تاریخچه احداث اولین راه آهن ایران؛
"پل ورسک"؛ روایتی از گذشته تا بلندای آینده، اثر مستندساز گلستانی + تصاویر
مستند "پل ورسک" روایتی است از تاریخچه احداث اولین راه آهن ایران و چرایی و چگونگی بنای "پل ورسک" که به سفارش شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ساخته شد.
به گزارش گلستان24، کارگردان مستند پل ورسک، با اشاره به این مطلب می گوید: این مستند، در قسمت بعدی نیز بحث پروژۀ سلامت سنجی پل ورسک را به نمایش می کشد.این اثر از مهرماه سال 93 آغاز شد و قسمت اول فیلم برداری در همان ماه به پایان رسید.
امین قره سوفلو با اشاره به زمان 47 دقیقه ای این مستند، می افزاید: کار در 22 جلسه فیلم برداری شده است که نزدیک به 17 جلسه آن در منطقه پل ورسک انجام گرفت و تدوین فیلم نیز در تیرماه 95 به اتمام رسید.
وی در ادامه اظهار می کند: محتوای پژوهشی و آرشیوی این مستند از آرشیو روزنامه اطلاعات، کتب خاطرات نزدیکان دربار پهلوی و اداره آرشیو شرکت دانمارکی کامپساکس و هچنین اداره کل آرشیو سازمان صدا و سیما بدست آمد که فیلمنامه مستند مبتنی بر آن نوشته شد.
امین قره سوفلو کارگردان و نویسنده این مستند به وجود بخش هایی تحلیلی تاریخی از شکل گیری راه آهن در ایران و نحوه تصویب آن از سوی نمایندگان مجلس اشاره می کند و می گوید: این مستند در قسمت تاریخی خود به نحوه سفارش و طراحی و چگونگی ساخت پل ورسک توسط شرکت سازنده پرداخته است و از سویی به بررسی و تحلیل احداث راه آهن در آن دوره تاریخی در ایران و بهره برداری از آن در جنگ جهانی دوم و تاثیری که راه آهن در اشغال کشور ما گذاشته است، اشاره می کند.
این مستند به فیلم برداری؛ امیر صادق محمدی، صدابرداری؛ بهزاد بیرانوند، تدوین و موشن گرافی؛ محمد مهدی انصاری، مدیریت تولید؛ هوشنگ شاداب شمس آباد، گوینده گفتار متن؛ مجید مصطفی پور و محمد انصاری، نویسندگی، پژوهشگر و تهیه کنندگی و کارگردانی امین قره سوفلو تهیه و تولید شده است.
کارگردان این مستند با بیان اینکه این مستند در دو سطح مخاطب را داراست، می افزاید: سطح اول مخاطب، مخاطبین عام هستند که پل ورسک را دیده اند و یا از روی آن با قطار عبور کردند و روایات تاریخی پراکنده ای از آن شنیده اند و سطح دوم، مخاطبین خاص تر هستند که مسائل فنی مطرح شده در این مستند برای سلامت سنجی پل برای آنها جذاب به نظر می رسد.
وی در ادامه می گوید: سختی کار این مستند همین بود که برای دو سطح مخاطب مستند جذابیت داشته باشد و نه بسیار علمی شود و نه خیلی هم سطحی باشد.
کارگردان این مستند در پایان خاطر نشان می کند: سلامت سنجی پل ها بحث تکنولوژیک، دانش بنیان و جدیدی در علوم مهندسی است که امروزه دانش بومی آن در دست متخصصین کشور قرار گرفته و توسط کارشناسان داخلی این نوع آزمایش انجام می شود.
امین قره سوفلو یکی از کارگردانان جوان گنبدی است که درخشش وی در جشنواره عمار و دیگر جشنواره های انقلاب اسلامی، افق تازه و روشنی را برای حرکت جوانان مومن و متعهد به انقلاب اسلامی را از گنبدکاووس نمایان کرده است.
انتهای پیام/
منبع: قابوس نامه
ارسال نظر