سفره های افطاری، ساده یا تجملاتی؟!
متاسفانه ديده ميشود كه در ماه رمضان برخي سفره هاي افطاري خود را با بيش از 10 مدل غذاو دسر و ... برگزار ميكنند و نتيجه ي اينگونه مهماني هاي اشرافي ، تجمل گرايي و اسراف بيت المال است!در صورتي كه دين الهي خلاف آنرا تاكييد كرده است.
خداوند حکیم، حكمت و رمز و راز صله رحم را در ايجاد عاطفه و مهرورزيدن خويشان به همديگر، تبيين و تشريح فرموده است; آنجا كه مى فرمايد: «... فانّى انا الله الرحمن الرحيم و الرحم انا خلقتها فضلاً من رحمتى لتعاطف بها العباد و لها عندى سلطانٌ فى معاد الاخرة....»; من خداى بخشنده و مهربانم و رحم را، كه يك فضل و فضيلتى است، من خودم به اقتضاى رحمت خويش آفريدم تا انسان ها بدين وسيله به يكديگر مهر و عطوفت ورزند و در قيامت نيز در نزد من حجت قاطعى داشته باشند.
مصادیق صله رحم عبارت است از ترک آزار خویشاوندان، سلام و تکریم، اطعام اگر به جرعه آبی باشد، عیادت از بیمار، شرکت در مراسم عزا، زیارت و دیدار، هدیه دادن و تامین نیازهای آنان پیش از دیگران.
رسول خدا فرمودند: پنج گروه مورد لعن من و هر پیامبر مستجاب الدعوه اند: کسی که بر کتاب خدا بیافزاید، آن که سنت مرا ترک کند، کسی که قَدَرِ الهی را تکذیب کند، آن که حلال شمرد از عترت من چیزی را که خدا حرام کرده است و کسی که اموال عمومی را به خود اختصاص دهد و آن را بر خویش حلال شمارد
امام علی(ع) می فرماید: اسرافگر سه نشانه دارد: می خورد چیزی راکه برای او نیست، می پوشد چیزی را که برای وی نیست و می خرد چیزی را که برای او نیست.
متاسفانه چند سالی است که افطاری دادن کارگزاران نظام نیز که در حقیقت محفلی برای نشست های سیاسی آنان است، زمینه ای برای سلب اعتماد افراد جامعه شده است، چرا که چنان سفره های پرزرق و برقی گسترده می شود که حکایت از بسیاری آفت ها دارد که متاسفانه در میان کارگزاران حکومت اسلامی رواج پیدا کرده است.
ساده زیستی، قناعت، كم هزینه و پركار بودن در نظام اسلامی ارزشی والا محسوب میشود و پیشوایان معصوم(ع) كسانی را كه ساده زیست، قانع، كم هزینه و پركار بودند، به بزرگی یاد كرده و ستوده اند.
اميد است كه در ماه هاي رمضان كه درپيش رو خواهيم داشت،ساده زيستي را پيشه كنيم و از اسراف و تجمل گرايي خودداري كنيم تا انشالله عبادات و اعمالمان مورد قبول درگاه الهي قرار گيرد.
تشکراز این مطالب و عکسها