از زمان ظهوراینترنت و شبکه‌های اجتماعی مردم در پی ارتباط برقرار کردن با انسان‌ها در فضای مجازی، همواره از وب‌سایتی به وب‌سایت دیگر هجوم می‌بردند.

نگاهی بر نرم‌افزار Yik Yak

از زمان ظهوراینترنت و شبکه‌های اجتماعی مردم در پی ارتباط برقرار کردن با انسان‌ها در فضای مجازی، همواره از وب‌سایتی به وب‌سایت دیگر هجوم می‌بردند. در ابتدا My space محبوب‌ترین شبکه‌ی اجتماعی بود و حالا نیز فیس‌بوک اما، ما در عصری زندگی می‌کنیم که هرروز یک فناوری جدید در جهت تعاملات مجازی به بازار ارائه می‌شود که گاهی این برنامه‌ها و یا سایت‌ها بدون چالش هم نیستند. در میان این برنامه‌ها Yik Yak یکی از چالش‌برانگیزترین آن‌ها است.

Yik Yak یک برنامه‌ی اجتماعی 'ناشناس' است؛ به این معنی که کاربران توسط این نرم‌افزار، پست‌های خود را به‌صورت ناشناس و مخفی به اشتراک می‌گذارند و قابل‌اجرا درگوشی‌های هوشمند، با سیستم‌عامل iOS و اندروید می‌باشد. این نرم‌افزار از موقعیت جغرافیایی شما برای ساختن پروفایل استفاده می‌کند و نیازی به تائید هویت کاربران ندارد، اما برای استفاده از این نرم‌افزار، درابتدا موقعیت مکانی شما برای کیفیت شبکه سنجیده می‌شود و در صورت بالا بودن کاربران نرم‌افزار، کیفیت شبکه نیز تائید می‌گردد. بعد از ایجاد پروفایل افراد می‌توانند مطالب خود را در قالب پیغام‌های 200 کاراکتری به فضای مجازی ارسال کنند و همچنین به مطالب دیگران رأی بدهند. Yik Yak برای کار کردن از جی‌پی‌اس استفاده می‌کند و نحوه‌ی کار کردن آن تا حدودی شبیه توییتر است: پیغام‌های کوتاه ، رمزگونه و کاملاً ناشناس

 در این شبکه به پیغام‌های ارسالی Yak و به امتیازات کسب‌شده Yakarma می‌گویند. قابل‌ذکر است که Yak در زبان انگلیسی به معنی گاو نر کوهان‌دار است که در طراحی لوگوی شبکه نیز از این معنی استفاده‌شده است.

این نرم‌افزار در میان دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان به‌شدت به  محبوبیت دست‌یافته و گاهی نیز از این ابزار برای ارسال پیغام‌های تهدیدآمیز، نژادپرستانه و جنسی و همچنین راه‌اندازی اعتراض‌های دسته‌جمعی استفاده می‌شود. قابلیت دیگر این نرم‌افزار این است که در برخی از محدودیت‌های جغرافیایی مانند مدارس ابتدایی و راهنمایی غیرفعال و غیرقابل دسترسی می‌گردد.[1] این برنامه به دلیل داشتن کاربردهای غیراخلاقی در بسیاری از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه نورویچ در نورث فیلد ممنوع و بلاک شده است.

علی­رغم تلاش‌ها برای جلوگیری از سو استفاده از این ابزار و یا بلاک کردن آن؛ این شبکه در عرض سه ماه به‌سرعت در میان دانشجویان 5 دانشگاه در جنوب آمریکا به محبوبیت دست‌یافت و در حال حاضر نیز ماهیانه 100،000 نفر به کاربران آن اضافه می‌گردد و روزانه بیش از 15000 پیغام به اشتراک گذاشته می‌شود. در حال حاضر این نرم‌افزار به‌صورت گسترده‌ای در دانشگاه‌های جورجیا، ویرجینیا، کلمسون، اول میس و ویک فوریست استفاده می‌شود.

نرم‌افزار Yik Yak

Yik Yak توسط دو دانشجوی فارغ‌التحصیل از دانشگاه Furman کارولینای جنوبی بهنام‌های 'تایلر درول' و 'بروکس بوفینگتون' باهدف ارسال پیغام از منبعی ناشناخته تا فاصله‌ی پنج مایلی(حدود 6 کیلومتر) است. پیغام‌ها برحسب انتخاب می‌توانند بین 100، 250 و یا 500 کاربر به اشتراک گذاشته شوند. اگر کاربری 0.99 دلار پرداخت کند می‌تواند پیغام را بین 1000 نفر و با 1.99 دلار قادر است بین 2500 نفر و با 5 دلار می‌تواند پیغامی را  بین 10،000 نفر به اشتراک بگذارد.

قابل‌ذکر است که این نرم‌افزار در 10 اکتبر 2013 توسط یک گروه سه‌نفره راه‌اندازی شده است. اعضای این گروه عبارت‌اند از:

  • بروکز بافینگتون: مؤسس و مدیر عملیات
  • تیلور درول: مؤسس و مدیرعامل اجرایی

مارسل تیسدول: مهندس نرم‌افزار

 

[1]البته این قابلیت با همکاری نظام آموزش و پرورش ایالات متحده با این شرکت می باشد بدین معنی که GPS آن منطقه تحصیلی را سرویس نمی دهد.

ارسال نظر

  • vaheed
    0

    سلام ي سوال داشتم مسافتي ك ميشه رابطه برقرار كرد چ قد ميتونه باشه

آخرین اخبار