(تصاویر) آلبوم خاطرات محمدرضا لطفی
محمدرضا لطفی، در سال ۱۳۲۵ در گرگان زاده شد، تحصیلات عمومی خود را در همان شهر گذراند، در سر آغاز جوانی به تهران آمد و نخست در هنرستان شبانه موسیقی به فراگیری نواختن تار پرداخت. او از استادان خود در هنرستان، علی اکبر شهنازی و حبیبآلله صالحی ردیف آقا حسینقلی را آموخت
این هنرمند که مدتی بود با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد، بامداد روز جمعه 12 اردیبهشتماه در سن 68 سالگی و در بیمارستان پارس دار فانی را وداع گفت.
به گزارش گلستان 24، محمدرضا لطفی، در سال ۱۳۲۵ در گرگان زاده شد، تحصیلات عمومی خود را در همان شهر گذراند، در سر آغاز جوانی به تهران آمد و نخست در هنرستان شبانه موسیقی به فراگیری نواختن تار پرداخت. او از استادان خود در هنرستان، علی اکبر شهنازی و حبیبآلله صالحی ردیف آقا حسینقلی را آموخت و از سوی دیگر با مبانی موسیقی علمی و نظرات موسیقیدانان نوآور آشنا شد.
لطفی سپس از هنرستان شبانه به هنرستان روزانه نیز راه پیدا کرد و در ارکستر صبا که زیر نظر "حسین دهلوی" اداره میشد، به عنوان نوازنده تار به کار پرداخت. بعد از آن او با ردیف شناس معروف، عبدالله دوامی آشنا شد و ردیفهای آوازی و تصنیفهای قدیمی در حافظه مانده او را فراگرفت.
لطفی از دو استاد سنتی و مدرن: "نورعلی خان برومند" و "محمد تقی مسعودیه" درس گرفت و بعد در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ملی به کار پرداخت و همزمان نزد "سعید هرمزی" سه تار نوازی خود را پیش برد.
لطفی از سال ۱۳۵۱ در سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران، به کار پژوهشی در زمینه موسیقی بومی ایران پرداخت و از سال ۱۳۵۳، به عضویت هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا در آمد و یک دو سالی بعد گروه موسیقی "شیدا" را بنیاد نهاد.
حسین علیزاده و محمدرضا لطفی از بنیانگذاران گروه هنری چاووش در اوایل انقلاب ایران بودند.
او به یاری همین گروه و به یاری خوانندگانی چون محمد رضا شجریان و شهرام ناظری توانست آفریدههای خود را آن گونه که میخواست به اجرا درآورد.
لطفی در سالهای پس از انقلاب با گرد هم آوردن و همکاری شماری از نوازندگان گروههای "شیدا" و " عارف" گروه تازهای را با عنوان "چاووش" بنیان نهاد، ولی سرانجام چون بسیاری از موسیقیدانان شرایط تازه کار و زندگی را تاب نیاورد و چند سال بعد در سال ۱۳۶۵ به آمریکا رفت و گروه فرهنگی شیدا را تاسیس کرد و فعالیت هنری اش را در آنجا ادامه داد.
او بعد از سالها دوری، در سال 84 دوباره به ایران بازگشت و تا زمان درگذشتش در مکتب خانه میرزا عبدالله به تدریس علاقه مندان موسیقی و برگزاری کنسرت مشغول شد. در زیر تعدادی از عکس های آلبوم زندگی این استاد برجسته موسیقی را مرور می کنیم.
محمدرضا لطفی در سنین جوانی
محمدرضا لطفی در دهه 50
اجرای محمدرضا لطفی، محمدرضا شجریان و ناصر فرهنگفر در جشن هنر شیراز، 1355
محمدرضا لطفی و حسین علیزاده
ارشد طهماسبی، محمدرضا لطفی، حسین علیزاده
محمدرضا لطفی در کنار شهرام ناظری، محمدرضا شجریان و خانواده کامکار
محمدرضا لطفی و حسین علیزاده
محمدرضا لطفی در کنار هوشنگ ابتهاج
هوشنگ ابتهاج، محمدرضا لطفی، محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان و محمدرضا لطفی
حسین عمومی، محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمد قوی حلم، همایون خسروی
محمدرضا لطفی در حال نوازندگی سه تار
محمدرضا لطفی در حال نوازندگی سه تار در سال های پایانی عمرش
محمدرضا لطفی در حال نوازندگی سنتور
محمدرضا لطفی در حال نوازندگی پیانو
محمدرضا لطفی در حال نوازندگی نی
محمدرضا لطفی در حال نواختن چنگ
محمدرضا لطفی در دفتر کارش در مکتب خانه میرزا عبدالله
دیدار محمدرضا لطفی، محمدرضاشجریان و حسین علیزاده در تیرماه 89
محمدرضا لطفی و هوشنگ ابتهاج
یکی از آخرین کنسرت های لطفی در مرداد 92 در کرمان
یکی از آخرین کنسرت های محمدرضا لطفی
محمدرضا لطفی آهنگساز و نوازنده ایرانی
انقلاب
|
ایران
|
بیمارستان
|
تلویزیون
|
حسین علیزاده
|
خانواده
|
سرطان
|
شهرام ناظری
|
محمدرضا شجریان
|
موسیقی
|
ارسال نظر