ساپورت امریکایی

بعد از فراز و نشیب‌های فراوانی که کنکوری‌های 95 طی کردند و از مرحله برگزاری آزمون نیز عبور کردند، به مهمترین و سرنوشت‌سازترین مرحله از سیستم کنکور رسیدند؛ اعلام نتایج اولیه و آغاز انتخاب رشته.

راهنمایی هایی برای انتخاب رشته کنکور 95

قرار است اولین نتایج بدست آمده از بزرگترین ماراتن علمی کشور، صبح فردا روی سایت سازمان سنجش قرار بگیرد و دانش آموزان و داوطلبین این رقابت حساس و نفس‌گیر، مرحله دیگری را تجربه کنند.

به گزارش گلستان24، نفرات برتر کنکور نیز مشخص شدند و عکس و اسم آنها روی خروجی تمام خبرگزاری‌ها قرار گرفته است؛ البته نتایج امسال تغییراتی هرچند کم اما محسوس نسبت به سال گذشته دارد.

مثلا 10 نفر اول رشته ریاضی، همپی پسر هستند و یا در بین 10 نفر برتر رشته علوم تجربی، فقط نام دو دختر دیده می‌شود، در عوض، هر سه نفر اول در رشته هنر، دخترند و پسران سهمی در نفرات برتر این رشته ندارند.

حتی طبق اعلام سازمان سنجش، در گروه فنی و ریاضی نفرات برتر عمدتاً از میان پسران و در گروه تجربی از میان دختران است. اما در نهایت ترکیب پسران در نفرات برتر بیشتر از دختران است به گونه‌ای که 60 درصد نفرات برتر را پسران تشکیل می‌دهد.

چند نفر مجاز شدند؟

430 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و سایر افراد مجاز به انتخاب رشته در سایر دوره‌ها می‌شوند.

کی انتخاب رشته کنیم؟

انتخاب رشته از تاریخ 23 مرداد آغاز و تا 28 مرداد ادامه خواهد داشت و داوطلبانی که تمایل به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد دارند باید منتظر اعلام اطلاعیه این دانشگاه باشند تا پس از آن برای انتخاب رشته اقدام کنند.

چگونه انتخاب رشته کنیم؟

این روزها اما بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری، گرفتار استرس و نگرانی شده‌اند. مرحله سخت و نفس‌گیر انتخاب رشته که به زعم بسیاری از کارشناسان و مشاروان کنکور، سهم بسیار زیاد و قابل توجهی را در قبولی داوطلبان دارد، مانعی سخت برای رسیدن دانش‌آموزان به کرسی‌های دانشگاه موردنظرشان است.

شاید خیلی ندانند و اهمیت ندهند اما انتخاب رشته، سهم بسزایی در قبولی داوطلبین در دانشگاه دارد؛ نکات ریز و پیش پا افتاده‌ای که ممکن است از چشم داوطلب یا والدینش دور بماند اما از دید مشاوران و پرتجربه‌های این عرصه مخفی نمی‌ماند.

بر همین اساس، مروری به نکات لازم برای انتخاب رشته داوطلبین آزمون سراسری می‌کنیم:

1- دفترچه راهنمای انتخاب رشته را به طور کامل مطالعه کنید. آگاهی از قوانین و مقررات دفترچه ضروری است.

2- رشته های دانشگاهی را بر اساس علاقه و توانمندی خود انتخاب کنید.

3- چهار عامل تعیین کننده در پذیرش داوطلبان شامل نمره کل اکتسابی در هر یک از زیرگروه ها، سوابق تحصیلی،  استان بومی و سهمیه داوطلب اثر تعیین کننده ای دارند، که باید مورد توجه قرار گیرند.

4- کارنامه نتایج اولیه آزمون، وضعیت علمی و رتبه شما را در بین شرکت کنندگان گروه آزمایشی و سهمیه نشان می دهد. از اطلاعات آن و موارد مهمی مانند (رتبه کشوری رتبه در سهمیه-  رتبه در زیرگروه ها) شناخت کاملی به دست آورید.

