روزنامه خراسان در ویژه نامه روز دوشنبه استان گلستان خود نوشت: شهرهای این استان شمالی باوجود جاذبه های تاریخی و وجود مشاهیر، از المان های مناسبی همچون تندیس و مجسمه برخوردار نیست.

شهرهای گلستان بی بهره از المان های هویت بخش

به گزارش گلستان 24، در این مطلب با عنوان 'گلستان فاقد المان های مناسب شهری' می خوانیم: یکی از جاذبه هایی که در فضای شهری نگاه هر بیننده را به خود جلب می کند، مجسمه های شهری هستند که به شهر هویت بخشیده و باعث زینت آن می شوند؛ مجسمه های شهری به عنوان یک المان محسوب می شوند که می تواند به عنوان یک سمبل در شهر مطرح بوده و پیامی را به مخاطب ارائه دهند امری که شهرهای استان از آن به خوبی بهره مند نشده اند. شهرهای استان گلستان به رغم ظرفیت های طبیعی، جاذبه های تاریخی و وجود مشاهیر به دلیل استفاده نکردن از نیروی متخصص از المان های مناسبی برخوردار نیست. 

یک کارشناس ستاد مناسب سازی محیط و مبلمان شهری استان (گلستان) المان های شهری را حائز اهمیت دانست و گفت که یک شهر برای گردشگرپذیر بودن به خیلی از مؤلفه ها نیاز دارد که وجود مجسمه های زیبا در میدان ها از جمله این موارد به شمار می روند. 

رضا شاه حسینی با بیان این نکته که امروزه اغلب گردشگران در کنار مجسمه ها و بناهای زیبا عکس یادگاری می گیرند افزوده که نبود بناهای مدرن و سنتی جذاب و همچنین تندیس های زیبا باعث شده تا این عنصر مهم در بخش گردشگری مغفول بماند. 

وی ضمن اشاره به ساخت مجسمه میرداماد در سال های گذشته اذعان کرد که چند سال پیش که مجسمه میرداماد ساخته شد مقاله ای با عنوان 'آفرینش زشتی هنر نیست' نوشتم و در آن جا نیز تاکید کردم اگر قرار است بزرگان و مفاخر استان را به دیگران معرفی کنیم باید از بهترین مجسمه ساز استفاده کنیم تا تندیس ساخته شده، قدرت رقابت با سایر آثار هنری در شهرهای کشور را داشته باشد. 

این کارشناس خاطرنشان کرده که مجسمه ها جزو المان هایی هستند که شهر به وسیله آن ها خودش را به دیگران معرفی می کند به عبارتی باعث هویت بخشی شهر می شود و نشان می دهد که مردم این شهر تا چه میزان اهل فرهنگ هستند از این رو دارای اهمیت بسیار است. 

به گفته این کارشناس ستاد مناسب سازی محیط و مبلمان شهری استان با نوع انتخاب مجسمه می تواند دید مردم را نسبت به مردم شهر تغییر دهد. 

وی خواستار برگزاری مسابقاتی برای ارائه بهترین طرح المان در شهر شد و افزود که با ایجاد رقابت بین هنرمندان می توان از بهترین اثر هنری با حداقل هزینه بهره جست. 

شاه حسینی با بیان این که اغلب دوستان ساخت مجسمه های شهر را به مناقصه می گذارند، اظهار کرده که در مناقصه به طور معمول کمترین مبلغ پیشنهادی برنده خواهد شد و این طبعا از کیفیت کار ارائه شده خواهد کاست. 

وی استفاده از هنرمندان در رشته های مختلف برای ارائه یک اثر هنری زیبا را مناسب دانسته و گفته که استادان و دانشجویان زیادی هستند که علاقه مند به ارائه طرح و پیشنهاد در خصوص المان و نماد برای میادین شهر هستند از این رو می توان از آن ها برای بالا بردن سطح کیفی کار بهره جست. 

همچنین رئیس کمیسیون توسعه، عمران و حمل و نقل شهری و معماری شورای اسلامی شهر گرگان نیز از ساخت تندیس های موجود در شهر گرگان اظهار نارضایتی کرده و گفته که انتخاب المان های شهر نه بر اساس مبانی نظری و معماری است و نه بر اساس نامی که بر میدان گذاشته شده است. 

سیدمحمد قدس مفیدی وجود المان های زیبا و معماری سنتی و بومی را بسیار تاثیرگذار در جذب گردشگر دانسته و تصریح کرده که در این مورد همواره دخالت کرده و تذکر می دهیم اما در دوره چهارم میدان جدید ساخته نشده که بخواهیم بر روی المان آن بحث کنیم. 

این عضو شورا با اعلام این که بر روی سایر میادین شهر با توجه به هزینه ای که شده کاری نمی توان کرد افزوده که اگر برای تغییر برخی از میادین اکنون کاری انجام دهیم متهم به دوباره کاری خواهیم شد چرا که چند سال قبل تغییرات در آن ایجاد شده است.

وی با بیان این که مبحث المان های شهری فقط مختص شهرداری گرگان نیست بلکه سایر شهرهای کشور نیز به نوعی درگیر این موضوع هستند افزوده که باید از متخصصین امر برای طراحی تندیس و معماری شهر استفاده کرد و به جنبه کیفی کار بیش از گذشته بها داد. 

قدس مفیدی در توضیح استفاده از اساتید و دانشجویان رشته های هنر گفت که می توان برای طرح اول تا پنجم جایزه تعیین کرد مشروط بر آن که رقم جایزه خیلی بالا نباشد. 

وی در خاتمه یادآور شد که برای انجام هر گونه اقدام اینچنینی نیاز است انعطاف در مدیریت شهری دیده شود و لزوما همه چیز را در ساخت زیرگذر و روگذرها نبینیم.
ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار