستگی دارد بلاتکلیف است؛ نیمه دومی که برای مربیان است.
روزهای پس از جشنواره بود و درخواست های متعدد پخش کنندهها و با فیلمیران به عنوان یکی از قدرتمندترین پخش کنندگان فیلم قرارداد بسته شد. در گام نخست مهمترین دغدغه زمان اکران فیلم بود و عید نوروز به عنوان پیشنهاد اولیه مطرح شد. این پیشنهاد به همان راحتی که مطرح شد به همان آسانی نیز کنار گذاشته شد و اکران عید نوروز به فیلم هایی رسید که از قبل اکران نوروز، به نامشان خورده بود.
بسیاری از دوستان و مسولان قول همکاری برای بهترین زمان اکران سال، بعد از نوروز را دادند و گفتند اکران عید فطر پیش روست و خیالتان راحت، تمام قد کنارتان هستیم و بر همین اساس برنامههای خود را برای اکران عید فطر تنظیم کردیم و کار شروع شد.
اما انگار شروع نشده بود و ما خیال می کردیم شروع شده است. هر چقدر ما پیگیرتر و صریح تر بودیم جواب ها گنگ تر بود. بعدها فهمیدیم باز در مسیری ما را قرار داده اند که زمان را از دست بدهیم تا فرصت تصمیم گیری نداشته باشیم.
بارها به ما گفتند فیلم شما نیاز به سرگروه ندارد و بروید به طور آزاد اکران کنید. فیلمی که بهترین فیلم از نگاه مردم در جشنواره فجر بوده نیاز به سرگروه ندارد! آنقدر این حرف را با آرامش خاطر می گفتند که گویی در ذهن خودشان چنین سرنوشتی برای این فیلم متصور بودند. فیلم در چند سینمای اندک به نمایش درآید و همین. فیلم را در مسیری حرکت دهند که مخاطب به آن دسترسی نداشته باشد.
و این بلاتکلیفی هنوز ادامه دارد و زمان اکران آن وابسته شده به اینکه فیلمی از گردونه رقابت اکران عید فطر خارج شود و از پرده پایین بیاید تا فیلم «شیار 143» بر پرده سینماهای ایران نقش ببندد.
واهمه دارم. بیشتر از این واهمه دارم مسیری را که با خون دل از سال گذشته در آن حرکت کرده ایم، به پایان نرسانیم. شرمندگیاش برای من می ماند که نماینده خوبی برای نسلی که رمز ماندگاریمان شدند، نبودم.»
ارادت تهیه کننده و کارگردان «شیار143» به شهدا و خانواده معظم آنها برها و بارها مورد استقبال اهالی جبهه فرهنگی انقلاب و مورد نقد اهالی جبهه فرهنگی روشنفکری قرار گرفته است و به نظر می رسد این روزها عوامل «شیار143» بیش از آنکه اسیر واقعیت های سینما شوند، درگیر بازی های سیاسی پشت پرده و لابی های اکران شده اند.
لابی هایی که به هر جهت از درخشش جبهه فرهنگی انقلاب در سینما هراس دارند و نمی خواهند بار دیگر یک فیلم با مضمون انقلابی و دفاع مقدسی در آسمان سینمای ایران بدرخشد.
ارسال نظر