«بچه شیعه باس...»؛ گفتگو با مدیر یک صفحه اینستاگرام محبوب +تصاویر
بیشترین منتقدان ما مردان هستند که به ما میگویند چرا اینقدر مینویسید که باید هوای همسرانمان را داشته باشیم! مردان منتقد به ما میگویند چرا اینقدر نقشی ندارند؟ در واقع 90 درصد اعتراضها اتفاقا از سوی مردان است!
به گزارش گلستان24، چه شیعه باس سیب زمینی تشریف نداشته باشه، بچه شیعه باس اخلاق بد شوهرش رو تحمل کند، بچه شیعه باس ناخناش رو بلند و تمیز نگه داره البته فقط خانوما و ... این جملات گوشهای از پستهای پیجیست به نام «بچه شیعه باس» که این روزها خبرساز شده است. برخی افراد، جملات و تصاویر این پیج را توهین آمیز میدانند و برخی دیگر نیز نسبت به احادیث و روایاتی که در آن مطرح شده انتقاد وارد میکنند. همه این موضوعات سبب شده تا در هفتههای گذشته این پیج و برخی پستهایش به یکی از پربحثترینها در شبکههای اجتماعی تبدیل شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا با ادمین این صفحه صحبت کنیم و از او در مورد نحوه تولید محتوای این صفحه که در حدود 145 هزار فالوئر دارد، بپرسیم. نام او «سید مجتبی» است اما از ما میخواهد که فامیلیاش را چاپ نکنیم. خودش میگوید بسیاری از دوستان نزدیک او نیز خبر ندارند که این فرد صاحب پیج «بچه شیعه باس» است. خودش میگوید هدفش از راهاندازی این صفحه آن است که افرادی که ته مایههای مذهبی دارند را با استفاده از دنیای مدرن و نوشتههای به روز، به سمت مذهب جلب کند. این گفت و گو را بخوانید.
*ایده اولیه پیج «بچه شیعه باس» از کجا شکل گرفت؟
حدود دو سال پیش دیدیم یک سری از صفحات، سبک زندگی ناهنجار را ترویج میهند. سبک زندگی که مناسب ما ایرانیها و مسلمانها نیست. به نظر ما این صفحات نه تنها با دین ما همخوانی نداشت بکله با فرهنگ ایرانیها نیز ناسازگاری داست. در آن موقع نام این صفحات «دختر باس»، «پسر باس»، «مرد باس» و ... نام داشت. این صفحات سبک زندگی غیرایرانی و غیراسلامی را به مردم القا میکرد و صفحات اورجینال آنها آمریکایی و انگلیسی بودند. همگی ترجمه بودند و عینا کپی می شدند.
*تیم اولیه چند نفر بود؟ چگونه با هم آشنا شدید؟ آیا عضو سازمان خاصی بودید؟
دو نفر دوست بودیم که این فعالیت را آغاز کردیم و فعالیت خاصی نیز نداشتیم. دوست من نیز به علت مشغله زیاد پس از مدتی جدا شد و در حال حاضر به تنهایی این صفحه را اداره میکنم.
*چند سال سن دارید و در چه رشتهای تحصیل میکنید؟
24 سال سن دارم. لیسانس روابط دیپلماتیک دارم و الان دانشجوی فوق لیسانس همین رشته هستم.
*استارت کار چگونه شکل گرفت؟
ابتدا از جیب خود هزینه و یک لوگو طراحی کردیم. یک خانه که با تسبیح ساخته شده است که منظورمان سبک زندگی ایرانی – اسلامی است. در ابتدا طرحهای شخصیتها و کاراکتر ها بسیار ساده بود و فقط 3 نفر بودند. یک خانم، یک آقا و یک زوج.
*مخاطب و گروه هدف شما چه کسانی بودند؟
ما چون در فضای مجازی فعالیت میکنیم عمده مخاطبهای ما در بازه سنی 18 تا 30 سالگی هستند. در این حدود سنی هم پسر مجرد داریم، هم دختر مجرد و هم زوج. پس ما باید روی این سه گروه کار میکردیم.
*طرحهایتان را چه افرادی طراحی میکنند؟
به دلیل آنکه ما بودجه خاصی نداشتیم، عموما از طراحهایی استفاده میکردیم که یا رایگان فعالیت میکردند و یا مبالغ بسیار اندکی میگرفتند. به همین دلیل طراحهای مختلفی داشتیم و هر کدام از آنها به دلایل مختلفی فرصت کمک به ما را نداشتند. فصل جدید «بچه شیعه باس» با حضور طراحی آغاز شد که حتی حاضر نبود نام او را بنویسیم و به صورت رایگان برای ما طراح میکشید. طرحهای ما فقط به دلیل علاقه با ما هکاری میکنند.
