والدین سرگردان و دانش آموزان چشم انتظار/ روند آموزش همچنان مبهم است
با وجود اینکه تا موعد بازگشایی مدارس کمتر از یک هفته باقی نمانده، دانش آموزان و والدین همچنان بلاتکلیف هستند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ کمتر از یک هفته تا فرا رسیدن پاییز و آغاز سال تحصیلی جدید فرصت باقی مانده است، در شرایط عادی در این موقع از سال دانشآموزان، لباس مدرسه و کتابهای درسی و لوازم التحریر خود را تهیه کرده و چشم انتظار بازگشایی مدارس بودند تا بتوانند با قدرت، سال تحصیلی جدید را آغاز کنند، اما کرونا سبب شد که برای سومین سال پیاپی آموزش حضوری تحت تأثیر قرار بگیرد.
به نظر میرسید با گذشت ۱۹ ماه از شیوع کرونا و کسب تجربه در مورد چگونگی بازگشایی مدارس، پیش از اینها تصمیم واحدی برای سال تحصیلی جدید اتخاذ شود، اما علیرغم اینکه چند روزی بیشتر به آغاز ماه تحصیلی باقی نمانده، هنوز مسئولان نتوانسته اند به تصمیم واحدی در این زمینه برسند.
خانوادهها سرگردان هستند و نمیدانند که آموزش فرزندانشان چگونه است؟ تهیه فرم مدرسه، هماهنگی با سرویس و حتی انتخاب نوع مدرسه (دولتی و غیردولتی) هم به الگوی بازگشایی مدارس بستگی دارد.
روزی مدیران آموزش و پرورش وعده حضور دانش آموزان را در مدرسه داده و روزی دیگر به غیرحضوری بودن کلاسها اشاره میکند و اخیراً هم سرپرست وزارت آموزش و پرورش با حضور در گلستان اعلام کرد که بازگشایی مدارس ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی خواهد بود و خود این مسأله چالشهای بیشتری را برای والدین ایجاد خواهد کرد.
تعدادی از والدین ثبتنام دانشآموزان خود را به روزهای پایانی تابستان موکول کرده تا ببینند بازگشایی مدارس به چه نحو خواهد بود.
نگرانی از به خطر افتادن سلامت دانش آموزان در مدارس هم از نکات دیگری است که بسیاری از والدین به آن اشاره کرده و خواهان این هستند که تمام موارد بهداشتی برای دانش آموزان مخصوصاً در پایه ابتدایی رعایت شود.
در سال تحصیلی جدید، گلستان ۳۸۵ هزار دانش آموز خواهد داشت که ۱۱ هزار نفر نسبت به سال گذشته افزایش یافته و طبق گفته مسئولان تاکنون ۹۲ درصد آنها در مدارس ثبت نام کردند.
تکلیف خانوادهها مشخص نیست
مریم کاویانی مادر یکی از دانش آموزان گرگانی ضمن ابراز نگرانی در مورد آموزش فرزندش در سال تحصیلی جدید گفت: فرزندم امسال در کلاس دهم تحصیل خواهد کرد و با توجه به اهمیت این مقطع تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی نگران این موضوع هستیم.
او افزود: تمام تلاش ما این است که پسرم با بهترین شرایط و با کوچکترین دغدغه تحصیلات خود را ادامه داده و رشته مورد نظر خود را انتخاب کند، اما هنوز تکلیف سیستم آموزشی مشخص نیست.
کاویانی اضافه کرد: اگر قرار بر آن باشد که کلاسها حضوری باشد ترجیح میدهم دوباره فرزندم در همان مدرسه غیرانتفاعی تحصیل کند، زیرا تعداد دانش آموزان کمتر و از نظر امکانات هم شرایط متفاوتتر بوده، اما تا این لحظه تصمیمی از سوی مسئولان گرفته نشده است.
او ادامه داد: اگر تصمیم بر این است که کلاسها در فضای مجازی و در بستر شاد برگزار شود باید کتابها هم بر همین مبنا طراحی و تعریف شود و با وجود دروسی که نیاز به آموزش حضوری دارد، آموزش دانش آموزان دشوار خواهد شد.
کاویانی با اشاره به مشکلات سامانه شاد در سال گذشته، گفت: تنگناها و محدودیتهای شاد و پشتیبانی نکردن از برخی برنامهها و محدودیت در تعداد کاربران از جمله دغدغههای خانواده بوده که امیدواریم در سال جدید برطرف شده باشد.
او بیان کرد: بنده یک فرزند محصل داشته و دغدغه کمتری دارم، اما کسانی که چند دانش آموز دارند مطمئناً نگرانیهای بیشتری در خصوص هماهنگی سرویس مدارس با توجه به زوج و فرد شدن کلاسها خواهند داشت.
