تله کابین در گرگان موافقان و مخالفان/ مخالفت شبکه من و تو با احداث تله کابین گرگان
احداث تله کابین در گرگان موجی از موافقت و مخالفت با این پروژه را به دنبال داشت و علاوه بر فضای رسانهای استان، شبکه صیهونیستی من و تو هم با ارائه برنامهای به مخالفان این پروژه پیوست.
البته در این گزارش به هیچوجه بنا نداریم، مخالفان این پروژه را در کنار شبکه ضد ایرانی من و تو قرار دهیم، چرا که این شبکه با داعیه دلسوزی همیشه به دنبال اهداف غیرتوسعهای و تفرقهافکنانه خود بوده و هست.
به گزارش گلستان24، به نظر میرسد، این نخستین بار نیست که این شبکه به اظهارنظر در زمینه پروژههای توسعهای گلستان میپردازد، پیش از این نیز در زمینه شبهجزیره آشوراده نیز این مجموعه نظرات غیرکارشناسی خود را بر زبان آوردهاند و سعی کردند همنوا با برخی مخالفان خارج استانی از این پروژه انتقاد کنند.
اینکه چرا افرادی قصد دارند با دادن خوراک به این عامل خبری به اهداف خود دست یابند موضوعی است که باید از چند منظر به آن نگریست، هر چند مهمترین نکته آن است که این مسیر، مسیر هوشمندانهای نیست.
جدا از این نگرش خبیثانه این رسانه بیگانه که اصلا در حوزه بررسی موافقت و مخالفت با این پروژه مدنظر قرار نمیگیرد به بررسی دلایل موافقان و مخالفان این پروژه در استان میپردازیم و البته قضاوت را بر عهده مخاطبان میگذاریم تا خود آن چه هست از این مطلب دریابند.
البته موافقان این پروژه این مخالفت را ادامه مخالفت با شهردار گرگان و برنامههای وی در این شهر میدانند و اعتقاد دارند که مخالفان حرکتهای توسعهای شهردار را بر نمیتابند و سعی میکنند با هر حربهای آن را متوقف کنند.
اما در این بین مخالفان با این نظر به هیچوجه موافق نیستند و این اظهارنظر را فرافکنی میدانند و اعتقاد دارند مخالفهای آنان به هیچوجه دلیل شخصی نداشته و ریشههای علمی و فنی دارد.
یکی از مخالفان این پروژه شهری در گرگان گفت: اینکه سعی میشود، بحث تله کابین غیرکارشناسی ناهارخوران گرگان توسط افرادی که نوع ارتباطشان با مدیریت شهری در هالهای از ابهام است به مخالفت با شخص شهردار ربط داده شود، تلاشی برای منحرف کردن افکار عمومی است.
*مخالفت با تله کابین به علت مخالفت با شهردار گرگان نیست
س.صالحی در گفتوگو با خبرنگارفارس در گرگان اظهار کرد: درست است که مدیریت شهری گرگان اعتقاد چندانی به کار کارشناسی نداشته و چند روگذر و زیرگذر که از نگاه شهرسازی و ترافیک پر اشتباه و حتی مردود بودند را با وجود مخالفت کارشناسان ساخته است، اما جلوی ادامه کارهای غیرکارشناسی را از هر جا بگیرید منفعت است و آسیب کمتری به سرمایههای امروز و آینده استان وارد خواهد آمد.
وی ادامه داد: در این مورد نیز منتقدان تنها اشکالات طرح تلهکابین در ناهارخوران را مطرح کرده و حتی گزینه مکانی دیگری را روی میز گذاشتهاند، نقدهای ترافیکی و شهرسازی که با بحث و گفتگو و مطالعه قابل تصحیح هستند اما متاسفانه تاکنون پاسخی تحقیقی دریافت نکردهاند و عجله و فقدان مطالعه لازم، وجه غالب پروژههای شهرداری گرگان شده است.
