پسران مزاحم در حوالی مدارس دخترانه گرگان
کوچههای شلوغ و سیل دانشآموزانی که رهسپار مدارس گرگان میشوند، چهره زیبای این شهر شمالی است اما با این وجود خانوادهها همچنان نگران فرزندانشان هستند.
حضور پسران در هنگام تعطیلی مدارس به ویژه در حوالی مدارس دخترانه، سریال تکراری و تلخی است که این روزها اتفاق میافتد هر چند حضور ماموران انتظامی تا حدودی از این مزاحمتها کاسته است.
به گزارش گلستان24، متلکپراکنی و قرارهای غیرمتعارف در کوچههای خلوت اطراف، از جمله روایتهای تلخی است که در مسیرهای برگشت دختران این دیار شمالی به ویژه در گرگان روی میدهد.
هرچند این مزاحمتها ریشه قدیمی دارد، اما تهاجم فرهنگی و ترویج بیبندوباری توسط رسانههای جمعی همچون ماهواره و شبکههای اجتماعی موجب شده تا عطش رفتارهای خطرناک در نوجوانان بیشتر شده و آنان در این شرایط سنی خطرناک رفتارهای غیرمتعارف و غلط از خود بروز دهند.
در اینسالها به واسطه تزریق برخی هنجارشکنیها، ارزشهای اصیل انسانی و دینی در جامعه کمرنگ شده که این موضوع جدا از هجوم انگارههای فرهنگی خارج از مرزها، ریشه در تربیت افراد و حتی نوع عملکرد متولیان جامعه است.
در این مجال به دنبال ریشهیابی مشکلات فرهنگی نیستیم، بلکه صحبت از چگونگی رفتار با جامعهای دارد که ممکن است به واسطه برخوردهای سطحی و غیراصولی همچنان به هنجارگریزی ترغیب شود و از خود، خود دور شود.
یکی از والدین دانشآموزان با اشاره به وجود برخی مزاحمتها برای دانشآموزان در مسیر مدارس گرگان گفت: این مزاحمتها در مسیر عبوری مدارس و دور از چشم مامورانی روی میدهد که در مبادی ورودی مدارس مستقر هستند.
فاطمه سعادت در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: من خودم سعی میکنم دخترم را صبح به مدرسه بیاورم و بعدازظهر بردارم که خدای ناکرده فرزندم بابت این موضوع آسیب نبیند.
*رواج دوستیهای غیرمتعارف ریشه در بیاعتقادی دارد
وی ادامه داد: متاسفانه دوران نوجوانی، مرحله بسیار حساسی است و بسیاری از مشکلات خانوادهها در این زمان روی میدهد چرا که فرزندان احساس استقلال میکنند و بیشتر به حرفهای همسالان خود توجه میکنند و کمتر توصیههای والدین را میپذیرند.
سعادت یادآور شد: متاسفانه برخی ناهنجاریهای اخلاقی در جامعه همچون داشتن دوست از جنس مخالف باب شده و خانوادههایی که از ریشه کمتر دینی و اعتقادی برخوردار هستند نه تنها با این موضوع مخالفتی ندارند بلکه برایشان عادی است.
وی ادامه داد: کافی است که در یک کلاس تنها یکی از همسالان این موضوع این نوع دوستی غیر متعارف را ترویج کند، که متاسفانه این موضوع بسیار خطرناک است اما به واسطه جذابیت برای یک نوجوان ممکن است سریعا وی را به چنین وادی تلخی بکشاند.
مادری که منتظر فرزندش در جلوی درب دبیرستان مرحله اول، ایستاده، وقتی از او میپرسم چرا از سرویس استفاده نمیکنید، گفت:من با وجود آنکه منزلم به محل تحصیل فرزندم چندان نزدیک نیست اما به خاطر مسایلی ترجیح میدهم فرزندم را خودم به منزل ببرم.
ح. تمسکنی در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اذعان کرد: متاسفانه وضعیت جامعه با توجه به برخی فرهنگهای نامتعارف برای خانوادهها چندان مطلوب نیست، هرچند ممکن است برخی خانوادهها با چنین اوضاعی مسئله ای نداشته باشند اما برای ما قابل قبول نیست که ارتباط محرم با نامحرم تبدیل به یک موضوع عادی شود.
وی ادامه داد: دخترم که 13 سال بیشتر ندارد، میگوید یکی از همکلاسیهایش به او گفته که سه دوست پسر دارد، میدانید از شنیدن چنین حرفی واقعا جا خوردم و البته از دخترم خواستم ارتباطش را با آن دختر قطع کند اما بپذیریم که همسالان روی یکدیگر تاثیر میگذارند و ممکن است همکلاسیهای دیگر وی به دلیل ناآگاهی چنین مسیر غلطی را ادامه دهند.
تمسکنی خاطرنشان کرد: شنیدن چنین موضوعی بسیار تاسفبرانگیز است و دلم به آن دختر میسوزد که در چنین سن حساسی خوب و بد خود را نمیداند و خانوادهاش نیز به دلیل فقدان ارتباط نامناسب نتوانستهاند که مانع از چنین خبط و حرکت شنیعی شوند.
وی یادآور شد: متاسفانه چند بار در کوچههایی اطراف مدرسه نیز گاهی دخترهایی میبینم که تحت تاثیر پسران قرار میگیرند و وارد بازیهای میشوند که بازنده اصلی خود آنها هستند.
یکی دیگر از والدین دانشآموز دبیرستانی با تائید گفتههای دیگر والدین گرگانی، عنوان کرد: متاسفانه برخی به اشتباه زبالههای فرهنگی غرب را به عنوان کلاس و مظهر تمدن میدانند در حالی که حتی در آن کشورها هم حتی این ارتباطات هم قاعده دارد.
