این یادداشت اصول مدیریت اقتصادی و مالی است که یک نویسنده در آن نکاتی را به والدین در خصوص تربیت اقتصادی کودکان بیان مینماید.

یازده روش یاد دادن مسائل مالی به کودکان!

این یادداشت اصول مدیریت اقتصادی و مالی است که یک نویسنده در آن نکاتی را به والدین در خصوص تربیت اقتصادی کودکان بیان مینماید. نکته جالب توجه این است که نویسنده تلاش می­کند بهینه مصرف کردن و غنائت را در بندهای کوتاه و مفید بیان نماید که به لحاظ دستورالعملی و روشی مطالب مفید و کاربردی ارائه می دهد . در این متن نویسنده تلاش می کند به والدین آموزش بدهد به بچه ساده زیستی و آینده نگری و امور خیریه را باید یاد داد در عین اینکه راحت زندگی نماید و در انتها هدفی که نویسنده متن به دنبال آن می باشد این است که کودکان باید یاد بگیرند مصرف گرا صرف نباشند.

یکی از مهم ترین مسائلی که والدین باید بیاموزند آن است که باید به کودکان خود یاد دهند که چگونه با مسائل مالی برخورد کنند و یا به بیانی پول خود را چگونه هزینه کنند که بیشترین بهره را از آن ببرند. در این جا به برخی از راهکارهایی که در این امر باید به کار برد اشاره می کنیم.

راهکارهای لازم برای این آموزش را میتوان به دو بخش تقسیم کرد. بخش اول مربوط به آموزش­هایی است که باید به صورت ویژه به کودک آموزش داد و بخش دوم مربوط به آموزش هایی است که در غالب فعالیت های مشورتی و همکاری با فرزندان قرار داده می شوند.

آموزش هایی که باید به صورت فردی به کودک آموزش داد:

1_ استفاده از پول خرد: کودکان پول خرد را بیشتر درک می کنند و اینکه ارزش پولی هر کالایی چقدر است را با پول خرد بهتر متوجه می شوند.

2_  انجام بازی های پولی: می توانید گوشه ای از خانه را تغییر دکوراسیون دهید و کودک شما در آنجا با خلاقیت خود شبیه به مغازه ی کوچکی درست کند و شروع به فروختن جنس­هایش کند.

3_ ببین و بگو: آموزش روزانه مسائل مالی به کودکان: بچه ها را به فروشگاه ببرید و به آن­ها قیمت جنس ها را بگویید و اینکه به چه دلیل آن ها را می خرید را برایشان توضیح دهید.

آن ها را به بانک ببرید و کارهایی که در آنجا انجام می دهید را به او توضیح دهید. بیشترین مواقع آموزش می تواند درون ماشین شما باشد زمانی که شما تصمیم می گیرید که چه چیزی بخرید و کودک تان در ماشین است. داستان هایی از خود بسازید که در آن به نحوه ی درست خرج کردن و غلط خرج کردن اشاره داشته باشد و به این صورت به او اجازه دهید با انتخاب هایش در زندگی شما نقشی داشته باشد.

4_ به کودکان تان یاد دهید که پول هایشان را به دسته های خرج کردنی، پس انداز کردنی و بخشیدنی تقسیم کنند، خرجی کودک تان را به صورت پول خرد و سکه ای به او بدهید و او می تواند آن ها را تقسیم کنند. مقداری را داخل پاکت نامه یا  شیشه مربا قرار دهد. آن ها ممکن است به دو قلک احتیاج داشته باشند یکی برای اهداف کوتاه مدت مانند خرید یک کتاب یا اهداف بلند مدت مثل رفتن به دانشگاه استفاده کنند.

یاد دادن مسائل مالی

در مورد قسمت بخشیدنی می توانید او را در مجالس خیریه شرکت دهید و با این کار او را با اعمال خیریه آشنا کنید.

5_ داشتن الگوی رفتاری خوب در مساله ی مالی: اجازه دهید آن­ها ببینندکه شما چگونه در امور مالی تصمیم گیری می کنید و اینکه همیشه آن چیزی را که دوست دارید نمی­خرید.

6_ کودک باید یاد بگیرد که در کارهای خانه وطیفه ای دارد و به او اجازه داده شود که در خریدهای خانه و مدرسه اش نظر بدهد.

 

روشهایی که باید در قالب همکاری و مشورتی در امور مالی به کودک آموزش داد:

1_ استفاده از ابزار برای درک مفاهیم مالی: به عنوان مثال در مکانی مثل دندانپزشکی به جای اینکه هرکدام جداگانه سرتان را در گوشی هایتان فرو ببرید، ماشین حساب گوشی خود را باز کنید و امور مالی را با کمک هم انجام دهید.

2_  به فرزندان خود مقداری پول بدهید و به آن ها اجازه دهید تصمیم­گیری کنند که آن پول چگونه خرج شود. برای مثال می تواند تصمیم گیری در مورد خرید لوازم مدرسه­شان باشد و یا اینکه آیا می خواهد با آن پول یک لباس مدرسه ی گران بخرد یا به جای آن چند تیکه لباس ارزان تر! می­توانید پول تو جیبی او را به صورت هفتگی یا ماهانه به وی بدهید تا به روش خود مخارجش را تامین کند.

3_ اعضای خانواده را در امور مالی شریک کنید: لازم نیست همه ی مسائل مالی را خود به تنهایی به دوش بکشید اجازه دهید فرزندانتان نیز از میزان انجام هزینه ها آگاه باشند مثل هزینه­ی قبوض آب و برق و تلفن و ...

4_ از اعتراف کردن به اشتباهات مالی خود نهراسید: اگر شما در مورد اشتباهات مالی خود صادقانه با فرزندان خود صحبت کنید؛ آن ها نیز از این اشتباهات درس خواهند گرفت.

5_ به فرزندان خود "نه" بگویید اما دلایل خود را نیز توضیح دهید. بسیاری از مردم به سرعت نه می گویند بدون آنکه بخواهند دلیل آن را توضیح دهند.. این کار به آنان کمک می­کنند بهتر تصمیم­گیری کنند.گاهی اوقات شما باید یک جا بایستید و به آن ها اجازه دهید تا فریاد بکشند.

ارسال نظر

آخرین اخبار