۹۲ درصد دانش آموزان پایه اول ابتدایی ثبت نام کرده اند
هما عقیلی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گلستان در مورد وضعیت ثبت نام دانش آموزان مقطع ابتدایی در استان گفت: برای بازگشایی مدارس منتظر دستورالعمل از وزارت آموزش و پرورش هستیم تا الگوهای بازگشایی برای ما مشخص شود.
او افزود: در این دستورالعمل نحوه بازگشایی مدارس به صورت مجازی، حضوری و ترکیبی مشخص خواهد شد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گلستان بیان کرد: سیاست کلی آموزش و پرورش بازگشایی تدریجی مدارس است که بر اساس جمعیت و فضا، مدارس باز خواهند شد.
عقیلی ادامه داد: تاکنون ۹۲ درصد ورودیهای ابتدایی ثبت نام کرده و ثبت نام میان پایهها هم به صورت خودکار انجام شده است.
او گفت: سامانه شاد با قدرت بیشتر، بازنگری بهتر و اصلاحات جامع و کاملتر برای سال تحصیلی جدید آماده شده است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گلستان اضافه کرد: مانور بازگشایی مدارس در ۲۰ شهریورماه موفقیت آمیز اجرا شد و تمام مدارس آمادگی داشته و معلمان سازماندهی و شورای دبیران تشکیل شده بود.
او افزود: مدارس به لحاظ فیزیکی و بهداشتی کاملاً آماده حضور دانشآموزان بوده و اگر دستورالعمل مبنی بر بازگشایی بود، مدارس حضوری و اگر دستورالعمل مبنی بر غیرحضوری و یا ترکیبی باشد مدارس هم در این زمینه آمادگی کامل را دارند.
عقیلی گفت: کمبود معلم با استفاده از نیروهای بازنشسته، خرید خدمات و ... برطرف شده و مشکلی در این زمینه نداریم.
مدارس آماده بازگشایی هستند
احسان گوهری راد مدیرکل آموزش و پرورش گلستان گفت: سوم مهرماه آغاز سال تحصیلی جدید بوده و آئین بازگشایی به صورت متمرکز در گرگان و مدارس منتخب شهرستانها برگزار میشود.
او افزود: بازگشایی حضوری مدارس نیاز به ابلاغ دستورالعمل داشته که ستاد ملی کرونا باید آن را صادر کند.
احسان گوهری راد ادامه داد: البته تعدادی از مدارس (در روستاها و مناطق کم جمعیت) که از نظر تعداد دانش آموز ازدحام و کثرت کمتری داشته امکان بازگشایی دارند و در ابتدای سال تحصیلی به صورت حضوری و به تدریج و با رعایت تمام الزامات فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
گوهری راد توضیح داد: در اواسط مهرماه هم، مدارسی با جمعیت متوسط به صورت حضوری بازگشایی شده و مدارس بزرگتر هم با رعایت سایر موارد و واکسیناسیون خانوادهها در اواخر آبان ماه، کلاس حضوری برگزار خواهند کرد که البته به صورت زوج و فرد- مانند دو ماه از سال گذشته- و با رعایت برخی از نکات خواهد بود.
او در خصوص واکسیناسیون فرهنگیان هم گفت: در طرح آموزش و پرورش بیش از ۸۵ درصد فرهنگیان، واکسن کرونا دریافت کرده و البته تعدادی از معلمان هم به علت حضور در هیئتهای اجرایی انتخابات واکسن زده اند و با لحاظ این تعداد، واکسیناسیون معلمان به ۹۰ درصد میرسد.
گوهری راد افزود: از هفته گذشته هم نوبت دوم واکسن آغاز شده و تاکنون ۳۰ درصد واکسن زده اند که امیدواریم تا پایان شهریورماه و شروع سال تحصیلی واکسیناسیون فرهنگیان تکمیل شود.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: صحبتهایی هم مبنی بر واکسیناسیون دانشآموزان ارائه شده، اما چیزی به صورت مشخص اعلام نشده است و پیگیر این مسأله هم هستیم.
او متذکر شد: هم اکنون مدارس برای بازگشایی آمادگی لازم را داشته و مشکلی در این زمینه نداریم و منتظر تصمیم گیری نهایی ستاد ملی کرونا هستیم تا با در نظر گرفتن شاخصها در شروع سال تحصیلی بازگشایی چه به صورت حضوری، مجازی و یا ترکیبی انجام شود.
امید است در روزهای پایانی مانده به آغاز سال تحصیلی مسئولان به یک راهکار و تصمیم واحد برای بازگشایی مدارس دست یابند تا والدین و دانشآموزان و معلمان بتوانند برای سال آموزشی پیش رو راحتتر برنامه ریزی کنند.
منبع:مهر
ارسال نظر