*احادیث و روایات را چگونه پیدا و انتخاب میکنید؟
مبنای ما بر این است حدیثی که منبع ندارد و یا منبع آن معتبر نیست را کار نکنیم.
*آیا شما با روحانیون و افراد آشنا به دین هم مشورت میکنید؟
بله. این فعالیت را به طور مستمر انجام میدهیم. در ابتدای کار نیز با روحانیون مشورت کردیم و چند کتاب به ما معرفی کردند. یکی از کتابهای شاخصی که به ما معرفی کردند کتاب «مفاتیح الحیات»آیت الله جوای آملی بود. این کتاب احادیث سبک زندگی را به تفکیک آورده است. ما گشتیم و دست گذاشتیم روی احادیثی که کمتر شنیده شده باشند و جلوه رحمانی و اقلانی دین را بتواند نشان دهد. با روحانیون مشهوری که در فضای مجاری فعال بودند صحبت کردیم و قرار شد آنها بر کار ما نظارت داشته باشند. چون ما کارشناس دینی نیستیم و نمیخواستیم در کار ما مشکلی ایجاد شود.
*آیا در میان افراد مذهبی نیز منتقد داشتید؟مخالفانی داشتید که بگویند نباید این احادیث کار شوند؟
بله بسیار زیاد در ابتدای امر که میخواستیم این کار را انجام دهیم مبنا را بر این گذاشتیم که افراد مذهبی سبک زندگی مشخص خود را دارند و نمیآیند از ما الگوبرداری کنند. ما تلاش داریم تا افراد غیرمذهبی را مذهبی کنیم. افرادی که ما بین گیر کردند و شاید از احکام واقعی دین خبر ندارند. مثلا برخی افراد همواره احادیث عذاب به گوششان رسیده است. ما گفتیم صورتهای بخشندگی و رحمانی دین اسلام را نیز به آنها نشان دهیم.
*انتقادهای افراد مذهبی در مورد چه موضوعاتی بود؟
ما احادیثی را انتخاب میکنیم که کمتر شنیده شده است. بنابراین افرادی که برای بار اول آنها را میبینند، میگویند که سندیت ندارد. در حالی که همه احادیث از منابع معتبر جمع آوری شدهاند. همچنین ما برای محکم کاری یک فیلتر دیگر هم قرار دادیم و وقتی یک حدیث پیدا میکنیم، آن را نزد روحانیون میبریم تا اطمینان پیدا کنیم منظور آنها را درست متوجه شدیم.
*در مورد پوشش زنان طرحهای صفحه شما چطور؟
برخیها به ما گفتند چون صفحه مذهبی است زنان باید حتما پوشش چادر داشته باشند ما در این قسمت نیز مشورت کردیم. با افراد شناخته شدهای صحبت کردیم که آنها تأکید کردند حجاب کامل الزاماً چادر نیست. چادر حجاب برتر است ولی یک زن پوشیده هم میتواند حجاب کامل داسته باشد. ما هم همین کار را انجام دادیم.
*حتی در برخی موارد طرحهای زنان بیحجاب را نیز کار کردهاید. آیا این طرحها انتقادهایی را در پی نداشت؟
برخی دوستان مذهبی به ما ایراد میگرفتند و میگفتند نباید چنین طرحهایی کار شود. ما در پاسخ تأکید کردیم که این در منزل است. در منزل نیز زن باید خودش را برای همسرش آراسته نگاه دارد. ما چگونه باید این را در معرض نمایش میگذاشتیم؟ همچنین نباید این موضوع را از نظر دور داشت که برخی از افراد نیز ممکن است به دین آشنایی نداشته باشند. مثلا افرادی بودند که در خارج از کشور زندگی میکردند و زیاد با دین اسلام آشنایی ندارند. به این افراد موارد غیرواقعی در مورد دین اسلام گفتهاند. آنها میآیند و در پیج ما سوال میکنند آیا زنان شما باید در خانه هم حجاب داشته باشند؟
*نحوه پوشش فالوئرهای پیج شما چگونه است؟
نکته جالب اینجاست که شاید در حدود 50 درصد فالوئرهای پیج ما حتی حجاب اولیه را نیز ندارند.
*فالوئرهای شما فقط از ایران هستند؟
طبق آماری که خود اینستاگرام به ما نشان میدهد، ترتیب بیشترین فالوئرها به این صورت است: ایران، بحرین، عراق، آمریکا و اروپا هستند. از سایر نقاط جهان نیز فالوئرهای مختلفی داریم.
*از سوی دیگر برخی انتقادها نیز به طرحها و نوشتههای شما وارد است. منتقدان میگویند نقش زن در پیج شما فقط به خانه معطوف است.