5- سهمیه مربوط به خود را که در کارنامه درج شده است، شناسایی کنید (درباره سهمیه ها در دفترچه شماره 2 راهنمای انتخاب رشته توضیح کامل ارائه شده است).

6- نوع گزینش رشته های دوره روزانه با توجه به ماهیت رشته و دانشگاه های پذیرنده از نوع بومی (استانی - ناحیه ای - قطبی - کشوری) است. بنابراین با توجه به نوع گزینش رشته و استان بومی شانس قبولی بیشتر می شود) شرح و تقسیم بندی انواع بومی به تفصیل در دفترچه راهنمای انتخاب رشته درج شده است).

7- نوع گزینش رشته های دوره شبانه از نوع بومی استانی است. بنابراین در انتخاب رشته های شبانه شانس قبولی در استان بومی بیشتر است.

8- نوع گزینش رشته های مؤسسه های غیرانتفاعی از نوع بومی ناحیه ای است. بنابراین در انتخاب این نوع رشته ها، شانس قبولی در استان های واقع در ناحیه مربوط بیشتر است.

9- نوع گزینش در رشته های دوره های نیمه حضوری از نوع بومی استانی است.

10- نوع گزینش در رشته های دوره های مجازی و پردیس های خودگردان از نوع گزینش کشوری است.

*  بنابراین گزینش بومی در اینگونه رشته ها صورت نمی گیرد.

11- نوع گزینش رشته های مربوط به دانشگاه پیام نور از نوع بومی شهرستانی است. بدین معنی که 70 درصد ظرفیت در هر رشته از واحدهای آموزشی دانشگاه پیام نور در هر شهرستان به داوطلبان بومی آن شهرستان و حدود 30 درصد ظرفیت دیگر به داوطلبان بومی شهرستانهای همجوار یا تحت پوشش مرکز یا واحد پذیرنده اختصاص می یابد.

12-  توجه داشته باشید که برای انتخاب هر مجموعه از رشته ها، باید مجاز به انتخاب آن رشته ها باشید.

13- در کارنامه به شما اطلاع داده می شود که در انتخاب چه مجموعه رشته هایی مجاز هستید.

14- در صورت علاقه به انتخاب رشته های خاص یا بورسیه، حتماً شرایط و ضوابط این رشته ها را (در انتهای دفترچه شماره 2 ) مطالعه کنید و در صورت داشتن شرایط لازم این رشته ها را انتخاب کنید.

15- اگر به رشته های نیمه متمرکز(که پذیرش آنها دو مرحله ای است)علاقه دارید و آنها را به رشته های متمرکز ترجیح می دهید، حتماً در ترتیب انتخاب های خود، رشته های نیمه متمرکز را قبل از رشته های متمرکز قرار دهید. توجه کنید که در صورت قبولی در رشته های متمرکز، گزینش داوطلب در رشته های نیمه متمرکز بعدی صورت نمی گیرد.

16- باید بدانید از بین چند رشته نیمه متمرکزی که انتخاب میکنید، در صورت داشتن شرایط، تنها به دو رشته (کد محل) معرفی می شوید. بنابراین در تعداد انتخاب شما محدودیتی نیست، اما سازمان سنجش در معرفی شما برای انجام آزمون های عملی یا مهارتی این نوع رشته ها محدودیت دارد.

17- اگر در بیشتر از یک گروه آزمایشی شرکت کرده اید و در همه آنها نیز مجاز به انتخاب رشته شده اید، فقط یک فرم انتخاب رشته(اینترنتی) با 150 انتخاب در اختیار شما قرار می گیرد.

