مشکلات امنیتی شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی جزو حیاتیترین بخشهای فضای مجازی است، اما اگر بخواهیم صریح باشیم، باید بگوییم نگرانیهای جدیای درزمینه ی امنیت این شبکهها وجود دارد. علیرغم مشکلات امنیتی خود اینترنت و شبکهها، برخی از این مشکلات مربوط به اهمالکاری از طرف خود کاربران میباشد.
شبکههای اجتماعی جزو حیاتیترین بخشهای فضای مجازی است، اما اگر بخواهیم صریح باشیم، باید بگوییم نگرانیهای جدیای درزمینه ی امنیت این شبکهها وجود دارد. علیرغم مشکلات امنیتی خود اینترنت و شبکهها، برخی از این مشکلات مربوط به اهمالکاری از طرف خود کاربران میباشد. در اینجا ما به 5 اشتباه از طرف کاربران اشاره میکنیم.
- فراموش کردن برای خارج شدن از سیستم
امنیت شبکههای اجتماعی خود را با لاگ آوت شدن Log out در هرزمانی که میخواهید یکقدم از سیستم خود دور شوید؛ را تضمین کنید. این بهترین کار است؛ زمانی که دقایقی برای شما کاری پیش میآید؛ از صفحهای که در آن بودهاید خارجشده و مرورگر خود را ببندید. زیرا اگر صفحههای اجتماعی خود را به همان حال رها کنید؛ امکان هک شدن سیستم بسیار بالا میرود، به دلیل اینکه هرکسی که به سیستم شما دسترسی داشته باشد؛ میتواند به صفحههای شما نیز دسترسی داشته باشد و به دنبال آن بهسادگی میتوان پسورد شمارا عوض کند و حتی ممکن است بهجای شما در صفحه پست بگذارد. این مسئله زمانی مهمتر میشود که شما از یک سیستم عمومی استفاده کنید.
- کلیک کردن بر روی آگهیهای فریبنده
ویروسها و بدافزارها غالباً از طریق همین آگهیهای آزاردهنده و برخی مواقع جذاب و فریبنده، وارد سیستم ما میشوند. فضای مجازی هم مانند دنیای واقعی؛ اگر معقولانه و واقعی به نظر میرسند بهاحتمالزیاد واقعی هستند اگرنه که دست نگهداشته و کلیک نکنید.
- ارتباط برقرار کردن با غریبهها
زمانی که یک صفحه در شبکههای اجتماعی باز میکنید، مراقب باشید که درخواست دوستی چه کسی را قبول میکنید. ارتباط برقرار کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات باکسانی که آنها را نمیشناسید میتواند خطرناک باشد. اگر درخواست دوستی از جانب یک شخص غریبه به شما رسید بهترین کار این است قبول نکنید.
- استفاده از برنامههای ثالث
بخشی از درخواستهای شبکههای اجتماعی، شامل همهی بازیها و برنامههای مختلف است. حتی اگر تعداد قابلتوجهی از آنها امن و بلامانع باشند بازهم برای تائید یک سری اطلاعات اساسی از شما درخواست میکنند که ممکن است امنیت شبکهی شما و دوستانتان را تهدید کند. از منبع این درخواستها مطمئن شوید و همینطور قبل از موافقتکردن شرایط استفاده از برنامهها را بهدقت بخوانید.
- خوب استفاده نکردن از تنظیمات امنیتی سیستم
شبکههای اجتماعی به کاربران این امکان را میدهند که قادر باشند دسترسی افراد به اطلاعات آنها را محدود کنند. برای مثال فیسبوک به شما این امکان را میدهد که تصمیم بگیرید که چه کسی دوست شماست و چه کسی نیست و اینکه محتوای پستهای شما در دسترس چه گروهی قرار بگیرد. یک روش برای اطمینان این است که همهی آپشن ها را غیرفعال کرده و تنظیمات آن را از نو شروع کنید.
