این روزها بیماری اوتیسم بحث برخی محافل عمومی شده و نوعی بیماری است که بسیاری از خانواده‌ها از آن غافل هستند.

اوتیسم؛ بیماری‌‌ که خانواده‌ها از آن غافلند

به گزارش گلستان24،این روزها یکی از بحث‌های برخی محافل عمومی بحث بیماری اوتیسم است که بسیاری از خانواده‌ها از آن غافل بوده و حتی آنهایی که هم نسبت به این بیماری آگاهی دارند با دغدغه‌ها و نگرانیهایی روبه‌رو هستند.

بیماری اوتیسم که باوجود اینکه سابقه طولانی دارد ولی این روزها بیشتر به گوش اکثر خانواده‌ها می‌رسد و نیاز است در این زمینه همه خانواده‌ها نسبت به غربالگری فرزندان خود به ویژه در سنین پایین اهتمام ویژه داشته باشند.

براساس گفته کارشناسان بیماری اوتیسم که یک نوع بیماری اتختلالات ذهنی بوده با علائم مختلفی بروز می‌شود که از جمله این علائم می‌توان به اختلالات ذهنی، فقدان ارتباط اجتماعی، اختلال در تکلم، ارتباطات چشمی و بصری، گوشه‌نشینی و ایجاد صداهای ناهنجار است که نیاز است خانواده‌ها در صورت مشاهده این علائم در فرزندان خود در سریعترین زمان ممکن به پزشک مربوطه‌ مراجعه کنند.

گرچه درمان بیماری اوتیسم زمان بر است ولی این بیماری براساس گفته کارشناسان در دوران کودکی تاثیراتی در پی دارد و این تاثیرات می‌تواند تا سنین بزرگسالی نیز در جسم بیمار آثار مزمن خود را داشته باشد.

آغاز طرح غربالگری بیماری اوتیسم بین سنین 2 الی 5 سال

یکی از  برنامه‌های اساسی بهزیستی آغاز طرحهای مختلف در رابطه با بیماریهای خاص است که در این زمینه طرح غربالگری بیماری اوتیسم نیز همزمان با سراسر کشور در اردبیل آغاز شده است.

بهزاد ستاری،‌ مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با بیان اینکه طرح غربالگری بیماری اوتیسم در بین سنین 2 الی 5 سال از 25 آذر ماه در اردبیل آغاز شده است، افزود: در این طرح خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به سایت بهزیستی نسبت به پاسخ دادن به 10 سوال مربوطه که در سایت قرار داده شده است اقدام کنند که این امر می‌تواند گامی اولیه برای تشخیص بیماری اوتیسم باشد.

وی تصریح کرد: نیاز است خانواده‌ها در این زمینه اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و با آغاز این طرح که در سایتها انجام می‌شود نسبت به تشخصی، پیشگیری و دران بیماری فرزندان خود اقدام کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل  بیان کرد: طرح غربالگری بیماری اوتیسم تا پایان امسال همزمان با سراسر کشور از طریق سایتها در اردبیل نیز ادامه دارد و بعد از پایان این طرح نتایج اولیه در مورد بیماری اوتیسم مشخص و اعلام می‌شود تا بتوانیم آمار بیماران اوتیسم در اردبیل را اعلام کرده و راهکارهای مربوطه در پیشگیری از این بیماری را نیز اعلام کنیم.

انتظار می‌رود تمام خانواده‌های اردبیلی برای اینکه از سلامت فرزندان خود آگاه شوند در این طرح ملی مشارکت داشته باشند تا بتوانند علاوه بر آگاهی از این بیماری در فرزندان خود برنامه‌های پیشگیری را در اسرع وقت انجام دهند.

کودکان و فرزندان برای خانواده‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند چرا که شیرینی زندگی این روزها به تبسم و لبخند این فرزندان وابسته است و نیاز است خانواده‌ها برای سلامتی فرزندان خود اهمیتی ویژه‌ قائل باشند.

