شرایط فرزند خواندگی تشریح شد
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: برای تسهیل در اجرایی شدن قانون فرزندخواندگی سال 92 که به صورت آییننامه در آمده سلسله نشستهایی برگزار شده، این در حالی است که قانون جدید بسیاری از شرایط را برای فرزندخواندگی تسهیل کرده است.
به گزارش گلستان24،حبیبالله مسعودی فرید گفت: به دنبال قانون فرزندخواندگی در سال 92 که به صورت آییننامه در آمد سومین نشست منطقهای را با برخی استانها مانند اردبیل، زنجان، آذربایجان و کرمانشاه برای تسهیل اجرای این قانون برگزار کردیم.
وی ادامه داد: این قانون نسبت به قانون قبلی که مصوب سال 51 بود خیلی بهتر است، در قانون قبلی کودک سن 12 سال فرزندخوانده میشد اما در قانون جدید تا 16 سالگی است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: همچنین در قانون قبلی افرادی که بچه نداشتند میتوانستند فرزندخوانده داشته باشند اما در قانون جدید با داشتن یک فرزند هم میتوان اقدام کرد. همچنین در این قانون به زنان مجرد بالای 30 سال میتوان فرزند دختر برای سرپرستی واگذار کرد.
فرید گفت: در قانون قبلی فرزندخواندگی فقط به فرزند بیسرپرست اجازه واگذاری داده میشد اما اکنون کودکان بدسرپرست هم میتوانند به خانوادهها سپرده شوند البته به شرط آنکه قاضی این موضوع برایش ثابت شود که خانواده جدید میتواند کودک را به سرپرستی بگیرد ما فقط نقش مشاور و کارشناس را داریم.
وی ادامه داد: قبلاً ثلث مال باید به نام فرزند میشد این در حالی بود که خیلی از خانوادهها شرایط خوبی داشتند اما از نظر مالی درآمد بالایی نداشتند. در نتیجه در قانون جدید آمده مسؤولیت سپردن کودکان در چنین خانوادههایی با بررسی تمهیدات از سوی قاضی پرونده انجام شود و قاضی بر اساس آن تصمیم بگیرد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: قبل از انقلاب 12 هزار کودک در مراکز بیسرپرست نگهداری میشدند اما اکنون 9800 نفر شده است چرا که فرزندخواندگی بیشتر شده و به عنوان امین موقت هم کودکان را فرستادهایم.
فرید ادامه داد: طبق قانون هر کسی که برای فرزندخواندگی اقدام کند طی 2 ماه صلاحیتش تأیید میشود و پس از تأیید قاضی کودک سپرده میشود. جالب اینکه بیشتر خانوادهها متقاضی دختر هستند.
منبع: فارس
ارسال نظر