حجت الاسلام سالک : موانع تغییر سبک زندگی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اندیشه، پاکی قلب، اخلاق و رفتار را از شاخصه‌های مهم در تشکیل زندگی بر پایه سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: رعایت شاخصه‌های دینی در سبک زندگی مانع عدم تغییر سبک زندگی می‌شود.

توجه خانواده‌ها به شاخصه‌های خانواده اسلامی
 

به گزارش گلستان24، برنامه‌های اسلام ناب برای سبک زندگی دنیوی به گونه ای چیده شده است که در قرآن با "الدنیا مزرعه الاخره" از آن یاد شده است؛ بدین معنی که دنیا محل کشتزاری برای آخرت است. این نکته حائز اهمیت است زیرا که بر پایه همین نکته سبک زندگی اسلامی استوار است.

حجت السلام احمد سالک، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع گفت: به طور کلی سبک زندگی مورد اشاره دین اسلام را می‌توان در چهار محور بررسی نمود.

اولین شاخصه‌ای که باید به آن اشاره کرد اندیشه یک خانواده است. اندیشه باید یک اندیشه الهی باشد. اگر این اندیشه منافقانه یا تحمیلی باشد آثار سوئی را در خانواده و جامعه خواهد داشت. این اندیشه در اخلاق، رفتار و کردار افراد نمایان است. بنابراین زمانی که اندیشه افراد یک خانواده، اندیشه الهی است در تمامی مراحل زندگی خود را در محضر خدا می‌بینند و کسی که چنین عهد و میثاقی را بسته باشد میزان خطا و اشتباهاتش در زندگی نسبت به افرادی که چنین اندیشه‌ای ندارند کمتر است.

نکته دومی که باید به آن اشاره کرد مسئله پاک بودن قلب است. ما در مسائل دینی معتقدیم "قلب المومن عرش الرحمن" یعنی قلب مومن عرش خداوند است. بنابراین قلب انسان باید جایگاه خداوند باشد. با این تفاسیر قلب انسان مانند آیینه پاکی است که می‌تواند نتایج اعمال را نشان دهد. انسان اگر خطایی مرتکب شود نقطه سیاهی در قلبش قرار می‌گیرد که با تکرار آن عمل آن نقطه سیاه گسترش پیدا می‌کند و دچار قصاوت قلب می‌شود. انسانی که دچار قصاوت قلب می‌شود، خود فراموش و خدا فراموش می‌شود و نباید از این فرد توقع داشت که به مبانی و شاخصه‌های زندگی پایبند باشد.

حجت السلام سالک در ادامه با اشاره به سومین شاخصه مورد اشاره اسلام برای سبک زندگی موفق و اسلامی افزود: سومین شاخصه‌ای که دین اسلام برای یک زندگی موفق توصیه کرده است اخلاق است. دین اسلام معتقد است که اخلاق زیر ساخت شخصیت توحیدی خانواده و جامعه است. یکی از پیامدهای اخلاق نیکو اعتدال در تمامی امور است. به عنوان مثال علما معتقدند که اعتدال در قوه شهوت میوه‌ای به نام غیرت و عفت دارد یا اعتدال در قوه غضب میوه شیرینی به نام شجاعت دارد. بنابراین اگر قرار است سبک زندگی اسلامی را براساس شاخصه علم اخلاق تبیین کنیم دیگر شاهد تجاوز به حقوق دیگران و از بین رفتن حریم‌ها نخواهیم بود.

حجت الاسلام سالک

وی نوع رفتار را چهارمین شاخصه تعریف شده برای یک زندگی اسلامی دانست و اظهار داشت: رفتار شاخصه مهمی است که دین اسلام برای داشتن سبک زندگی موفق و اسلامی به آن اشاره کرده است. افراد برای اینکه زندگی موفقی داشته باشند باید با صداقت و کرامت با خود و اطرافیان رفتار نمایند. اثرات عدم رعایت این شاخصه را امروز در جامعه می‌توان مشاهده کرد. برای نمونه وقتی در دادگاه‌ها پای درد و دل جوانانی که قصد طلاق گرفتن دارند می‌نشینیم متوجه می‌شویم که نداشتن صداقت در رفتار و بی‌احترامی به یکدیگر از دلایلی است که برای پایان دادن به زندگی عنوان می‌کنند. پس نوع رفتار در زندگی تاثیرات زیادی را بر تغییر یا عدم تغییر مدل زندگی دارد.

