معاون دفتر تالابهای سازمان حفاظت از محیط زیست:
بیش از 70 تالاب در کشور خشک و نابود شدند/ نجات خلیج گرگان با لایروبی بیفایده است
معاون دفتر تالابهای سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در سالهای گذشته تالابهای کشور با طرحهای غیرکارشناسی لایروبی شدند و این شرایط منجر به خشک شدن و نابودی بیش از 70 تالابهای کشور شد.
محمد باقرزاده کریمی ظهر امروز در کارگروه کمیته ملی خلیج گرگان که در دفتر استاندار گلستان برگزار شد با اشاره به هزینههای میلیاردی برای لایروبی تالابهای کشور اظهار کرد: اجرای طرحهای غیرکارشناسی در لایروبی تالابها خسارات زیادی به بار آورد.
به گزارش گلستان24، وی لایروبی تالابها با تکیه بر طرحهای غیرکارشناسی را یک اقدام بیمنطق دانست و تصریح کرد: این وضعیت منجر به تعطیلی لایروبی در کشور شد که باید برای این مهم تدبیر درست و اساسی صورت بگیرد.
معاون دفتر تالابهای سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: تالاب انزلی در اثر لایروبی غیرکارشناسی آسیب زیادی دید و هزینههای میلیاردی برای آن مصروف شد که نتیجه این اقدام روند خشکسالی این تالاب را طولانیتر کرد.
باقرزاده کریمی با اشاره به اینکه لایروبی بسیاری از رودخانهها به بهانه انتقال آب به زمینهای کشاورزی صورت گرفت، گفت: این وضعیت سبب شد تا در ایام دیگر سال هنگام بارندگی و خشک شدن رودخانه شاهد سیلاب باشیم.
وی طرحهای ارائه شده برای لایروبی خلیج گرگان را برای نجات آن بیفایده دانست و اظهار کرد: سرنوشت خلیج گرگان چیزی جز تداوم خشکسالی نیست.
معاون دفتر تالابهای سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در سالهای گذشته تالابهای کشور با طرحهای غیرکارشناسی لایروبی شدند و این شرایط منجر به خشک شدن و نابودی بیش از 70 تالاب در کشور شد.
به گزارش فارس؛ خلیج گرگان (استرآباد) بزرگترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی و گسترش شرقی رشته ساحلی شبه جزیرهٔ میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر تشکیل شدهاست.
وسعت خلیج گرگان حدود 400 کیلومتر مربع است. خلیج گرگان کم عمق است به طوری که با در نظر گرفتن بالاآمادگی آب، حداکثر عمق آن به 4 متر میرسد و از غرب به شرق تا حوالی ضلع جنوبی آشوراده به عمق آب افزوده میشود.
اکولوژی خلیج گرگان تحت تأثیر دریای خزر، رودهای مجاور و شبه جزیره میانکاله قرار گرفتهاست که رشد و تکثیر آبزیان، ماهیان استخواندار و ماهیان غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد، بدین جهت میتوان گفت که شبه جزیره میانکاله و خلیج گرگان دو محیط زیستی و جغرافیایی جداییناپذیرند.
انتهای پیام/
منبع: فارس
ارسال نظر