آغاز آموزشهای اسلامی درآلمان
مدارس ابتدایی در ایالت هسن آلمان آموزشهای اسلامی به کودکان مسلمان را آغاز کردهاند و در این زمینه سعی بر آن داشتهاند تا آموزشهای اسلامی همسنگ با آموزشهای کاتولیکی و پروتستانی در مدارس شود.
مدارس ابتدایی در ایالت هسن آلمان آموزشهای اسلامی به کودکان مسلمان را آغاز کردهاند و در این زمینه سعی بر آن داشتهاند تا آموزشهای اسلامی همسنگ با آموزشهای کاتولیکی و پروتستانی در مدارس شود. یک معلم تعلیمدیده در این زمینه میگوید: دانش آموزانی از فرهنگهای مختلف به این مدرسه میآیند، ما باید آنها را بهنوعی تعلیم دهیم تا هویت آنان بر اساس ریشههای مشترک آلمانی و اسلامی توسعه یابد. این کلاسها در ابتدا در مدارس دولتی ایالت «هسن» برگزار شد و هدف آن ادغام بهتر مسلمانان در جامعهی آلمانی است.
پس از مدتها مخالفت با این طرح، این کلاسها میتواند نشاندهندهی تمایل دولت برای ارائهی خدمات به اقلیت مسلمان باشد و همینطور دولت آلمان پیشنهاد داده است تا برای تأثیر بیشتر این کلاسها اثرات افکار افراطی مذهبی نیز برای دانش آموزان تبیین شود.
وزیر آموزش "هسن"؛ "نیکولا بییر" میگوید: کاملاً واضح و روشن است که ماتمام این سالها اشتباه میکردیم و مردم مسلمان را بیگانه میشمردیم. حالا آلمان به این نتیجه رسیده است که" ما همه باهم هستیم، باهم کار میکنیم و باهم کودکانمان را آموزش میدهیم."
بر اساس پژوهشهای دولت آلمان، مسلمانان این کشور جمعیتی حدود 8/3 الی 3/4 میلیون نفر را تشکیل میدهند، یعنی تقریباً 5% از جمعیت 82 میلیون نفری آلمان را مسلمانان تشکیل میدهند. در سالهای اخیر خصومت علیه مسلمانان این کشور با افزایش جمعیت مهاجرت مسلمانان به این کشور افزایش یافته است و بر اساس یک نظرسنجی مشخص شده است که آلمانیها نسبت به مسلمانان؛ دیدگاه بدتر و منفیتری نسبت به کشورهای همسایهی اروپایی دارند. همینطور در یک نظرسنجی سراسری در سال 2010، یک سوم پاسخدهندگان «آلمان بدون اسلام» را ترجیح میدهند.
باوجود اینکه همهی 16 ایالت این کشور دستگاههای آموزشی خود را تعریف کردهاند، اما مسلمانان از طریق سازمان اسلامی، خواستار نظام آموزش مذهبی در ایالتهای مختلف آلمان ازجمله برلین شدند. بعد از 20 سال کشمکش برای گرفتن اجازه برای آموزشهای اسلامی، مسلمانان اجازه یافتند تا در هفته 40 دقیقه کلاسهای آموزش مذهبی برگزار کنند.
"فاضل آلتین" یک وکیل 34 ساله و رئیس فدراسیون اسلامی، کسی که به دلیل اعتقاداتش اجازهی گرفتن وکالت زندانیان را ندارد میگوید: " مسلمان بودن در آلمان کار مشکلی است واقعیت این است که ما را به چشم یک تهدید و خطر میبینند."
مسلمانانی که به آلمان مهاجرت میکنند با مشکلات متعددی مواجه میشوند. ازجملهی آنان، والدینی است که افزایش شمار مهاجرین از کشورهای اسلامی به مدارس کودکانشان را محکوم میکنند. یک معلم برلینی میگوید: معلمان احساس میکنند که هیچ تناسبی بین اسلام و دموکراسی وجود ندارد.
سخن پایانی:
آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که پس از فرانسه بیشترین جمعیت مسلمان را در خود جای داده است ولی به دلیل سیاستهای نژادپرستانه و اسلام ستیزانه این کشور، اقلیت مسلمان با مشکلات زیادی مواجه هستند. کشور آلمان قصد دارد تا فضایی مناسب را برای اقلیت مسلمان به وجود آورد تا با بهرهگیری از آن بتوانند با آموزههای دین اسلام آشنا شوند و فرق و مذاهب انحرافی در اسلام را به آنان بشناسانند. با توجه به مخالفتهای دولت و مقامات رسمی آلمان با اسلام و موج اسلامخواهی جای بسی تردید است که چرا قصد دارند این فضای ایدهآل را برای دانش آموزان مسلمان ایجاد میکند تا با آموزههای دینی خود بیشتر آشنا شوند!؟!
ارسال نظر