صالحی تصریح کرد: برای آنکه نشان دهیم انتقاد به طرحهای گردشگری انبوه و به طور خاص تلهکابین در ناهارخوران به امروز اختصاص ندارد، و از گذشته این نگاه وجود داشته است.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس پیشین شورای اسلامی شهر گرگان نیز از منتقدان این طرح به شمار میآید و وی نیز اعتقاد دارد مکان فعلی اجرای طرح مناسب نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، «نبی هزارجریبی» معتقد است که ایستگاه مقصد این طرح موجب تخریب جنگل است و منطقه هزارپیچ مکان مناسبتری برای این طرح توسعهای در گرگان است.
البته مخالفان این طرح دلایل دیگر نیز برای ابراز مخالفت با این طرح عنوان میکنند، و از پروژههایی ناموفق و رها شده همچون استادیوم فوتبال، استخر سرپوشیده و هتل شهرداری ناهار خوران گرگان به عنوان زخمهایی یاد میکنند که بر پیکر ناهارخوران گرگان وارد شده و قابل التیام نیست .
آنان به مشکلاتی همچون بار ترافیکی ناهارخوران به ویژه در ایام تعطیل تاکید میکنند و اعتقاد دارند در حال حاضر ناهارخوران به عنوان نمادی از گرگان و موهبتی الهی برای این دیار دارای وجه ملی و بینالمللی است و چنین طرحهایی که تنها بار تبلیغاتی و سوددهی برای عدهای خاص را به دنبال دارد، وجه ملی و بینالمللی ناهارخوران را زیر سئوال میبرد.
به عقیده مخالفان این پروژه، قطعا در این استان مکانهای بسیاری وجود دارد که مستعد سرمایهگذاری در بخش گردشگری است بدون آنکه بتوان لطمهای به سرمایههای ملی وارد کرد.
*هدف اصلی تلهکابین گرگان ایجاد گردشگری انبوه در منطقه است/ طراحی پروژه با توجه به مسایل زیستمحیطی
این مباحث تنها بخشهایی از نظرات مخالفان این طرح بوده که در رسانههای مختلف بیان کردهاند و بر این نکته تاکید دارند که این طرح آنگونه که بیان میشود توجیهی ندارد و چه بسا بازدهی مناسبی نیز نداشته باشد.
از سویی دیگر موافقان این طرح که البته بخش از آن را حامیان شهردار گرگان تشکیل میدهد، اعتقاد دارند که مخالفت با این طرح هیچ مبنای درستی ندارد و تنها هدف اصلی مخالفان شهردار گرگان است و البته این طرح بهانهای بیش نیست.
آنان اعتقاد دارند سوددهی و بازدهی این طرح همواره مورد تایید افراد صاحب نظر و فنی قرار گرفته و دراین موضوع تردیدی وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت تله کابین ایران نیز که اخیرا به همراه کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی گلستان، همچنین مشاور سرمایه گذاری شهرداری گرگان از محل احداث تله کابین گرگان بازدید کرده این طرح را مورد تائید قرارداد.
علی اکبرزاده در زمینه میزان تولید ارزش افزوده حاصل از اجرای این طرح گفت: ظرفیت جنگل در پذیرش گردشگر برآورد شده است و بر اساس در نظر گرفتن استفاده از 85 درصد این ظرفیت، سالانه 400 هزار گردشگر برای استفاده از این سیستم دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: بلیتی که برای هر نفر پیشبینی شده 15 هزار تومان است و این ورای استفاده از سایر امکانات گردشگری در این تفرجگاه و شهر گرگان خواهد بود.
اکبرزاده پیشبینی کرد: روزانه بین 150 تا 200 نیروی کار در این محل مشغول به کار باشند اما بعد از راهاندازی خط، نیرویی در حدود 30 نفر در بخشهای، تعمیرات، نگهداری و بهره برداری مشغول خواهند شد.
وی با اشاره به دغدغههای زیست محیطی دوستداران طبیعت در استان ادامه داد: با توجه به موازین محیط زیست و منابع طبیعی، ارتفاع دکل های در نظر گرفته تا حدی است که از بالای درخت ها عبور می کند و نیازی به قطع درختان نیست، مگر درختانی که درست در نقاط احداث دکل باشند.
