روستای 700 نفره ی بدون آب شرب
روستای 700 نفره ای که آب باران می خورند.
به گزارش گلستان 24، روستای آق چاتال در شهرستان مراوه تپه واقع شده است.این روستا حدود 700 نفر سکنه دارد در در این روستا زندگی می کنند.
روستای آق چاتال یک بند خاکی هم دارد که متاسفانه آن قدر لای پشت آن قرار گرفته که دیگر به آن نمی توان بندخاکی نامید.
یک اثر تاریخی نیز در این روستا قرار دارد که از اداره میراث فرهنگی نیز از آن بازدید کرده اند.این اثر تاریخی در زمانی که جاده روستا در حال ساخت بوده است ، کشف شد.
روستای آق چاتال مسیری نیز به سوی روستای سوزش دارد.به گفته خدای بردی سید که یکی از اعضای شورای این روستا می باشد،اگر به سمت روستای قرناق بروید(فاصله تا روستای آق چاتال 5 کیلومتر)از آنجا تا روستای سوزش 15 کیلومتر فاصله وجود دارد.
چند ماهی است که روستای آق چاتال گازکشی نیز شده است و اهالی از نعمت گاز نیز بهره برده اند.
سامی سید که در این روستا مغازه دار است به خبرنگار اترک می گوید:روستای ما به برکت انقلاب ،هم گاز دارد و هم برق،تلفن هم به شکل تلفن بی سیم مردم دارند ولی مشکل بزرگ ما نداشتن آب است.
آری روستای آق چاتال مراوه تپه با 700 نفر سکنه که شغل عده زیادی از اهالی آن دامداری است، نبود آب آشامیدنی است.
خدای بردی سید به خبرنگار اترک گفت:20-30 سال پیش یک بند خاکی در روستا ساخته می شود که این بند خاکی متاسفانه به مرور زمان گل و لای آن را می پوشاند و هم اکنون این گل و لای آن قدر زیاد شده اند که بند خاکی را تقریبا به طور کامل پوشانده است.
یک حلقه چاه نیز توسط اهالی ایجاد می شود که متاسفانه بودجه مردم برای ساختن یک چاه حتی نیمه عمیق کفایت نمی کند و چاه نیمه کاره باقی می ماند.
مردم از هر راهی برای حل مشکل خود اقدام نمودند.نامه به نماینده مجلس، فرماندار، بخشدار و ... همه در جریان مشکل مردم منطقه هستند، اما مشکل مردم منطقه سالهای سال است که حل نشده باقی مانده است.
مردم اما باید آب شرب خود را با قیمتی زیاد از شهر فراغی تهیه نمایند.
قیمت هر تانکر 2500 لیتری آب، 80 تا 90 هزار تومان است که این آب به خاطر نبودن آب برای حیوانات ،به مصرف شرب حیوانات نیز باید برسد و همین امر زندگی را برای مردم منطقه بسیار سخت کرده است.
شاید یکی از دلایل مهاجرت روستاییان از روستا به شهر همین دلیل است.
مشکل ضعیف بودن برق روستا نیز مزید بر علت است.خدای بردی سید گفت :تمام روستا امیدشان به یک ترانس برق است که این ترانس هم در سال 68 در این روستا نصب شده و در تابستانهای گرم منطقه جوابگوی اهالی نیست و برای وسایل برقی مردم آسیب زا می شود.
اهالی از دولت تدبیر وامید ،امید حل مشکل خود را دارند.
ارسال نظر