هتلهای همیشگی مد پاریس و میلان توسط طراحان مد
بایکوت به مدیستها هم رسید
این اعتراضات البته کم کم به سمت سیاسی شدن نیز خواهد رفت. جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که سفیر این کشور در برونئی نگرانی دولت ایالات متحده در مورد تصمیم اخیر سلطان را «به طور خصوصی» به اطلاع دولت آن کشور رسانده است.
سلطان برونئی حسن البلکیا به تازگی قوانینی علیه همجسنگرایی و رابطه نامشروع در کشور خود وضع کرده است. فرمان اجرای این قوانین از ۳۰ می سال جاری داده شده است. پیش بینی شده است که قانون فوق در سه مرحله عملیاتی شود. رسانههای غربی در زمینه مواد این قانون تفاسیر بسیار متفاوتی ارائه کردهاند.“
دویچه وله” مرحله اول را شامل قوانین جزائی برای روزه نگرفتن یا عدم شرکت در نماز جمعه معرفی کرده است. در فاز دوم که یکسال دیگر آغاز میشود، مسلمانانی که دزدی یا شرب خمر کنند به شلاق یا قطع عضو محکوم میشوند. در فاز نهایی، مجازات اعدام از جمله سنگسار، برای مرتکبین به زنا، لواط و اهانت به پیامبر اسلام (ص) اجرا خواهد شد.سلطان حسن بولکیا در پاسخ به انتقادها گفته است که :این قوانین در تئوری سخت و ناعادلانه به نظر میرسند، ولی خدا گفته است که این قوانین عادلانه هستند.
تملک او بر گروه هتلهای ارکسترا [1]علیرغم تاریخچه بیست ساله برگزاری برنامه ها در این هتلها سبب شروع جنبش بایکوت در اهالی مد شده است. بایکوتی که برخی تردیدها و دست دست کردن ها برای پیوستن بدان در اثر تامل به آثار اقتصادی آن است و الا این حرکت شریعت مبنای سلطان در اقصی نقاط عالم مضحک و دیوانه وار معرفی شده است!پیش تر نیز هالیوود بایکوت را علیه هتلBeverly Hills این پادشاه مسلمان و ثروتمند اعلام کرده بود که در طی آن در اوایل ماه می معترضین مشهور هالیوودی در خیابان و در مقابل این هتل دست به اعتراض زدند. برنامه شب اسکارنیزدریکی دیگرازمجموعه هتلهای سلطان لغوشده است. اعتراضات به طور رسمی! بیشتر معطوف به مساله مرحله سوم یعنی ممنوعیت همجنس بازی و زنا است.
مخالفان این بایکوت معتقدند که این سلطان که ثروت ۲۰ میلیارد دلاری دارد از چنین اقدامی علیه هتل و سالنهایش ضرری نخواهد کرد. بلکه دود آن به چشم پیشخدمتهایی خواهد رفت که در انتظار انعام هستند. چرا که آنها از این تصمیم متضرر میشوند.
این اعتراضات البته کم کم به سمت سیاسی شدن نیز خواهد رفت. جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که سفیر این کشور در برونئی نگرانی دولت ایالات متحده در مورد تصمیم اخیر سلطان را «به طور خصوصی» به اطلاع دولت آن کشور رسانده است.
[1]برونئیکشوری است در جزیره بورنئو در جنوب شرقی آسیا. پایتخت آن بندرسریبگاوان است. اقتصاد برونئی برپایه صادرات، نفت، الوار، کائوچو و گاز طبیعی به ژاپن استوار گشتهاست. استخراج ذخایر فراوان نفت و گاز طبیعی برونئی را از یکی از بالاترین میزانهای درآمد سرانه در جهان برخوردار کردهاست، بیشتر غذای مورد نیاز کشور باید وارد شود. گفته می شود که در هر ثانیه درآمد سلطان برونئی 90 یورو افزایش پیدا می كند!سلطان برونئی در كنار دیگر سران و پادشاهانی همچون ملك عبدالله بن عبدالعزیر پادشاه عربستان جزء ثروتمند ترین افراد جهان به حساب می آیند جمعیت کشور حدود 440,000 نفر است که تخمین زده می شود یک سوم آنها غیر مسلمان اند. برونئی به دلیل ثروت نفتی از سطح زندگی و رفاهی بالایی برخوردار است و در زمینه آموزش و بهداشت و خدمات اجتماعی نیز شاخص های خوبی دارد.این کشور در سال 1984 از انگلیس، استقلال یافت و پس از آن قوانین این کشور همچنان انگلیسی ماند.
ارسال نظر