در این میان هستند کودکانی که گوشه‌گیر بوده و فقط به تکلم زبانی یا بصری اکتفا می کنند که این کودکان دارای فقدان ارتباط اجتماعی هستند و این امر برای خانواده‌ها بسیار نگران کننده بوده و این خانواده‌ها دغدغه‌های خود را به روشهای مختلف ابراز می‌دارند.

کودکانی که گاه گاهی در جمع خانواده خود گوشه‌نشین بوده و صداهای ناهنجار نیز از خود بروز می‌دهند و گاهی هم دچار اختلال در تکلم و ارتباط چشمی می‌شوند که این امر زنگ خطری است برای اینکه علائم بیماری اوتیسم در آنها دیده شده است.

ارائه خدمات به بیماران اوتیسم در اردبیل

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از راه‌اندازی مرکز خدمات‌دهی به بیماران اوتیسم در اردبیل خبر داد و افزود: در این زمینه مرکز ما ظرفیت خدمات‌دهی به بیش از 30 بیمار اوتیسم را دارد که در حال‌حاضر خدمات‌دهی با شیوه‌های مختلف به این بیماران انجام می‌شود.

گرچه درمان بیماری اوتیسم زمان بر بوده اما می‌توان با ارائه خدمات گفتاردرمانی، شنوایی درمانی و کاردرمانی و دیگر روشهای پیشنهاد شده از افزایش آثار این بیماری در سنین بالاتر جلوگیری کرد که نیاز است در این زمینه خانواده‌ها نیز همکاری لازم را داشته باشند.

کودکان اوتیسم نیز همانند دیگر کودکان حق زندگی و حضور در جمع صمیمی خانواده‌ها را دارند و اگر هوشیاری و مراقبت خانواده‌ها بیشتر شود بی‌شک می‌تواند سور و شادی را به جمع این کودکان برگرداند.

یکی از گلایه‌های عمده خانواده بیماران اوتیسمی این است که متاسفانه داروی خاصی برای درمان این بیماری دریافت نمی‌کنند و این امر مشکلات زیادی را برای آنها به همراه داشته است.

براساس گزارشهای ارائه شده احتمال ابتلا به بیماری اوتیسم از هر یک هزار نفر یک نفر است و نیاز است که اقدامات پیشگیرانه در همان زمان کودکی انجام شود تا در آینده آثار منفی و مزمن این بیماری خود را بروز ندهد.

دوره‌های تخصصی درمان بیماری اوتیسم در اردبیل برگزار می‌شود

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از اجرای طرح دوره‌های تخصصی برای شناسایی بیماری اوتیسم در اردبیل خبر داد و گفت: در این دوره‌ها کارشناسان مربوطه نشستهای تخصصی انجام می‌دهند و علاوه بر ارائه راهکارهای مربوطه گام بزرگی در پیشگیری از این بیماری برمی‌دارند.

ستاری اظهار کرد: انتظار می‌رود تمام خانواده‌ها در چرخ بیماری اوتیسم مشارکت داشته باشند چرا که این امر می‌تواند سلامت فرزندان را در جامعه به دنبال داشته باشد و در این زمینه بی‌توجهی قابل قبول نیست.

بیماری اوتیسم که همراه با علائم مختلف از جمله اختلالات یادگیری و عدم ارتباطات اجتماعی و اختلال در کلام بوده به بیماریهای رشد روانی کودکان معروف است که امیدواریم با اهتمام ویژه دستگاههای مربوطه و هوشیاری خانواده‌ها علاوه بر اینکه شاهد هیچ بیماری اوتیسم در اردبیل نباشیم بلکه بتوانیم در صورت بروز این بیماری راهکارهای تشخیص، پیشگیری و درمان آن را در زمان مشخص انجام دهیم تا لبخند، شور و نشاط برای همیشه در بین خانواده‌ها با حضور این کودکان مهربان جاری شود.

منبع: تسنیم

 

ارسال نظر

آخرین اخبار