*بازنده اصلی روابط نادرست دختران هستند
م. مهری اضافه کرد: فقدان آگاهی، کمتوجهی خانوادهها به نیازهای عاطفی نوجوانان، مشاهده فیلمها و سریالهای غیرمتعارف از کانالهای غیرمجاز و فقدان توجه به موضوع پرورش در مدارس موجب شده تا لجامگسیختگی فرهنگی آن هم در موضوع ارتباطات نوجوانان روی دهد.
وی یادآور شد: این که سکوت کنیم و راجع به این مشکلات صحبتی نکنیم، مشکلی را حل نمیکند بلکه باید در مدارس که مکان خوبی برای آگاهی نوجوانان است باید به شکل جدی به این موضوع پرداخته شود و نوجوانان را از این روابط پرخطر بازداشت.
یک محقق علوم اجتماعی با اشاره به وجود اختلالات رفتاری در نوجوانان اذعان کرد: والدین یا مربیان در ارتباط با نوجوانان اکثرا سردرگم و نامطمئن هستند که همین موضوع ممکن است اضطرابهایی را ایجاد کند و به برخوردهای غیرمنطقی بیشتری منتهی شود.
سید قربان حسینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: : بداخلاقی والدین با نوجوان در این سنین و به ویژه در خصوص مسائل و کنجکاویهای جنسی آنان نتیجه عکس داشته و باعث بدبینی آنها در بزرگسالی میشود که این خود مقدمه بروز بسیاری از مشکلات در زندگی آینده نوجوان است.
وی تصریح کرد: والدین نباید حق نیاز جنسی را در نوجوانان خود نادیده بگیرند و باید برای پیشگیری، رفع و حل مسائل و مشکلات ناشی از بلوغ، توانایی صحبت از احساسات شخصی نوجوان را در محیط های خانوادگی افزایش دهند.
حسینی ادامه داد: والدین باید ادبیات نوجوان را شناخته، توانایی گفتوگو را در خود افزایش دهند تا بتوانند از آسیبهای نوظهور ناشی از رشد تکنولوژی در نوجوان خود پیشگیری کنند، چرا که زیرا «نوجوانی» مانند راه رفتن بر لبه دیواری باریک بوده و چنانچه نتوان فرد را به درستی در این دوران هدایت کرد، هر لحظه ممکن است فرد به درهای پرتاب شود که بازگشت از آن بسیار دشوار خواهد بود.
وی با تاکید بر مدیریت روابط با فرزندان نوجوان اذعان کرد:متاسفانه مسائل و کنجکاوی های جنسی نوجوان که بخشی از مراحل طبیعی رشد وی به شمار میرود در فضاهای پنهان خانوادگی قرار میگیرد.
این استاد دانشگاه گلستان ادامه داد: خانوادهها باید بپذیرند که نیاز و کنجکاویهای جنسی مانند هر فرد دیگری در نوجوان آنها نیز وجود دارد به همین دلیل باید در این رابطه نگاهی احترام آمیز و عاری از اتهام به نوجوان داشته باشند.
*والدین به ارتباط عاطفی خود و فرزندانشان توجه کنند/ با فرزندانتان گفتوگو کنید
حسینی خاطرنشان کرد: بهتر است در این سن پدران با پسران و مادران با دختران گفت و گو کنند و با ارائه برخی نکات، زمینه اقدامات پیشگیرانه را برای آنها فراهم کنند.
وی با تاکید بر حیای بیمورد خانوادهها در خصوص مسائل جنسی نوجوانان و اینکه در بسیاری از مواقع خانوادهها گمان میکنند که اگر با نوجوان در این مورد گفت و گو کنند به اصطلاح چشم و گوش آنها باز میشود اظهار کرد: صحبت والدین در جهت دهی و هدایت فرزندان موثر است؛ این درحالی است که اکنون خانوادهها حتی با ادبیات نوجوان خود آشنا نیستند و به علت عدم تجربه مسائل اینچنینی در دوران نوجوانی خود، قدرت مدیریت اوضاع را نداشته و به این ترتیب همواره سعی در سرکوب و یا آزادیهای بیمورد دارند که هردو آسیبزاست.
حسینی متذکر شد: زمانی که پدران و مادران گفتوگو نکردن و سکوت در این مسائل مهم در در دستور کار خود قرار میدهند نوجوان در جهت رفع کنجکاویهای خود راه اشتباه را انتخاب میکند.
وی با اشاره به نقش مدارس به عنوان خاستگاه تربیتی در جامعه تصریح کرد: ایجاد متون آموزشی متناسب در مدارس و تدریس آنان توسط مربیان پرورشی نیاز امروز جامعه ماست تا بتوان رفتارهای پرخطر جوانان را به سمت آگاهی و رفتار متناسب سوق داد.
شرایط اکثر مدارس در گروه سنی نوجوان به دلیل حساسیت خاص خود دچار مشکلات و رفتارهای غیرمتعارف نوجوانانی است که به دلیل غلیان مباحث جنسی به سمت گروههای سنی کوچکتر خود سوق داده میشود و میتواند موجب ناهنجاریهای اجتماعی شود که این موضوع باید بیش از پیش جدی گرفته شود.
خانوادههای گلستانی نیز باید ضمن ارتباط مناسب با فرزندان خود، دورادور بر رفتار فرزندان خود و دوستانی که وی انتخاب کرده نظارت کنند تا فرزندانشان در اتفاقات تلخی که متاسفانه در ارتباطات نامتعارف روی میدهد، مبتلا نشوند.
انتهای پیام/
منبع: گلستان ما
ارسال نظر