بیمه خبرنگاران در اولویت مدیرمسئولان نیست
لغو بیمه خبرنگاران در انتظار پیگیری ویژه مسئولان
جمعی از فعالان مطبوعاتی استان گلستان نسبت به لغو بیمه خود با جمعآوری امضاء و طرح شکوائیه، موضوع را با استاندار گلستان و برخی مقامات استانی در میان گذاشته و اکنون منتظر پیگیری ویژه مسئولان هستند.
به گزارش گلستان 24، زمانی که بیمه 80 نفر از فعالان رسانهای استان گلستان بدون اطلاع قبلی لغو شد، موجی از نگرانی در میان این قشر انتشار یافت و با وجود تلاشهای بسیار از سوی جامعه خبری و مصاحبههای گوناگون از متولی فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گرفته تا استاندار اما هنوز هیچ نتیجهای حاصل نشده است.
با لغو بیمه خبرنگاران؛ حجتالاسلام علیاصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان وعده داد که مشکل این مجموعه با عضویت و پرداخت وجه به صندوق اعتباری هنر رفع میشود که البته این وعده ناکام ماند و خبرنگاران در انتظار نتیجه عملیاتی هستند.
فعالان رسانهای گلستان که نتوانستند حق خود را از متولی فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبه کنند به ناچار موضوع را با استاندار گلستان در میان گذاشته و وعده پیگیری ویژه را از وی گرفتند و اخیرا نیز علیاصغر طهماسبی معاون سیاسی امنیتی استاندار گلستان قول پیگیری ویژه بیمه خبرنگاران را داده است.
نامهای با محوریت بیان مسئله اواخر هفته گذشته از سوی خبرنگاران برای مقامات استان از جمله استاندار گلستان مکتوب شد که به گفته علی یازرلو مدیرکل روابط عمومی استانداری گلستان این نامه به تازگی به دست استاندار رسیده است.
متن کامل این نامه که به امضای تعدادی از خبرنگاران و روزنامهنگاران فعال در خبرگزاریها، مطبوعات، سایتها و نشریات محلی رسیده، به شرح ذیل است:
استاندار محترم استان گلستان
جناب آقای صادقلو
باسلام و ادب
احتراما به استحضار میرساند طی یکماه گذشته بیمه خبرنگاران از سوی صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان البته بنا به دلایلی که ذکر کردهاند قطع گردیده و استمرار آن منوط به ثبتنام دوباره اعضای بوده است. اما متاسفانه با توجه به اینکه اصحاب رسانه به خصوص خبرنگاران از مزایا و حقوق ثابت و مکفی برخوردار نبوده و نیستند و هم اکنون نیز شرایط کاری و معیشتی برای آنها بسیار سخت است، وجود این بیمه مایه دلگرمی و ادامه کار برای آنان بود که متاسفانه با تصمیمگیریهای نابهنگام این کورسوی امید نیز هماکنون بلاتکلیف مانده است.
جناب آقای صادقلو به جرات میتوان گفت کار اصحاب رسانه و اهل قلم در آگاهیبخشی جامعه یکی از عوامل رشد جامعه تلقی میشود و مطبوعات به عنوان مرکز اطلاعرسانی در تنویر افکار عمومی و افزایش بینش و آگاهی شهروندان گام بر میدارند و دستگاههای اجرایی نیز موفقیتهای خود را مدیون همین اطلاعرسانی خبرنگاران هستند.
استاندار محترم گلستان؛
ماجرا از زمانی آغاز شد که طرح بیمه در زمان دولت آقای احمدینژاد به صورت وسیعی آغاز شد و افراد زیادی که هماکنون گفته میشود جزء خبرنگاران نیستند و مشاغل دیگری دارند اما از این بیمه استفاده میکنند، به عضویت این صندوق درآمدند و امروز پس از گذشت چند سال، بیمه خبرنگارانی که در گذشته با مشقت تمام بیمه شده بودند بدون هیچ دلیل قانعکنندهای قطع شده و چوب بیتدبیری دیگران را میخورند.