سه نقص امنیتی مهم
به نظر میرسد سالانه، شکافهای امنیتی جدیدی در بدنهی شبکههای اجتماعی به وجود میآید، صفحههای اجتماعی کمپانیهای بزرگی مانند CNN و Burger King هک شده است. اغلب رخنهها این معنی را میدهد که پسورد دزدیدهشده است. حتی شبکههای اجتماعی بسیار بزرگ و مهم نیز با این رخنهها سروکار دارند. سه مورد از مهمترین نقصها عبارتاند از:
- هارت بلید Heartbleed
هارت بلید؛ یک اشکال نرمافزاری در کتابخانه رمزنگاری متنباز اپناساسال است که به مهاجم اجازه خواندن حافظه رایانهای که در حال اجرای این نرمافزار است را میدهد. این باگ همچنین به مهاجم اجازه بازیابی کلیدهای شخصی اس اس آل را میدهد. این اشکال در پی یک اشتباه در کد نویسی اپناساسال به وجود آمده است.
هارت بلید شاید یکی از تهاجمیترین مشکلات امنیتی اینترنت باشد، زیرا این مشکل تنها مربوط به گوشی یا سیستم شما نمیشود بلکه این مشکل به برنامهی بسیاری که از آن استفاده میکنید آسیب میزند بهسادگی در معرض هک شدن قرار میگیرید.
- زندسک، فیسبوک و غیره
اگرچه زمانی که زندسک (zendesk) که یک سایت ارائهی خدمات به مشتریان برای Pinterest، Tumbler و توییتر هک شد، هیچ پسوردی به دست هکرها نیفتاد اما این نقص هزاران کاربر ایمیل را تحت تأثیر قرارداد. این اتفاق در سال 2013، یک ماه بعد از ایجاد شکاف امنیتی در فضای مجازی رخ داد، اتفاقی که طی آن هکرها نزدیک به دو میلیون نام کاربری و پسورد از فیسبوک، گوگل، یاهو، لینکداین، توییتر و 93،000 وبسایت دیگر دزدیدند.
- ارتش الکترونیک سوریه
در اوایل سال 2014، ارتش الکترونیک سوریه، وبلاگهای اسکایپ، اکانت های توییتر و صفحههای فیسبوک را هک کرد. این گروه حتی سایت نیویورکتایمز را با موفقیت هک کردند و همینطور کاخ سفید و بازار بورس بهصورت جدی از طرف ارتش سوریه با تهدید مواجه شد.
چهکاری انجام دهید اگر حساب کاربریتان هک شد
بدون توجه به اینکه آیا تنها حساب کاربری شما است که با این خطر مواجه شده و یا کل سایت، شما باید چند گام ساده بردارید تا این مشکل حل شود.
- ویروسیابی کنید
در این نوع هک که فیسبوک و گوگل را تحت تأثیر قرار میدهد، معمولاً به دلیل ویروسها و بدافزارهایی که به سیستم شما راهیافته و آن را آسیبپذیر کردهاند اتفاق میافتد. از یک برنامهی آنتیویروس شناختهشده و معتبر استفاده کنید تا سیستم را اسکن کند، اگر مورد و برنامهی مشکوکی بود آن را پاک میکند. بعدازاین کار اگر همچنان از امنیت سیستم خود مطمئن نیستید آن را فرمت کنید و دوباره ویندوز نصب کنید. زمانی که رایانهی شما پاک شد، بهترین شیوه برای جلوگیری از اتفاقات دوباره، آنتیویروسی معتبر نصبکرده و همیشه آن را بهروز نگهدارید.
- تعویض پسوردها
یکبار که یکی از حسابهای کاربری شما درخطر هک شدن قرار گرفت، بهترین کار این است که فرض کنید همهی حسابهای کاربریتان درخطر هک قرارگرفتهاند. همهی پسوردها را تعویض کرده و کلمههای عبور قوی و متفاوت از هم بگذارید.