18- در انتخاب رشته به جز اطلاعات دفترچه راهنمای انتخاب رشته (دفترچه شماره 2) حتماً اطلاعیه های تکمیلی را که در سایت سازمان سنجش و هفته نامة پیک سنجش اعلام می شود، پیگیری و مطالعه کنید. در بعضی از این اطلاعیه ها فرصت های تازه ای برای شما پیش می آید.

19- در وارد کردن کد رشته محلهای خود در فرم انتخاب رشته دقت کافی کنید. علاوه بر کد عددی، حتماً عنوان رشتة مربوط به کد انتخابی را هم کنترل کنید.

20- اگر در کافی نت انتخاب رشته می کنید، حتماً با گرفتن پرینت، کد و عنوان رشته های انتخابی و دیگر اطلاعات فرم انتخاب رشتة خود را کنترل کنید. آمار سازمان سنجش نشان می دهد، بیشترین اشتباهات انتخاب رشته، که معمولاً بعد از اعلام نتایج نهایی و قبولی افراد مشخص می شود، مربوط به داوطلبانی بوده است که انتخاب رشتة خود را به کافی نت ها یا به آشنایان خود واگذار کرده اند و خودشان در ثبت یا کنترل نهایی دخالتی نداشته اند) این مسئله مشکلات زیادی را برای داوطلبان و خانواده های آنها به همراه خواهد داشت).

21- در اولویت بندی رشته ها، به مقطع رشته های انتخابی خود (دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی) توجه کنید.

22- در انتخاب رشته ها، به دانشگاه و شهر محل تحصیل هر رشته توجه کنید. باید بدانید بعد از اعلام نتایج نهایی، تغییر رشته، دانشگاه و یا شهر محل تحصیل امکان پذیر نیست.

23- در انتخاب شهر محل تحصیل و دانشگاه مورد نظر، به امکانات خوابگاهی، فاصله از شهر محل سکونت، موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی محل تحصیل توجه کنید (داوطلبان خانم به این موضوع بیشتر توجه کنند).

24- در انتخاب رشته های تحصیلی دانشگاه هایی که در شهرستان یا استان محل اقامت شما نیست، حتماً از پیش، شرایط خانوادگی، هزینه های تحصیل و اقامتی، محدودیت های شخصی و خانوادگی را مدنظر قرار دهید.

25- در اولویت بندی رشته های انتخابی خود، توجه کنید که تحصیل تنها در رشته های دوره های روزانه دانشگاه های دولتی رایگان است و برای تحصیل در دوره های دیگر تحصیلی باید هزینه بپردازید.

26- معمولاً رشته های روزانه (به دلیل رایگان بودن) به رشته های غیر روزانه ترجیح داده می شوند. در صورتی که آگاهانه ترتیب دیگری را در نظر دارید، در اولویت بندی رشته های غیر روزانه (شبانه -پیام نور غیرانتفاعی مجازی پردیس خودگردان) در بین رشته های روزانه دقت کافی کنید.

27- معمولاً رشته های مقاطع بالاتر، به رشته های مقاطع پایین تر ترجیح داده می شوند. در صورتی که آگاهانه ترتیب دیگری را در نظر دارید، در اولویت بندی رشته های مقطع کاردانی در بین رشته های مهندسی و کارشناسی دقت کافی کنید.

28- بر اساس ضوابط دانشگاه پیام نور، تغییر رشته و انتقال پذیرفته شدگان دانشگاه پیام نور به سایر دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ممنوع است.

29- بر اساس مقررات آموزش عالی، تغییر رشته یا انتقال از دوره های نوبت دوم (شبانه)، پیام نور، مجازی، نیمه حضوری و مؤسسات غیرانتفاعی به دوره های روزانه ممنوع است.

30-  تغییر رشته و انتقال از رشته های تحصیلی دارای شرایط خاص (بورسیه ها، دبیری، رشته های تحصیلی مناطق محروم و رشته های مشابه) که پذیرفته شدگان آنها تعهدات خاصی دارند، به رشته ها یا مؤسسات دیگر امکان پذیر نیست.

31- در صورت قبولی در رشته های دوره روزانه، چنانچه نتوانید یا نخواهید در آن رشته ثبت نام یا تحصیل کنید، به مدت یک سال از شرکت در آزمون سراسری محروم می شوید. بنابراین در انتخاب رشته ها دقت کنید.

32- انتخاب یک رشته در اولویت اول یا آخرین اولویت، هیچ تأثیری در شانس قبولی شما در آن رشته ندارد. ترتیب رشته ها تنها نشان دهنده میزان علاقه مندی شما به آن رشته هاست. حتی اگر در ده ها رشته امتیاز قبولی داشته باشید، تنها در اولین رشته ای که نمره پذیرش داشته باشید، معرفی می شوید.

33- تکرار کردن یک رشته تحصیلی در بین رشته های انتخابی، نه تنها شانس قبولی شما را در آن رشته افزایش نمی دهد، بلکه فرصت انتخاب رشته های دیگری را از شما می گیرد.

34- بعد از پایان فرصت انتخاب رشته و مهلت تعیین شده برای ویرایش، امکان هیچگونه تغییر یا افزایشی در رشته های انتخابی نیست.

35- شرایط و ضوابط تحصیل و تشکیل کلاس ها در رشته های تحصیلی دوره های نیمه حضوری دانشگاه ها، مانند دانشگاه پیام نور را به دقت مطالعه کنید.

36- در انتخاب رشته های تحصیلی و وارد کردن کدهای انتخابی رشته ها، حتماً به ستون توضیحات و گرایش رشته مورد نظر توجه و دقت کافی صورت گیرد.

37- در انتخاب رشته های تحصیلی حتماً به محل تشکیل کلاسها که در ستون توضیحات درج  می شود توجه کنید (دانشگاه هایی مانند دانشگاه های تهران، صنعتی امیرکبیر، خوارزمی و الزهرا در شهرستان های دیگر پردیسهای اقماری دارند و در صورت قبولی در پردیس ها، کلاس ها در آن شهرستان ها تشکیل می شود).

38- برخی از دانشگاه ها و مؤسسه ها (مانند دانشگاه شاهد، دانشگاه علوم قضایی و بعضی دانشگاه های دیگر) دارای شرایط خاص است. در صورت علاقه به انتخاب این دانشگاه ها، شرایط و مقررات خاص آنها را مطالعه کنید.

39- توجه کنید در روش گزینش بدون آزمون (بر اساس سوابق تحصیلی)، تنها برای دانشگاه های پیام نور و موسسه های آموزش عالی غیر انتفاعی دانشجو پذیرفته می‌شود.

40- قبل از انتخاب رشته های تحصیلی مناطق محروم، حتماً شرایط و نحوه پذیرش این رشته ها(مندرج در دفترچه) را مطالعه کنید. تغییر رشته یا انتقال از رشته های مناطق محروم، به رشته ها و دوره های دیگر ممنوع است.

41- انتخاب رشته آزمون سراسری، مراحل اجرایی مختلفی مانند اعلام نتایج، اعلام اسامی چند برابر ظرفیت (برای رشته های دارای شرایط خاص و نیمه متمرکز)، زمان برگزاری آزمونهای عملی یا مصاحبه در اطلاعیه های سازمان سنجش (در سایت سازمان و نشریه پیک سنجش) به اطلاع شما میرسد. از نظر قانونی، مسئولیت پیگیری این اطلاعی ها به عهده داوطلب است. عدم اطلاع از انتشار این اطلاعیه ها و مفاد آنها حقی را برای داوطلب ایجاد نمی کند.

42- داوطلبان باید حتماً شماره داوطلبی و شماره پرونده خود را تا پایان فرآیند اعلام نتایج نهایی نگهداری کنند. 

 

خبرنامه دانشجویان ایران

ارسال نظر

آخرین اخبار