وضعیت نگران‌کننده فضای مجازی و خواب خوش مسئولین؛

به سراغ مسئولین و متولیان امر نظارت بر فضای مجازی رفتیم اما متاسفانه مرکز ملی فضای مجازی که جزو مجموعه شورای عالی فضای مجازی است علی‌رغم اینکه فلسفه تشکیل آن بر محور فضای مجازی و محتوای آن استوار است و با وجود پیگیری‌های فراوان و تماس‌های متعدد حاضر به پاسخگویی نشد و به بهانه‌های مختلف از جوابگویی در قبال فضای مجازی سر باز زد.‏

شورای عالی فضای مجازی پاسخگو نیست؛ وزارت ارشاد نمی‌تواند!

به گزارش گلستان24، در مطالب قبلی راجع به آنچه این روزها در سایت «آپارات»  می‌گذرد و محتوای نگران‌کننده این سرویس اشتراک ویدئو و برخی موارد دیگر در فضای مجازی پرداختیم و متذکر این موضوع شدیم که آپارات کم کم دارد تبدیل به نسخه داخلی سرویس‌های اشتراک ویدئویی خارجی مانند یوتیوب می‌شود. 

بعد از یک گزارش مفصل به سراغ مسئولین و متولیان امر نظارت بر فضای مجازی رفتیم اما متاسفانه مرکز ملی فضای مجازی که جزو مجموعه شورای عالی فضای مجازی است علی‌رغم اینکه فلسفه تشکیل آن بر محور فضای مجازی و محتوای آن استوار است و با وجود پیگیری‌های فراوان و تماس‌های متعدد حاضر به پاسخگویی نشد و به بهانه‌های مختلف از جوابگویی در قبال فضای مجازی سر باز زد.

همچنین با وجود پیگیری‌های فراوان نتوانستیم تماسی با کمیته نظارت بر محتوای فضای مجازی قوه قضائیه  برقرار کنیم و در این مورد تنها دکتر موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به توضیح و تشریح در مورد فضای مجازی و نحوه رسیدگی به آن پاسخگو بودند که متن این گفتگوی کوتاه را در ادامه خواهید خواند.

موسویان در پاسخ به این سوال که چه سازمان یا ارگانی مسئولین نظارت بر محتوای فضای مجازی را دارد، گفت: بحث سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری با شورای عالی فضای مجازی است، بحث برخورد با محتوای مجرمانه هم با کمیته تعیین مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور است. موضوع صدور مجوزها مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با توجه به موارد جدید تصمیم فراگیر هم با صدا و سیماست.

وی افزود: در مورد سایت‌ها و شبکه‌های ثبت‌شده اگر شکایت و اعتراضی صورت گیرد در صورت جدی بودن ما می‌توانیم مجوز آنها را تعلیق کنیم تا به شکایت رسیدگی شود و افرادی که شکایت دارند می‌توانند با ارسال پیامک به سامانه پیامکی ما و یا مراجعه به سایت سرآمد این شکایت را مطرح کنند و ما به آن رسیدگی می‌کنیم.

موسویان در خصوص اینکه آیا وزارت ارشاد رأسا مسئولیت ندارد به عنوان مدعی‌العموم در خصوص محتوای نادرست و مضر در فضای مجازی اقدام کند؟، تصریح کرد: ما مواردی که گزارش شود را به خودشان ابلاغ  می‌کنیم و مسائل جدی‌تر را به نیروی انتظامی واگذار می‌کنیم و نیروی انتظامی هم طبق آئین‌نامه‌هایی که دارد می‌تواند اقدام کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: بخش بازرسی در مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت ارشاد مسئولیت این رسیدگی را دارد اما با توجه به نیروی کم و گستردگی فضای مجازی بخش بازرسی جوابگو نیست اما در این خصوص قرار است با بخش هوش مصنوعی قرارداد ببندیم که در مرحله اول مربوط است به فضای مجازی و محتوای خبری و مرحله بعدی مربوط است به محتوای تصویری. 

موسویان گفت: در حال حاضر هم داریم روی طرح دیگری به نام فرهنگ‌یاری کار می‌کنیم که ان شاءالله از سال آینده آغاز به کار خواهد کرد که در این طرح می‌خواهیم باشگاه فرهنگ‌یاران را تاسیس کرده و در این باشگاه افرادی که دغدغه فرهنگی دارند ثبت‌نام می‌کنند و  موارد را به ما منعکس می‌کنند.

وی تصریح کرد: سایت‌ها و پایگاه‌هایی که از ما مجوز گرفته‌اند در دایره بازرسی ما هستند و ما از آنها بازرسی می‌کنیم از این جهت که آنها در مورد محتوا تعهد داده‌اند و آپارات هم جزو آنهاست.

انتهای پیام/ حلقه وصل

ارسال نظر

آخرین اخبار