مدیر عامل شرکت تلهکابین ایران تصریح کرد: با توجه به برداشتها و نقشهبرداریهای دقیقی که انجام شده، تعداد این درختان هم به تعداد انگشتان دو دست نمیرسد و از سوی دیگر بعد از این بازدید یک بار دیگر طرح نقشهبرداری و مطالعاتی مورد بازبینی قرار میگیرد تا همه موارد در آن دیده شود.
اکبرزاده در خصوص سازههای جانبی، اقامتی و پذیرایی و تجاری به عنوان مکمل های درآمدزایی طرح تله کابین افزود: با توجه به اینکه زیر ایستگاه فضاهای بزرگی داریم، از همین محوطهها برای استقرار سازههای جانبی استفاده میکنیم و در اطراف ایستگاهها، اطراق راههایی احداث میشود که خانوادهها بتوانند از آنها به شکل موقت استفاده کنند.
با وجود این اظهارات، این طرح در حالی رو به انجام است بسیاری از کارشناسان توسعه پایدار، بر این باورند که تله کابین از جمله طرحهایی است که پیامد و هدف بنیانی آن، ایجاد گردشگری انبوه در منطقه است و ناهارخوران با توجه به شرایط فعلی و حضور حداکثری بومیان و گردشگران در آن به عنوان شناخته شدهترین محور تفرجی در گلستان، توان تابآوری گردشگری انبوه را ندارد.
در این زمینه معاون سابق فنی اداره کل منابع طبیعی گلستان گفت: در مطالعات انجام گرفته برای احداث تله کابین همه مطالعاتی که منطبق بر طبیعت است و بر اساس کتابچه ای که اخیرا در منابع طبیعی مصوب شده، اجرایی میشود و در حقیقت در قراردادی که با شهرداری منعقد شده، لزوم و ضرورت اجرای بندهای کتابچه قید میشود.
ناصر ناصری در گفتوگو با خبرنگاران ادامه داد: پارک ناهارخوران 600 هکتار است که از پل سید مسعود شروع میشود و تا انتهای جهانگردی ادامه پیدا میکند که همه این 600 هکتار به شکل تفکیک شده در ابعاد فرهنگی، تاریخی و احیایی و تفرجی زونبندی شده است.
وی ادامه داد: براساس برد اکولوژیکی و برد تفرجی آن، تعداد افرادی که روزانه می توانند از این منطقه استفاده کنند مشخص شده است و در عین حال در این طرح بحث قطع درخت و سازههای سنگین وجود ندارد و همه سازهها نیز همسو با طبیعت است.
*تمرکز باید از ناهارخوران برداشته شود/ مراقب باشیم خوراک خبری بیگانگان نشویم
این کارشناس جنگلداری در خصوص تغییر محل احداث طرح از منطقه هزار پیچ به ناهارخوران توضیح داد: جمعیتی که در حال حاضر از منطقه ناهارخوران استفاده می کنند، بیش از توان منطقه است و تمرکز این جمعیت باید شکسته شود.
ناصری تصریح کرد: برای هزارپیچ گرگان هم 200 هکتار، طرح گردشگری و 69 هکتار هم برای بلوار صیاد شیرازی طرح گردشگری دیده شده است.
وی متذکر شد: در حقیقت فعالیتها و خدمات به منظور برداشته شدن فشار از روی ناهارخوران در حال توزیع است تا با حفظ تعادل اکولوژیکی در منطقه ناهارخوران روبه رو شویم.
به نظر میرسد، دغدغههای زیست محیطی توام با برخی سلایق فنی و رسانهای احداث تله کابین در گرگان را تحتالشعاع خود قرار داده اما در این بین ضمن توجه به همه نظرات فنی باید مراقب بود که این تنوع نگرش جایی را برای دخالت رسانههای به ظاهر دلسوز اما معاند فراهم نسازد.
انتهای پیام/
منبع: فارس
ارسال نظر