مطمئنا با رعایت و توجه به این چهار شاخصه می‌توان سبک زندگی اسلامی ایرانی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را اجراء نمود.

حجت الاسلام سالک در ادامه با اشاره به برنامه‌های دشمن و غرب بر تغییر سبک و مدل زندگی جامعه ما افزود: امروز نزدیک به 217 ماهواره فارسی زبان با برنامه و تلاش فراوان سعی دارند که مدل زندگی خانواده‌های ما را تغییر دهند. اینترنت و فضای مجازی در کنار ماهواره‌ها کمک شایانی را به دشمنان انقلاب و اسلام کرده است. متاسفانه گسترش شبکه‌های مجازی باعث شده تا دشمن ثانیه به ثانیه در کنار افراد باشد و با فاصله انداختن میان افراد شاخصه‌های مورد اشاره را مورد تهاجم قرار داده است.

وی در ادامه تغییر نوع پوشش افراد در جامعه مخصوصا خانم‌ها را از اثرات تغییر سبک زندگی و چیره شدن مدل زندگی غربی بر مدل زندگی اسلامی ایرانی دانست و گفت: متاسفانه امروز شاهد هستیم که خانم‌ها و برخی آقایان در جامعه با پوشش‌های نا متعارف و ناپسند حاضر می‌شوند. وقتی که نوع رفتارها و لباس‌هایی را که استفاده می‌کنند را مورد بررسی قرار می‌دهیم الگو گرفتن از مدل‌های غربی را مشاهده می‌کنیم.

سالک با اشاره به یکی دیگر از شاخصه‌های مهم در سبک زندگی اسلامی تصریح کرد: لازم به ذکر است که در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که عصر ارتباطات و تکنولوژی است. اسلام نیز بر چگونگی نحوه برقراری ارتباط در جامعه و خانواده تاکید کرده است. باید توجه داشت که در اگر بخواهییم در عصر کنونی الگوهای غربی مدل برقراری ارتباطات در خانواده و جامعه را مورد تهاجم قرار ندهد باید مدیریت و تنطیم ارتباطات داشته باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن اشاره به نقش خانواده‌ها در جلوگیری از تغییر سبک زندگی افزود: امروز باید خانواده‌ها عمیق‌تر مسائل دینی را مورد تحقیق و تفکر قرار دهند. همچنین دستگاه‌های آموزشی باید به روش نوین و امروزی مسائل دینی را برای جوانان بازگو کنند. ما امروز باید از طریق مهندسی چهره‌به‌چهره پاسخگوی شبهات جوانان در دانشگاه و جامعه باشیم. لذا در این رابطه حوزه‌های علمیه، علما، دبیران آموزش‌و‌پرورش و مسئولان آموزشی در کشور که بیشترین مسئولیت آموزش به عهده‌شان است باید با روش‌های درست و کارآمد جوانانی اسلامی و دینی را تحویل جامعه دهند. همچنین باید به حوزه جنگ نرم توجه ویژه‌ای داشت. همانطور که اشاره شد دشمن از طریق ماهواره‌ها و شبکه‌های اجتماعی تلاش در تغییر مدل زندگی اسلامی ایرانی دارد. باید به کمک رسانه‌ها و سایت‌های اسلامی با این تهاجم‌ها مقابله نمود و اجازه گسترش سبک‌زندگی غربی را به دشمنان ندهیم. در این حوزه وزارت‌ارتباطات و شورای‌ عالی فضای‌مجازی نقش به‌سزایی دارند که باید با تصمیمات دقیق و متدبرانه راه را برای ورود فرهنگ‌های بیگانه به کشور را ببندند.

منبع : فرهنگ

ارسال نظر

آخرین اخبار