با پیشرفت سریع تکنولوژی‌های ارتباطی، کم‌کم تعاملات اجتماعی به محیط مجازی سرایت نمود و روابط شخصی و کاری و حل چالش‌های مربوط به آن بیش از آنکه به‌صورت رودررو انجام پذیرد

ایمیل های کاری را در خانه چک نکنید تا سلامت بمانید

با پیشرفت سریع تکنولوژی‌های ارتباطی، کم‌کم تعاملات اجتماعی به محیط مجازی سرایت نمود و روابط شخصی و کاری و حل چالش‌های مربوط به آن بیش از آنکه به‌صورت رودررو انجام پذیرد، از طریق فضای سایبری مورد حل‌وفصل قرارگرفته است؛ این کار شاید در ظاهر بسیار عادی و مفید جلوه کند اما ناآگاهانه، اثرات منفی عمیقی بر سلامت جسمی و روانی انسان‌ها می‌گذارد.

در تازه‌ترین پژوهش‌ها که طی آن؛57000 نفر را موردبررسی قراردادند، مشخص شد؛ کسانی که هنگام عصر و یا پایان هفته کار می‌کنند بیشتر در معرض ناراحتی‌هایی همچون بی‌خوابی، سردرد، خستگی مفرط، نگرانی و دل‌درد قرار دارند. مشکلات عضلانی و قلبی عروقی نیز از اثرات کار طولانی‌مدت است.

همچنین کارشناسان هشدار می دهند که چک کردن ایمیل کاری در خانه و یا داشتن تماسی از طرف رئیس، می‌تواند سلامتی شمارا در معرض خطر قرار دهد زیرا پیشرفت فنّاوری باعث ایجاد فرهنگ جدیدی در جوامع شده است که به آن 'در دسترس بودن' می‌گویند، در این حالت، فشارخون افراد برای حفظ آماده‌به‌کار بودن در تمام مدت بالا است که زنگ خطری برای سلامتی است. به همین دلیل دانشمندان تأکیددارند که داشتن زمان‌های آزاد عاری از فکر و دل‌مشغولی‌های کاری برای حفظ سلامتی حیاتی است.

پژوهشگران آلمانی نتایج تحقیق خود را بدین‌صورت بیان داشته‌اند: فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی مانند رایانه‌ها و گوشی‌های هوشمند... علیرغم داشتن منافع بالقوه، به دلیل در دسترس قرار گرفتن کارمندان در هر ساعتی؛ مضرات اجتناب‌ناپذیری نیز دارند. این تغییرات در حوزه‌ی فنّاوری، نه‌تنها مسائل و روند کاری را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه سبک زندگی و تعاملات اجتماعی را تغییر می‌دهد؛بنابراین ساعات آزاد، باید واقعاً آزاد باشد در غیر این صورت انتظار نمی‌رود که بتواند تأثیر مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

دکتر آنا آرلینگاوس؛ مسئول پروژه می‌گوید: پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که حتی کار اندکی، به‌غیراز ساعات کاری قراردادی، می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد.

ایمیل های کاری

این ارتباط بسیار واضح و مسلم است آن‌چنان‌که باعث افزایش نگرانی در شرکت‌های بزرگ و حتی دولت‌ها شده است.طی پژوهش جداگانه‌ای که در سال 2002 انجام گرفت نشان می‌داد کارمندانی که ایمیل‌های خود را در منزل چک می‌کنند بیشتر مستعد ناراحتی‌های قلبی، سردرد، استرس، مشکلات گوارشی و همچنین دردهای عضلانی هستند. همچنین این بررسی نشان داد که 90% کارمندان از طریق گوشی دسترسی به ایمیل دارند که در حالت عادی بیش از 20 بار در روز آن را چک می‌کنند.

در همین راستا، شرکت ماشین‌سازی آلمانی Daimler، نرم‌افزاری بر روی رایانه‌ی 100،000 کارمند خود نصب کرد تا زمانی که کارمندان در تعطیلات و یا مرخصی هستند، تمام ایمیل‌های آن‌ها به‌صورت خودکار پاک شوند. سخنگوی این شرکت در مصاحبه‌ای گفت: دلیل نصب این نرم‌افزار برای این بود که کارمندان یک استراحت واقعی داشته باشند تا باروحیه‌ای قوی سرکار خود برگردند. شرکت Deutsch Telekom نیز از سال 2011، ارسال ایمیل به کارمندانش را در عصرها، آخر هفته‌ها و تعطیلات را متوقف کرده است.

دکتر آرلینگتون می‌گوید: کارمندان باید به دنبال راهی باشند تا فشارهای کاری بعد از ساعت‌های اداری را به حداقل برسانند. این کار ممکن است نیازمند شروع دوباره باشد تا با همکاری روسا این فرهنگ مضر تغییر یابد.

ارسال نظر

آخرین اخبار