ما داریم میگوییم سبک زندگی وقتی میخواهیم سبک زندگی یک زوج را بگوییم، مسلما سبک زندگی زوج را در خانه میگوییم اما در پست دیگری حدیثی آوردیم در مورد ورزش زنان و تقدیر کردیم از قهرمانان المپیک. معنی انی پست یعنی رفتن زنان به عرصههای بین المللی امام خمینی(ره) گفتهاند زنان باید در اساسیترین تصمیمگیریهای مملکت حضور داشته باشند. ما که نمیتوانیم برخلاف صحبت بزرگان صحبت کنیم.
*پستهایی مانند آن که زن باید خودش را برای شوهرش آرایش کند، هوای او را داشته باشد و ...
اتفاقا بیشترین منتقدان ما مردان هستند که به ما میگویند چرا اینقدر مینویسید که باید هوای همسرانمان را داشته باشیم! مردان منتقد به ما میگویند چرا اینقدر نقشی ندارند؟ در واقع 90 درصد اعتراضها اتفاقا از سوی مردان است! ما به صورت میانگین حدود 10 پست در مورد تکریم زن در خانه میگذاریم و یک پست میگذاریم در مورد تکریم مرد. اما همه آن یک پستی که در مورد تکریم مردان هست را میبینند و آن را دست به دست میکنند.
*مثلا یکی از پستهای جنجالی این بود که زن باید هوای همسرش را داشته باشد حتی اگر عصبانی باشد...
چند روزی است که یک سری افراد به این صفحه هجمه آوردهاند. من همه بازتابها را نگاه کردم و متوجه شدم کار آنها تخریب است. یعنی طرف وقت گذاشته و همه را مطالعه کرده است. ما مثلا پست گذاشتیم اگر مردی وسع مالی داشته باشد باید هوای زن خود را داشته باشد. آن افراد این پستها را به اشتراک نمیگذارند و تنها آنچه مد نظر خودشان است را مطرح میکنند. مثلا ما در زمان میلاد حضرت معصومه(س) احادیثی گذاشتیم که کمتر کسی آنها را شنیده است. یا مثلا در مورد کمک به حیوانات چندین پست گذاشتهایم. آیا آنها را بازنشر کردهاند؟ ما مانند پازل عمل کردهایم. یعنی چندین پست گذاشتهایم که شوهر باید هوای همسر خود را داشته باشد و در پست بعدی گفتهایم که حالا شوهر اگر زمانی اخلاقش خوب نبود، زن باید مدتی هوای او را داشته باشد.
*پس منظورتان همیشگی نبوده است؟
نه به هیچ عنوان. اگر مردی همیشه اخلاقش بد است، فاسد است و ... که نباید هوای او را داشت. اصلا چنین مردانی را نیز باید تادیب کرد. دین اسلام طلاق را برای همچین مواردی گذاشته است. من با مطالعه خدمتتان عرض میکنم که بزرگترین روانشناسان هم تأکید داشتهاند اگر مردی برای مدتی اخلاقش عوض شد بهتر است در یک بازه زمانی با او مدارا داشته باشد. خیلیها نتیجه گرفتهاند و پس از مدتی اخلاق شوهر کاملا تغییر کرده است.
*پستهایی که در مورد غیرت گذاشتهاید چطور؟
ما چندین پست و احادیث معتبر در مورد غیرت گذاشتهایم اما از سوی دیگر حدیثی از امام علی(ع) نیز منتشر کردهایم که غیرت زیاد، زن را به فساد میکشد.
*یک پست شما که بسیار دست به دست میشود این است که مرد نباید سیب زمینی باشد ...
اولا همه مردهای ایرانی غیرت دارند. حتی فردی که از حجاب اولیه نیز باخبر نیست، برادری دارد که روی او غیرت دارد. اصلا مگر میشود مردی غیرت نداشته باشد؟ حالا ما این را با زبان طنز آوردهایم و گفتهایم که مرد نباید سیب زمینی باشد.
*پست دیگری هم در مورد لاک زدن خانمها دارید که باید وقتی بیرون میروند آن را پاک کنند.
مستحب است که خانمها ناخنهایشان بلند باشد. در برخی حدیثهای دیگری داریم که ناخن زنان زینت است. در حدیث دیگری داریم که خانمها نباید زینت خود را به نامحرم نشان دهند. ما هم در توضیح این پست گفتهایم که باید به مرجع تقلید خود مراجعه کنید. اگر مرجع شما ناخن را زینت حساب کرده پس باید آن را از دید نامحرم بپوشانید. مثلا مرجعی که من از او تقلید میکنم گفته است که ناخن زینت محسوب نمیشود. اگر من بر مبنای مرجع خودم میزدم، خیلیها ایراد میگرفتند.
*آیا شما از نهاد و سازمانی بودجه میگیرید؟
ما به هیچ عنوان از هیچ جا بودجه نمیگیریم. البته یک بار از پدرم پول گرفتم.
ارسال نظر