چهار توصیه برای مادران امروزی
یکی از معضلات مادران امروزی این است که از یکسو میخواهند فرزندان آنها از فنّاوری روز استفاده کنند و از سوی دیگر در مورد زیانهای ناشی از آن نگران هستند.
یکی از معضلات مادران امروزی این است که از یکسو میخواهند فرزندان آنها از فنّاوری روز استفاده کنند و از سوی دیگر در مورد زیانهای ناشی از آن نگران هستند. در اینجا ما به چند مطلب اساسی در مورداستفادهی کودکان از تلویزیون اشاره میکنیم.
- روی مقدار حساس نشوید: ما برای مدت زیادی روی محدودیتهای زمانی حساسیت نشان میدهیم. اینکه فرزند ما چه مدت برنامهای را تماشا میکند یا چند ساعت پای تلویزیون است. اما چیزی که مهمتر از مدتزمان است "محتوای برنامه"هاست. اینکه کودکان چه برنامهای تماشا میکنند و یا چه گیمی بازی میکنند. والدین باید بیشتر روی محتوای برنامهها نظارت داشته باشند.
- با فرزند خود همراه شوید: شما نیز از این رسانهها استفاده کنید. خواه تماشای تلویزیون باشد یا گیم های ویدئویی، با فرزند خود همراه شوید. بازی کردن با کودک نتایج مثبتی در میزان یادگیری و بهویژه در مهارتهای تکلمی آنان دارد. پس زمانی که فرزندان از فنّاوری استفاده میکنند فرصت را مغتنم شمرده و با آنان تعامل داشته باشید و به این صورت از تبدیلشدن فرزندتان به "زامبیهای دیجیتالی"جلوگیری به عملآورید.
- رسانههای بصری لزوماً سمی نیستند: زمانی که طراحی برنامهها مناسب باشد و با آگاهی از آنها استفاده شود، این تکنولوژی میتواند در یادگیری کودکان مفید واقع شود. ما تحقیقات زیادی انجام دادیم که این موضوع را تائید میکند. فنّاوری میتواند جرقهی افکار و ایدههای جدید را در ذهن روشن کند. و کودکان را به دنیای جدیدی معرفی کند که بدون فنّاوری ممکن نیست. تلوزیون میتواند شکلهای جدیدی از بازی کردن را به کودکان بیاموزد؛ برنامه و نرمافزارها کمک میکند تا فرزندان مفاهیم جدید را بهسادگی درک کنند.
- چه زمانی استفادهی کودکان از فنّاوری نقدپذیر است: استفادهی کودکان از انواع فنّاوری 90 دقیقه قبل از خواب میتواند اثرات سوئی بر الگوی خواب او داشته باشد. (در مورد بزرگسالان نیز همینطور است.) مغز احتیاج به آرامش در قبل از خواب دارد. و همینطور میدانیم تصاویر اکشن قبل از ساعت مدرسه نیز بر میزان یادگیری تأثیر منفی میگذارد. بنابراین حواسمان باشد که چه زمانی به کودکمان اجازهی استفاده از این امکانات را میدهیم.
ارسال نظر