متاسفانه به علت سهلانگاری مدیران این روند بیرویه بیمه آنقدر با اهمال کاری صورت گرفت که دولت نیز خود در این برزخ ماند و توان پرداخت تعهدات به سازمان بیمهگر را نداشت. از این رو با بهانههایی همچون حمایت از خبرنگاران در طرح جدید و یا حرمت رسانهای و پالایش افرادی که واقعا خبرنگار هستند یا خیر، اقدام به قطع بیمه و بازثبتنام افراد کرده است.
این در حالی است که هر روز صندوق حمایت از نویسندگان بیانیهای صادر میکند و نه تنها خبر خوشی نمیدهد بلکه همه افراد ثبتنام شده را به نوعی سر کار گذاشته و با آینده شغلی و معیشتی این عزیزان بازی میکند.
جناب آقای دکتر صادقلو؛
با عرض پوزش از صراحتی که در این مطالب است، لازم است به عرض برسانیم این افراد در استانهایی مثل گلستان از گذشته تاکنون با کمترین درآمد ادامه کار دادهاند و بسیاری از این افراد حدود 10 سال است که تحت پوشش این بیمه که البته ما به التفاوت آن را خود میپرداختند، بودهاند.
جناب آقای استاندار:
مستحضر هستید که بیمه خبرنگاران و هنرمندان چون دولت نوپا را درگیر با اهالی مطبوعات و هنر میکرد، بنابراین دولت سعی کرد در ابتدا با قبول دیون تامین اجتماعی نسبت به حل موقت این مشکل اقدام کند که متاسفانه این کار هم به سرانجام نرسید.
ظاهرا این کار تاکنون اجرا نشده و دولتمردان تصمیم میگیرند سیاست جدیدی را در خصوص بیمه همکاران رسانهای در پیش بگیرند و آن هم تفویض اختیار به مدیران مسئول نشریات و رسانههاست.
اگر چه این نوع بیمه اگر اجرا شود به نفع خبرنگاران خواهد بود اما از سوی دیگر نگرانیهایی را برای خبرنگاران به وجود میآورد از جمله بیگاری کشیدن از خبرنگاران بدون مزایا و حقوق. چرا که وقتی کارفرما مدیر مسئول باشد ممکن هر زمان خبرنگار را تهدید به اخراج و یا لغو معرفینامه نماید و این مسئله بسیار جای تامل و بحث دارد.
از سوی دیگر متاسفانه باید گفت تعدادی از مدیران مسئول بیشتر از آنکه اقدام به بیمه کردن خبرنگاران خود کنند افراد خانواده خود را در دفاتر بیمه کردهاند و سهمیه پنج نفره آنان بدین صورت تکمیل شده است.
جناب آقای دکتر صادقلو:
اگر چه آقای انتظامی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد عنوان کرده است که باید همه خبرنگاران زیر پوشش بیمه مدیر مسئول باشند و دولت مابةالتفاوت بیمه را به حساب آنان میریزد اما متاسفانه معلوم نیست مدیر مسئولی زیر این بار مسئولیت میرود و بسیاری از خبرنگاران برای دریافت معرفینامه و ثبتنام در صندوق برای استمرار بیمه خود سرگردان ماندهاند و آنها که معرفینامه ارائه دادهاند روزگار خوشتری نسبت به قبلیها ندارند.
بسیاری از مدیران مسئول خود گله از هزینههای سنگین چاپ، اجاره دفتر، تلفن و دیگر موارد دارند که البته باید به آنها نیز حق داد اما مطمئن باشید که بیمه خبرنگاران هیچگاه در اولویت کاری آنها نبوده و نیست و نخواهد بود.
هم اکنون نیز پس گذشت سالها از شروع چاپ مطبوعات در استان خبرنگاران این مطبوعات با سابقه کاری طولانی باید هزینههای خود را از راه دریافت آگهی به دست بیاورند و گزارشنویس و خبرنگار و ویزیتور با سابقه هیچ فرقی با یک فرد آماتور که به تازگی در حال یادگیری این حرفه است ندارد.