- یک برنامهی مدیریت پسورد داشته باشید
ازآنجاییکه امنیت شبکه به پسوردهای متعدد و قوی وابسته است؛ ممکن است یادآوری همهی آنها مشکل باشد. از یک نرمافزار' مدیریت کلمه عبور' استفاده کنید تا آسیبپذیر بودن خود را کاهش دهید. همینطور میتوانید از برنامههای تولیدکنندهی پسورد استفاده کنید تا کلمه عبور شما قوی و هک آنها مشکل باشد و شما نیاز است که تنها یک کلمه عبور را به خاطر بسپارید تا به برنامهی مدیریتی دسترسی داشته باشید.
- گزارش کنید
اگر شما هک شدید و دسترسی به صفحههای اجتماعی خود ندارید به خدمات شبکههای اجتماعی گزارش دهید، شاید مجبور شوید که اثبات کنید صفحه متعلق به شما است. اما بههرحال این کار اجتنابناپذیر است. زیرا اگر شخصی به صفحههای اجتماعی شما دسترسی داشته باشد میتواند بهجای شما مطالبی را پست کند که عواقب این کار در خوشبینانهترین حالت میتواند به آبروی مجازی شما لطمه وارد کند.
- از تائید دومرحلهای استفاده کنید
اگر شبکههای اجتماعی به شما پیشنهاد میکند از 'تائید دومرحلهای' استفاده کنید، این کار را انجام دهید. افزودن لایهی امنیتی باعث میشود دسترسی به صفحهی شما مشکلتر شود.
در شبکههای اجتماعی ایمن بمانید
هر شبکهی اجتماعی روشهایی را پیشنهاد میکند که با استفاده از آنها میتوانید صفحهی خود را در بالاترین سطح امنیتی نگهدارید؛ سیاستگذاریهای آنها را مطالعه کرده و راهنماییهای امنیتی آنان را دنبال کنید.
- فیسبوک: در این شبکه بخشی به نام comprehensive help page وجود دارد که با مراجعه به این قسمت میتوانید جزئیات مربوط به حفاظت صفحهی کاربری خود در برابر هک شدن و دیگر تهدیدهای امنیتی را دریافت و تنظیم کنید.
- Foursquare: برای اینکه بدانید چه کسی به اطلاعات کاربری شما دسترسی دارد، به بخش Help Center بروید. این صفحه روشهایی برای ایجاد تنظیمات حریم خصوصی برای هر کاربری را آموزش میدهد.
- Instagram: اگر شما یک صفحه در اینستاگرام داشته باشید، صفحهی Offical page را برای امن نگهداشتن صفحهی کاربری خود مطالعه کنید.
- LinkedIn: صفحهی Help Center را برای داشتن دامنهی وسیعی از اطلاعات امنیتی موردنیاز مطالعه کنید، برخی از مطالب در مورد روشهای حفاظتی حریم خصوصی، مشخصات و حساب کاربری شما است.
- Pinterest: برای امن نگهداشتن صفحهی خود شما باید به دو بخش دسترسی داشته باشید: Privacy setting و account security. اگر اکانت شما هک شد و یا توسط خود سایت به حالت safemood رفت، برای حل مشکل به بخش account security رفته و ایراد را برطرف نمایید.
- Tumbler: در مورد این شبکه یکی از بهترین راههای بالا بردن امنیت استفاده از بخش two-factor authentication است و همینطور برای تنظیمات حریم خصوصی میتوانید به قسمت security setting page مراجعه کنید. در این قسمت شما میتوانید یاد بگیرید که چگونه اشخاص و گروههای ثالث را از صفحهی خود دورنگه دارید.
- Twitter: به صفحهی Help Center برای یادگرفتن بهترین روشهای امنیتی مراجعه فرمایید.
YouTube/Google+: اگر شما در این شبکهها حساب کاربری دارید، صفحهی زیر را در مرورگر خود بوک مارک کنید. https://support.google.com/accounts/answer/46526?hl=en. این صفحه یک منبع فوقالعاده برای یادگیری در مورد پروسهی تائید دومرحلهای، بدافزارها و ویروسها، اطلاعات عمومی در مورد تنظیمات صفحه شما و بهترین روشهای حفاظت امنیتی است.
ارسال نظر