ابلاغی که تنوریهای سنتی بخش لوه را داغتر از گذشته میکند
انهای خوشطعم سنتی گالیکش با ابلاغ نصب تابلو به تن داغ تنورها میچسبد.
به گزارش گلستان 24، تهیه نان یکی از نیازهای حیاتی بشر بوده و در فرهنگ بومی مردم شهرستان گالیکش هم پخت نان تا پیش از دستیابی به فنّاوری جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده است.
تنورهای سنتی پخت نان برای فروش به مسافران و درآمدزایی امروزه تنها در بخش لوه شهرستان گالیکش دیده میشود.
طعم و مزه نانهای سنتی بخش لوه که در تنورهای سنتی حاشیه جاده بینالمللی تهران مشهد پخت میشوند بینظیر است.
این نانها با شاخ و برگ درختان خشک و گیاهان منطقه در تنورهای روستایی پخت میشود و چنان طعم و مزهای دارد که انگار طبیعت و زندگی را در آن نهان کردهاند.
طی سالیان اخیر که پخت و فروش نان در این منطقه رونق گرفته است مسئولین شهرستانی هنوز نتوانستهاند برنامه مشخص و مدونی در این خصوص ارائه کنند.
با توجه به قابلیتهای اقتصادی که این تنورها دارد، با هماهنگی که می توان میان شبکه بهداشت و درمان، اصناف، اداره صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و دهیاران و ثبت آنها در میراث فرهنگی ضمن سروسامان دادن این تنورها خاطر مسافران را نیز از تهیه نان مرغوب و بهداشتی راحت کرد.
البته این بین تعداد اندکی هستند که نکات بهداشت را رعایت نکرده و نان مرغوب تولید نمیکنند که با آموزش و مراقبت این تعداد اندک نیز میتوانند ضمن درآمدزایی محلی ارائه کنده سنت و فرهنگ مردم ما باشند.
بخشداری بخش لوه شهرستان گالیکش نیز در این خصوص به نیلکوه گفت: تهیه و نصب تابلو مشخصات نان تنوریهای محلی روستاهای تنگراه و ترجنلی از توابع این بخش را باهدف ساماندهی به دهیاران ابلاغ کردیم.
سید غلامرضا قاضوی با اشاره به اینکه این کار باید ظرف 15 روز آینده اجرایی شود گفت: مقررشده تا در تابلوها مشخصات متصدیان، تصویر آنان، شماره کارت بهداشتی، کد ویژه تنور و آرم دهیاری درج شود.
وی تأکید کرد: از پخت های غیربهداشتی، بدون روپوش و فاقد تابلو مشخصات جلوگیری خواهد شد و درآیند نزدیک سایر فروشندگان نیز دارای تابلو مشخصات خواهند شد.
بخشدار لوه از مزایای حداقلی نصب تابلو مشخصات، شناسایی افراد فروشنده، افزایش اعتماد عمومی به صاحبان این تنورها، مراقبت و تهیه بهداشتی نان اعلام کرد.
ارسال نظر