استاندار محترم گلستان؛
حالا چند پرسش اینجا پیش میآید:
چرا امروز دولت در قبال قطع ناگهانی بیمه خبرنگاران پاسخگو نیست و اگر خود مبادرت به قطع آن کرده است خود را موظف به پرداخت هزینههای آن نمیداند؟
چرا آقای رئیسجمهور در دولت تدبیر و امید که هنوز عمری زیادی از آن نگذشته است به شعارهای خود جامه عمل نمیپوشاند و تاکنون نیز در خصوص اعتراض خبرنگاران دفتر ریاست جمهوری هنوز هیچ بیانیهای نداده و حتی به طور جد پیگیر آن نیز نشده است؟
چرا هیچگاه دولت، قبل از اعطای مجوز چاپ به مدیران مسئول آنها را مجبور به بیمه خبرنگاران نمیکرد و امروز به این فکر افتاده است که صلاح خبرنگاران را مدیران مسئول بهتر میدانند و باید زیر پوشش بیمه مدیران مسئول باشند؟ دوستان ارشادی با چه توجیهی دست به قطع بیمه خبرنگاران زدند، در حالی که قانونگذاران به این قانون پایبند نیستند، چه برسد به برخی مدیران مسئول که با چنگ و دندان نشریات را منتشر میکنند و منتظر هستند سر ماه یارانه کاغذ را بگیرند تا با آن بخشی از بدهیهایشان را بپردازند.
سئوال دیگر آنکه اگر واقعا صندوق اعتباری هنر بودجه کافی برای پرداخت بیمه ندارد به چه علت تعدادی از خبرنگاران بیمه این صندوق ماندهاند و یا بیمه فعالیتهای هنری و قرآنی قطع نشده است؟ علت این بیعدالتی چیست؟ و اگر بنا به پالایش باشد بیمه همه اعضای این صندوق باید همزمان با هم قطع شود.
جناب آقای استاندار؛
همدرد میخواهیم
از زمانی که انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران بنا به دلایلی از هم پاشید و بسته شد، دسترسی خبرنگاران استانی برای دریافت بسیاری از مزایا از طریق پایتخت بسیار سخت شد و دیگر هیچ صنفی نداریم که بخواهد از حق قانونی ما حمایت و یا به شکایات ما رسیدگی کند.
متاسفانه مسئولینی که خود برنامهریزی میکنند و یک شبه آنرا به هم میزنند هیچگاه به آینده شغلی و معیشتی این افراد فکر نکردهاند و حالا این عزیزان شاغل در رسانهها چگونه بیمه خود را و از چه طریقی ادامه دهند. آنهم بیمهای که امروز اگر لغو میشود هیچ بازپرداختی پشت سر آن نیست.
نکته مهم دیگر آن که بسیاری از بیمه شدگان خبرنگار و خانواده آنها تحت درمان بعضی از بیماریها به خصوص بیماریهای خاص بودهاند و امروز با قطع بیمه به واقع چه بر سر آنها خواهد آمد و ادامه درمان آنها چه خواهد شد؟
جناب آقای دکتر صادقلو
اینک با همه این تفاسیر و گلایهها جمعی از فعالان مطبوعاتی استان برخود دیدند تا با جمعآوری امضاء و طرح این شکوائیه نامه و تحصن در جلوی استانداری گلستان و یا دفتر حضرتعالی صدای خود را به گوش شما و مسئولان امر برسانند و طبق فرمایشات حضرتعالی که گفتید، «اگر خبرنگاران بخواهند، بیمه آنها را پیگیری میکنم» صدای خود را به گوش شما برسانند.
با سپاس از صبری که در خواندن این شکوائیه نامه به خرج دادید.
زیر سایه ایزد منان موفق باشید
جمعی از خبرنگاران
رونوشت این نامه همزمان به معاون سیاسی امنیتی استانداری، مدیر کل و معاون مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، مشاور رسانه ای استاندار، فرماندار گرگان، مشاور امور جوانان استانداری، رئیس شورای اسلامی شهر گرگان، مدیر کل تامین اجتماعی گلستان، رئیس خانه مطبوعات گلستان ارسال شده است./فارس
ارسال نظر